Sarcina la termen: fiecare zi contează in timpul sarcinii. Iată de ce.

Sarcina la termen - fiecare zi conteaza in timpul sarcinii. Iata de ce.

Sarcina la termen: fiecare zi contează in timpul sarcinii. Iată de ce.

Fiecare zi conteaza in timpul sarcinii. Iata de ce este important sa ajungi cu sarcina la termen

Dacă ai programată nastere prin cezariana sau o nastere prin inducție - așteptarea până la cel puțin 39 de săptămâni de sarcina poate aduce multe beneficii sănătății copilului.

- vei citi:
Beneficiile sarcinii la termen
Data probabilă a nașterii poate fi greșită cu până la două săptămâni
7 semne ale unei sarcini sanatoase

Beneficiile sarcinii la termen

In timpul sarcinii, uterul femeii protejeaza si hraneste bebelușului iar cand bebe este plictisit - e posibil să ii dea cate un piciorus pe abdomen.

O bebelusa fetita la termen complet cântărește aproximativ 3,17 kilograme și are o lungime de aproximativ 50 centimetri. Un bebe băiețel cântărește la termen aproximativ 3,2 kilograme și are aproximativ 51 de centimetri lungime.

Pe parcursul ultimei săptămâni de sarcina, bebe va cădea în pelvisul mamei pregătindu-se să se nască. La acel moment, plămânii s-au dezvoltat și ar trebui să poată respira singur la 30 până la 60 de ori în fiecare minut.

Nu se așteaptă ca bebelușii născuți la 40 de săptămâni să aibă probleme cu mâncarea, respirația sau menținerea unei temperaturi normale a corpului. Șansa lor de supraviețuire este de aproape 100 la sută.

Fiecare zi conteaza in timpul celor 280 de zile de sarcina

Potrivit Colegiului Medicilor Ginecolog din SUA, March of Dimes, o sarcina care ajunge la 39 de săptămâni de sarcina poate ajuta la asigurarea dezvoltării complete a creierului, plămânilor și ficatului. De asemenea, reduce probabilitatea apariției problemelor de vedere și auz, oferă copilului timp pentru a câștiga suficientă greutate și să rămână treaz după naștere suficient de mult pentru a fi alăptat.

sarcina la termen
 

Iată ce înseamnă să ai o sarcină "la termen" și cum sunt clasificate săptămânile de sarcină - in vederea nasterii.

Categorii de Sarcină la Termen:

Sarcină la Termen Timpuriu
🕒 37 săptămâni - 38 săptămâni și 6 zile
Nașterea în această perioadă este puțin mai devreme, dar în general copilul este dezvoltat complet.

Sarcină la Termen Complet
🕒 39 săptămâni - 40 săptămâni și 6 zile
Aceasta este perioada ideală pentru naștere, minimizând majoritatea riscurilor pentru bebeluș și mamă.

Sarcină la Termen Târziu
🕒 41 săptămâni - 41 săptămâni și 6 zile
Puțin peste termen, încă în limitele normale dar cu monitorizare sporită pentru a evita complicațiile.

Post-Termen
🕒 Peste 42 săptămâni
Depășirea acestui termen poate aduce riscuri suplimentare, necesitând intervenții medicale.
 

Asta nu înseamnă că bebelușii născuți înainte de 39 de săptămâni (de ex: 38 săptămâni) vor avea probleme de sănătate; mulți bebeluși născuți înainte de termenul complet sunt foarte OK dar rezultatele în materie de sănătate sunt în general mai bune odată ce bebelușii ating acel termen complet de 39 săptămâni.

Uneori, medicii vor programa nasterea cezariana precoce, precum în cazul gemenilor sau nastere indusa dacă există motive grave de sănătate care necesită nașterea copilului.

Citeste Nasterea indusa: cand se recomanda si care sunt riscurile

Uneori, data probabilă a nașterii poate fi greșită cu până la două săptămâni

Permițând corpului să se angajeze în mod natural, cât mai aproape de 39 sau 40 de săptămâni, reduci multe riscuri care însoțesc o naștere prematură.

Dacă vrei sa ajungi cu nasterea la termn complet sau dacă ai alte îngrijorări, discută cu obstetricianul sau moașa. Medicul te cunoaște, îți știe istoricul medical și ce s-a întâmplat cu sarcina și îți va putea oferi sfaturi și îndrumări personalizate. În timp ce sarcina la termen complet este ideală, multe femei dau naștere la copii prematuri.

Citeste si: 7 semne ale unei sarcini sanatoase

Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor:  Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate  Desprecopii.com © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII