Iată cat mănancă bebelușul de 5 luni - diagrama
Cât mănancă bebelușul de 5 luni?
Iata cat lapte trebuie sa manance un bebelus de 5 luni, daca este alaptat sau hranit cu lapte formula.
veti citi:
Bebelușul de 5 luni - inca mai poti astepta putin pentru diversificare
Cât lapte mănancă un bebeluș de 5 luni?
Dezvoltarea pe săptămani a bebelușului de 5 luni:
Bebelușul de 5 luni - inca mai poti astepta putin pentru diversificare
La 5 luni, unele mamici sunt tentate sa ofere primele alimente solide bebelusului - pentru ca vor auzi din jur tot felul de incurajari de tipul> va dormi mai bine, va manca mai bine, va plange mai putin...
Intelept e insa sa nu te grabesti cu diversificarea. Recomandarea este 6 luni - dar daca bebelusul pare foarte interesat, pare pofticios - poti incepe timid, dupa ce bebe are 5 luni si jumatate.
Pentru claritate, citeste aici 6 semne ca bebelusul este pregatit pentru a primi alimente solide (diversificarea) - conform Academiei Americane de Pediatrie
Deci, bebelusul de 5 luni are o alimentatie lichida. Adica deocamdata papa numai lapte si nimic altceva.
In ceea ce priveste mancarea, la inceputl lunii, bebelusul de 5 luni este alimentat doar cu lapte - fie el, lapte matern - evident cea mai buna hrana, fie cu lapte formula pentru bebelusi.
Cât lapte mănancă un bebeluș de 5 luni?
Cat papa bebe la 5 luni - in ml de lapte
Bebelusul hranit cu lapte matern
La 5 luni, mami isi alapteaza bebelusul de 6-8 ori intr-o perioada de 24 de ore, o cantitate totala intre 700 si 1050 ml. Insa unii bebelusi mananca chiar mai des si este perfect normal.
Alaptatul la cerere este in continuare planul principal de actiune, iar bebe isi stabileste singur cand vrea sa manance.
Daca bebelusul este hranit cu lapte praf
Bebelusul va bea in jur de 180-230 ml de lapte praf formula, de 5-6 ori pe zi, cu un total in medie de 700-1000 ml de lapte in 24 de ore.
Daca vrei sa ai o estimare mai precisa poti face asa: in inmulteste greutatea bebelusului cu 2,5. Rezultatul iti va da o idee generala despre cati mililitri de lapte praf formula sa ii oferi intr-o perioada de 24 de ore.
Despre cum se dezvolta bebelusul de 5 luni - citeste pe larg Bebelusul la 5 luni
Dezvoltarea pe săptămani a bebelușului de 5 luni:
Bebelusul la 20 saptamani
Bebelusul la 21 saptamani
Bebelusul la 22 saptamani
Bebelusul la 23 saptamani
Bebelusul la 24 saptamani
In sfarsit, dupa saptamani in care ati avut multa grija de pretiosul bebelus pe parcursul zilelor, copilul o sa va rasplateasca cu minunatele lui descoperiri. Continuati sa-i vorbiti si sa-i zambiti. Lui ii place enorm sa va priveasca fata si sa comunice cu dumneavoastra prin mutritele pe care le face si prin felul lui de exprimare.
► Informații complete despre alimentația bebelușului:
Alaptarea bebelusului - ghid complet
Hranirea bebelusului cu lapte formula - ghid complet
Din invătăturile unei proaspete mamici
Ai incredere in propriul instinct!
Teama (anxietatea) despartirii de mamica
Cum sa vorbesti cu medicul pediatru
Stii sa-ti ajuti bebelusul sa vorbeasca?
Greselile pe care le fac proaspetii parinti
Exista timp liber pentru mamicile de bebelusi?
Stresul mamei si cum influenteaza bebelusului
Mamicilina, medicamentul minune
Creierul bebelusului si misterele sale
Ajutor bebelusul plange non stop si eu am nervii pe bigudiuri...
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Pentru mamicil de bebelusi - Desprecopii a realizat aplicatia mobila Eu, Mămica care se poate descaca pe telefon tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.
Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir - Toate drepturile rezervate (c) 2020
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII