Ai nascut de curand si inca nu scapi de kilogramele in plus? Iata 5 motive.

Ai nascut de curand si inca nu scapi de kilogramele in plus? Iata 5 motive.

Ai nascut de curand si inca nu scapi de kilogramele in plus? Iata 5 motive.

Pentru multe proaspete mămici, poate fi frustrant să se confrunte cu kilogramele în plus persistente sau să se ocupe de hainele care nu se mai potrivesc.

Dar cele mai recente cercetări ne spun și de ce mămicile nu reușesc să slăbească după naștere...

- vei citi:
Pierderea în greutate postpartum variază pentru fiecare femeie
Corpul tău încă se vindecă dupa sarcină și mai ales după naștere
Nu mănânci suficient - sau alegi alimentele greșite
Ești deshidratată
Ești epuizată și stresată
Poate ai început exercițiile fizice prea curând

Pierderea în greutate postpartum variază pentru fiecare femeie

Revenirea la forma dinainte de sarcină nu este întotdeauna la fel de simplă ca o dietă mai strictă sau mai multe exerciții fizice, mai ales atunci când te adaptezi la îngrijirea unui nou-născut. Experții împărtășesc cu noi 5 motive pentru care nu pierzi în greutate după naștere și ce să faci în schimb.

Corpul tău încă se vindecă după sarcină și mai ales după naștere

„Multe femei câștigă o cantitate mare de greutate gestațională. Și după ce copilul se naște, au mai puțin timp pentru exerciții fizice, dorm mult mai puțin, iar corpul lor încă se vindecă după sarcină și naștere”, explică Laura Arndt, expert pre și postnatal și CEO al Matriarc.

Multe mămici nu simt [că] au sprijinul necesar și timp pentru a se concentra pe ele însele. Au un nou-născut de care trebuie să aibă grijă non-stop și își pun propria sănătate pe ultimul loc. Toate aceste lucruri fac dificilă intrarea într-o rutină sănătoasă și pierderea greutății.” De asemenea, este nevoie de timp pentru ca corpul tău să se recalibreze în ansamblu, din cauza fluctuației hormonale, adaugă antrenorul Aaptiv Candice Cunningham.

„Corpul tău era supraîncărcat în timp ce îți creșteai copilul în burtică, iar acele lucruri nu dispar ca prin magie”, continuă ea.

Soluția? Ai răbdare și, dacă ai nevoie cere ajutor profesional.
„Nu te compara cu nimeni altcineva și fă pași proactivi pentru ceea ce îți dorești”, spune antrenorul Aaptiv, Jaime McFaden. „Nu este o cursă! Tocmai ai născut un copil. Așa că acordă-ți timp. Și, dacă după luni de zile de a fi în concordanță cu o alimentație sănătoasă și odihnă suficientă, nimic nu s-a schimbat, discută cu medicul pentru a vedea dacă hormonii sunt ok...”

Citeste si Scrisoare catre corpul meu dinainte de sarcina

Nu mănânci suficient - sau alegi alimentele greșite

Reducerea caloriilor în speranța pierderii în greutate poate suna ca o abordare corectă. Cu toate acestea, nu este ideal, spune Cunningham. Metabolismul tău nu este același cu cel înainte de copil, iar a nu mânca îl poate încetini. Acest lucru poate duce la a nu pierde în greutate, ba chiar la creșterea în greutate suplimentară pe parcurs.

„Există multe femei care cred că asta le va ajuta să slăbească. A mânca mai puțin nu înseamnă că vei pierde în greutate automat.”, confirmă McFaden.

Dacă nu mănânci suficientă mâncare, corpul tău va păstra grăsimea. Planifică-ți mesele înainte și asigură-te că mănânci suficiente alimente bine echilibrate, în loc de alimente convenabile, ambalate, care sunt de obicei pline de ingrediente nesănătoase. Și, dacă alăptezi, nu este momentul să încerci vreo dietă, deoarece trebuie să fii sigură că ai suficienți nutrienți atât pentru tine, cât și pentru bebeluș ”

Dr. David Diaz, endocrinolog reproductiv și expert în fertilitate la MemorialCare Orange Coast Medical Center, observă că femeile care alăptează au înregistrat o rată metabolică crescută, ceea ce necesită în mod natural un aport caloric mai mare.

Dar, pentru cele preocupate de creșterea excesivă în greutate în timpul alăptării, el spune că efectuarea unor modificări modeste în cantitatea și calitatea alimentelor poate ajuta la gestionarea aportului de calorii fără a pune în pericol sănătatea sugarului. El recomandă ca mamele să consume aproximativ 2.500 de calorii pe zi.

Între timp, urmărește dimensiunile porțiilor, citește etichetele alimentelor și rămâi la alimente sănătoase, proaspete. De asemenea, evită băuturile bogate în calorii în favoarea apei, ceaiului sau cafelei.

Chiar dacă încerci să slăbești, spune Arndt, mai ai nevoie de echilibrul potrivit de calorii și nutrienți pentru a-ți ajuta corpul să se vindece și să-și mențină nivelul de energie.

Ești deshidratată

„Asigură-te că ești mereu hidratată. Deshidratarea este o mare problemă în ceea ce privește pierderea în greutate, iar majoritatea femeilor nu consumă suficientă apă”, spune McFaden. Gândește-te în acest fel: hidratarea te împiedică să te supraalimentezi. În plus, ajută corpul să funcționeze corect în ceea ce privește sănătatea intestinului, metabolismul, nivelul de energie, reglarea stării de spirit și ajută la arderea grăsimii, mai degrabă decât la depozitarea acesteia.

Ești epuizată și stresată

„După ce bucuria copleșitoare a nașterii a trecut, unele femei își pot întoarce gândurile pentru a-și restabili un program de fitness”, spune dr. Diaz.

„După naștere, dinamica familiei se schimbă datorită cerințelor în plus adresate părinților. Bugetul familiei este un stres fizic și emoțional, ceea ce face mai tentant să cauți o hrană confortabilă și ieftină în locul alegerii unor alimente sănătoase."

Când ești stresată și nu dormi - doi factori extrem de comuni în perioada postpartum - este normal să lupți cu greutatea.

Cercetările indică faptul că lipsa somnului duce la o creștere a cortizolului, care influențează negativ metabolismul, iar un studiu a descoperit că femeile care dorm 5 ore (sau mai puțin) pe noapte, au o probabilitate mai mare de 32% să aibă probleme cu greutatea.

„Lipsa de somn determină ca energia ta să fie deja scăzută”, spune Cunningham. „Încearcă să ai o perspectivă pozitivă asupra a tot ce este nou în viața voastră. Poate fi stresant, dar încearcă să te bucuri. Fă pauze și odihnește-te. Trebuie să ai grijă și de tine.

Epuizarea poate face ca pierderea în greutate să pară frustrantă”, spune McFaden. „Dar, dacă începi lent și creezi un plan, vei pierde în greutate în timp.”

Poate ai început exercițiile fizice prea curând

Arndt spune că multe femei se întorc prea repede la exerciții fizice intense după ce au născut, în loc să se concentreze pe antrenamentele cu intensitate scăzută în primele câteva luni. Dar, a face prea mult prea curând, poate duce la complicații. Asigură-te că ai acordul medicul înainte de a începe o rutină de exerciții postpartum.

Citeste si La cat timp dupa nastere putem incepe exercitiile fizice?

Corpul tău s-a schimbat foarte mult - trebuie să accepți asta”, spune Cunningham. „Nu te grăbi - greutatea va scădea. Fă exerciții ușoare și consumă alimente sănătoase, apoi găsește pe cineva calificat care să te ajute să ajungi la greutatea dorită.”

McFaden este de acord, recunoscând că pierderea în greutate dupa naștere poate părea imposibilă, dar chiar este posibilă.

Asigură-te că dormi suficient, concentrează-te pe exerciții potrivite și consumă periodic gustări și mese bogate în nutrienți. Dacă ți se pare că kilogramele tot urcă sau că nu ai energie / apetit postpartum, adresează-te medicului.

Citeste si Dupa nastere: Iata ce se intampla cu corpul tau mamico si la ce trebuie sa te astepti

Despre pierderea kilogramelor in plus, dupa nastere, mai cititi:

Despre cum se da lupta cu kilogramele, dupa nastere, cititi neaparat:

Tinerele mamici, silueta si vedetele
Sa scapam de kilogramele in plus, dupa nastere
Cum si cand ne recapatam silueta
321... start la dieta pentru proaspete mamici!

Interesant de citit: Probleme emotionale dupa nastere

Depresia postnatala, semne ingrijoratoare

Suprizele unei mamici incepatoare

Starea depresiva postpartum

Cauze ale starii depresive postpartum

Factori si mituri care pot contribui la depresia postnatala

Abuzul emotional si violenta domestica dupa nastere

Haideti alaturi de mamicile inteligente de bebelusi geniali:

Primele 365 de zile din viata unui bebelus nazdravan
365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC.

 Alaptarea
Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, experiente si povesti de succes din timpul acestui timp special.

autor: Desprecopii.com -Toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII