A fi mama este totul! Povestea nasterii puiului meu

A fi mama este totul! Povestea nasterii puiului meu

A fi mama este totul! Povestea nasterii puiului meu

Multumesc lui Dumnezeu că m-a binecuvântat cu privilegiul de a fi mama. A fi mama include mult sacrificiu, multa dragoste, mult timp acordat copiilor... a fi mama este totul!

- vei citi:
Povestea nașterii
Eram dilatată 2 cm si nu eram intrată în travaliu
M-au trimis spre sala de nașteri pentru cezariana
Dupa 2 zile am plecat acasă
Cand sa spui NU la cezariana

Povestea nașterii

Aveam 40 de săptămâni si 3 zile si niciun semn, nu aveam dureri... Eram stresata, vroiam sa "golesc sacul" și sa vin acasă. Am fost chemată la spital pentru un control... având deja termenul depășit, a decis să mă interneze... Aveam emoții, dar in acelasi timp aveam o pace sufletească, nădăjduind ca totul va fi bine. M-am îmbrăcat în camașa "demodată" care mi-au dat-o și am fost trimisă către sala de travaliu. Fiindcă nu aveam dureri mi-au pus un ovul cu oxitocină și niște aparate mi-au fost "montate" pe burtă pt a monitoriza contractiile.

Eram dilatată 2 cm si nu eram intrată în travaliu

Au început niste dureri f mici, dar nu erau de naștere, după 6,7 ore a venit doctorul care m-a controlat, eram dilatată 2 cm si nu eram intrată în travaliu. Au vrut sa-mi puna inca o perfuzie cu oxitocină ceea ce am refuzat, ca ma chinuiam degeaba.

M-au trimis spre sala de nașteri pentru cezariana

La gândul că imi face cezariana eram puternică, dar cand am ajuns in sală pentru a ma pregăti, m-a luat o mare frică. Am reusit sa trec peste si m-au dus in sala de nașteri... mi-au facut anestezie in coloană, care nu a durut, a fost un usor disconfort. Pe tot parcursul intervenției nu am simtit nimic, în acest timp dr anestezist stătea de vorbă cu mine, ceea ce a contat mult. Dupa 20 de minute a scos-o si pe minunea noastră Abi, care a inceput sa plângă, mi-au adus-o mai aproape, era o brunetica dragalasa care a venit in lumea noastră agitată cu un rost si cu un scop bine definit...

Doctorul anestezist i-a făcut poza si a trimis o soțului meu, au poreclit o "babana" ca era mare. Avea 4120g, nici nu stiu cum a stat în burtica ;)

După toate acestea m-au cusut si m-au dus la terapie unde am stat o noapte in care am primit calmante. Am avut si o reacție adversă de la anestezie,a m început să tremur f tare fara sa ma pot controla, dar mi-au pus o perfuzie si mi-am revenit.

Dimineata m-am dezmortit si m-am ridicat la marginea patului, erau dureri, dar nu insuportabile. M-am plimbat putin cu ajutorul unei asistente si apoi m-au dus in salon. Mi-au adus bebelusul si am incercat sa-l alaptez, la început aveam doar colostru, apoi a venit laptele.

Dupa 2 zile am plecat acasă, unde ma astepta celelalte minuni. Imi era foarte dor de ei.

Pot sa zic ca nu a fost asa de greu pe cat ma asteptam, au fost dureri ca la orice operație, dar nu insuportabile... cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit sa trec peste ele.

Multumesc lui Dumnezeu si celor care mi-au fost alături! Chiar personalul medical a fost de nota 10!

► Citeste Cezariana este o rana pe uter. Iata cum te vei recupera acasa si 6 lucruri de care trebuie sa ai grija - sfatul medicului ginecolog

Cand sa spui NU la nasterea prin cezariana

Nasterea prin cezariana a devenit mult mai solicitata in ultimii 40 ani pentru o varietate de motive. Insa, nasterea naturala ofera femeilor o recuperare rapida, o sansa redusa la infectii si leziuni de la operatie. Pentru copil, riscul vatamarii este mai mic, existand un risc mai mare de respiratie ingreunata neonatala la copiii nascuti prin cezariana.

Iata insa o serie de explicatii foarte utile - data de o mama, medic american - despre cand ar trebui sa spuna femeile insarcinate NU la nasterea prin cezariana si mai ales DE CE.

 Nasterea prin cezariana: motive medicale care o recomanda

Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o nastere prin cezariana

Despre recuperarea dupa cezariana, mai poti citi

Recuperarea dupa cezariană: lucrurile pe care nu ți le spune nimeni

Constipatia dupa nastere: cauze si ce e de facut

Dupa nastere: dez-gravidizarea sau revenind la cea de odinioara

Refacerea dupa o nastere prin cezariana

Incontinenta urinara dupa nastere: prevenire si tratament

Autor: Rebeca - o mamica de la Desprecopii - pentru Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII