Supraincalzirea in sarcină poate produce probleme majore fătului. Iată care sunt semnele supraincalzirii și ce trebuie să faci

Supraincalzirea in sarcina poate produce probleme majore fatului. Iata care sunt semnele supraincalzirii si ce trebuie sa faci.

Supraincalzirea in sarcină poate produce probleme majore fătului. Iată care sunt semnele supraincalzirii și ce trebuie să faci

In timpul zilelor toride ale verii, femeile însărcinate se pot încălzi prea tare, se pot deshidrata și pot dezvolta dificultăți de sarcină.

Supraincalzirea in sarcina poate produce probleme majore fatului. Dacă temperatura corpului unei femei însărcinate este de peste 38,5 grade Celsius -  timp de cinci până la zece minute sau mai mult, căldura poate afecta fătul. Căldura corporală intensă în primul trimestru de sarcina poate duce la un avort. De asemenea, căldura poate provoca defecte severe la naștere, inclusiv defecte ale tubului neural, întârziere de creștere a fătului și moarte fetală intrauterină. În plus, bebelușul se poate naște cu o buză și un palat despicat (buza de iepure).

• Iată care sunt semnele supraincalzirii si ce trebuie să faci.

veti citi
Cum știe o femeie insarcinata daca se supraîncălzește?
Semne de supraîncălzire în timpul sarcinii
Cauzele supraincalzirii în timpul sarcinii
Poate supraincalzirea mamei fi daunatoare bebelusului?
Cum se poate raci temperatura corpului - in caz de supraincalzire

Cum știe o femeie insarcinata daca se supraîncălzește?

Este destul de comun ca femeile însărcinate să se supraîncălzească, mai ales în zilele toride de vară. Urmariti mai jos care sunt semnele de supraîncălzire.

In timpul verii, si mai ales pentru zilele de vara au devenit tot mai toride - caldura si umezeala poate face ca gravida să se simtă inconfortabil. În afară de relaxarea pe o plaja - unde bate de obicei un vant  și limonade proaspete, femeile însărcinate se pot încălzi prea tare, se pot deshidrata și pot dezvolta dificultăți de sarcină.

Perioada prenatală vine cu o mulțime de simptome, iar căldura poate agrava semnele deja existente și poate îngreuna întreaga experiență. De la o supraincalzilre datorită corpului care pompează mai mult sânge, având picioarele și gleznele umflate, transpirând toată ziua până la încercarea de a te îmbrăca potrivit pentru caldura, condițiile de vară pot face sarcina destul de ostilă. Cu toate acestea, o graviduta trebuie sa stie cum sa se poate bucura de vara si de soare - stiind cum sa evite sa se supraîncălzească.

Semne de supraîncălzire în timpul sarcinii

Semnele de supraîncălzire in timpul verii pot fi cu adevarat subtile. Cu toate acestea, iata care manifestările pe care le poate urmări o femeie însărcinată, pentru a ști dacă se încălzește prea mult și trebuie să facă ceva în acest sens.

Pentru început, o femeie însărcinată se poate simți epuizată chiar și după ce s-a odihnit. Aceasta poate fi însoțită de senzații de greață și amețeli. La fel, din cauza supraincalzirii, se poate obosita si va dori sa doarma - pentru a evita leșinul.

În plus, dacă o femeie însărcinată observă că nu poate părea să-și potolească setea, indiferent de cantitatea de apă pe care o bea, ar putea însemna că corpul ei se încălzește prea mult și solicită apă pentru a ajuta la reducerea căldurii.

De asemenea, supraincalzirea produce o durere de cap palpitantă și un ritm cardiac crescut (tahicardie).

Cu toate acestea, dacă nu esti sigura daca temperatura corpului crește, poti utiliza un termometru pentru a confirma. Dacă temperatura temperaturii este peste 38,8 - exista o problema.

Cauzele supraincalzirii în timpul sarcinii

Potrivit Asociației Americane a Sarcinii (APA), deshidratarea este o cauză principală a supraîncălzirii în timpul sarcinii. Datorită creșterii temperaturii corpului, o femeie însărcinată se poate supraîncălzi cu ușurință, în special în timpul verii fierbinți, de unde și cerința de a lua zilnic 8 până la 12 pahare de apă pentru a rămâne hidratată. În plus, cantitatea de sânge crește cu 50% în momentul în care o femeie însărcinată ajunge la cea de-a 34-a săptămână de sarcină. Asta pentru că inima începe să pompeze cu 20% mai mult sânge până în a opta săptămână de sarcină.

De asemenea, o femeie însărcinată experimentează o activitate chimică crescută în corpul său pentru a genera energie pentru procesele vitale ale organelor atât pentru mamă cât și pentru copilul nenăscut. Aceasta poate duce, de asemenea, la o creștere a temperaturii corpului.

Mai mult, căldura corporală produsă de bebelusul în creștere în pântece este de obicei absorbită de corpul mamei. În special, acest lucru se întâmplă în timpul celui de-al treilea trimestru de sarcina, unde temperatura suplimentară de la făt poate face o femeie însărcinată să se încălzească. Alte activități care pot crește temperatura corpului includ utilizarea păturilor electrice de tampoane de căldură în lunile mai reci, de lucru pentru perioade îndelungate pe timp cald, precum și umiditatea crescuta sau baile calde.

Poate supraincalzirea mamei fi daunatoare bebelusului?

Dacă temperatura corpului unei femei însărcinate este de peste 38,5 grade Celsius -  timp de cinci până la zece minute sau mai mult, căldura poate afecta fătul.

Căldura corporală intensă în primul trimestru de sarcina poate duce la un avort. De asemenea, căldura poate provoca defecte severe la naștere, inclusiv defecte ale tubului neural, întârziere de creștere a fătului și moarte fetală intrauterină. În plus, bebelușul se poate naște cu o buză și un palat despicat, ceea ce înseamnă că copilul va avea deschideri în partea superioară a gurii, inclusiv buza superioară.

Cum se poate raci temperatura corpului - in caz de supraincalzire

Pentru a regla temperatura și a menține căldura sub control, o femeie însărcinată trebuie sa bea multă apă și sucuri de fructe pasteurizate pentru a rămâne hidratată.

De asemenea, purtarea hainelor lejere din bumbac și alte țesături respirabile va face bine pentru a menține corpul ventilat pentru a preveni erupțiile termice.

Puteti de asemenea sa folositi comprese textile cu apa calduta - peste gât și brațe atunci când simti ca te supraincalzesti rapid.

De asemenea, nu uita să limitezi expunerea la soare în aer liber iar daca ajungi la plaja vara asta, fii sigura ca ai la indemana o umbrela de plaja.

Citeste alte sfaturi utile si aici Sarcina in timpul verii: cum facem fata caldurii?

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2022)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII