Nume de fete: nume de Sfinți pentru fetițele născute in luna August

Nume de fete: nume de Sfinti pentru fetitele nascute in luna August

Nume de fete: nume de Sfinți pentru fetițele născute in luna August

Este posibil să ai deja o idee bună despre ceea ce cauți la un nume pentru fetița ta. Dar, partenerul, familia și prietenii pot avea câteva opinii proprii. Totuși, nu trebuie să fie o experiență stresantă. Poate fi foarte plăcută chiar. Aici vei găsi o lista speciala cu nume pentru fetitele nascute in luna August, nume crestine:

- veți citi:
Nume de Sfinți pentru fetele nascute în luna August
Generator de nume norocoase de copii
Despre alegerea numelui

Iată care sunt sfinții lunii August și ce nume puteți da fetelor născute în această lună

Adriana

Sfintii Adrian si Natalia (26 august) - Sfintii Adrian si Natalia, sot si sotie, au trait in Nicomidia, in vremea imparatului Maximian. Sunt praznuiti pe 26 august. Adrian era pagan si pretor al Nicomidiei, iar Natalia era crestina. In timpul unei persecutii, vazand curajul si blandetea a 23 de barbati crestini, Adrian, un tanar de 28 de ani, a ales sa devina crestin.
Pomenirea Sfantului Mucenic Adrian, printul (26 august)

Origine:
latina, de la "hadrianus", face referire la familia romana originara din Hadria (in apropierea Marii Adriatice), semnificatia lui este „Cel care vine de la mare” sau „Cel care sta in apropierea "Marii Adriatice"

Alexandra

Sfantul Alexandru (30 august) - Sfantului Ierarh Alexandru, Patriarhul Constantinopolului in timpul imparatului Constantin cel Mare (313-337). A participat ca diacon la Sinodul I ecumenic de la Niceea din anul 325, luptand impotriva ereziei lui Arie.

Origine: greaca - Alexandros inseamna protector viteaz al barbatilor, al oamenilor, find format din termenul “alexio” care se traduce prin „a apara” si cuvantul „andros” care inseamna „barbat”, „om”.

Andreea

Sfantul Andrei Stratilat (19 august) - Sfantul Andrei a fost ofiter in armata imperiala a Romei, in vremea imparatului Maximian. A fost ridicat la rangul de "Stratilat”, adica de general, datorita rezultatelor sale. In anul 305, este nevoit sa lupte impotriva persilor. Atat el cat si cei de sub comanda sa, se vor ruga lui Hristos sa-i ajute sa iasa biruitori. Datorita rugaciunii lor, armata persana a fost infranta.

Origine: de la "Andreas", nume masculin grecesc care inseamna "razboinic".

Clara

Sf. Clara, fc. (11 august) - Clara s-a nascut la Assisi, la 16 iulie 1194, intr-o familie crestina care se bucura de o buna pozitie sociala. Tatal ei se numea Favarone di Offreduccio si mama sa, Ortolana. Foarte curand, copila si-a dat seama ca in orasul ei nu mai era hrana si imbracaminte si a inceput sa dea ceea ce putea pentru usurarea suferintelor celor saraci, lipsindu-se, in ascuns, chiar si de mancarurile mai deosebite pe care le daruia.

Origine: Forma feminina a vechiului nume latin "Clarus" care inseamna "clar, stralucitor, faimos"

Emilia

Sfantul Emilian Marturisitorul, episcopul Cizicului (8 august) - Sfantul Emilian a slujit ca episcop al cetatii Cizicului, in timpul domniei imparatului Leon Armeanul (813-820). Nevoind sa se supuna decretelor date de acest imparat, prin care se cerea scoaterea icoanelor din biserici, Emilian a fost supus la chinuri grele. Sfantul Emilian a petrecut in surghiun timp de cinci ani, indurand dureri si umiliri de nedescris pentru marturisirea lui ortodoxa. A murit ca martir. Alaturi de alti episcopi.

Origine: provine din latinescul "Aemilius", "Aemulus", semnificand rival, sau din greaca cu semnificatia „Dulce”, „dornic”, „duios”.

Georgeta/Georgiana

Sfantul Gheorghe Pelerinul (17 august) - Sfantul Gheorghe Pelerinul a vietuit in smerenie si osteneala, fiind propovaduitor, prin viata si prin cuvant, al Evangheliei lui Hristos, pentru care a fost harazit de Dumnezeu cu bogat har, prin care a savarsit minuni si vindecari, atat in vremea vietii pamantesti, cat si dupa moarte, fiind cinstit de credinciosi. De aceea, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane l-a trecut in randul Sfintilor, cu zi de pomenire la 17 august.

Origine: greaca - inseamna taran, fermier, lucrator al pamantului.

Ioana/Ionela

Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul (29 august) - Sfantul Ioan Botezatorul s-a nascut in cetatea Orini, in familia preotului Zaharia. Elisabeta, mama sa, era descendenta a semintiei lui Aaron. Nasterea prorocului Ioan s-a petrecut cu sase luni inaintea nasterii lui Iisus. Nasterea sa a fost vestita de catre ingerul Gavriil lui Zaharia, in timp ce acesta slujea la templu. Pentru ca nu va da crezare celor vestite de ingerul Gavriil, Zaharia va ramane mut pana la punerea numelui fiului sau.
Sf. Ioana Francisca de Chantal, calug. (12 august) - S-a nascut la Dijon, in Bourgogne, la 23 ianuarie 1572, din parinti nobili si profund crestini. Din partea mamei se putea mandri ca este descendenta din casa nobila a sfantului Bernard de Clairevaux.

Origine: de la "Yochana", nume evreiesc, insemnand "binecuvantarea Domnului"

Iulia

Sf. Petru Iulian Eymard, pr. (2 august) - Cand Eymard a primit pentru prima data sfanta impartasanie, a realizat cu Isus un raport profund, cum ne transmite intr-una dintre scrierile sale: “impartasania euharistica ne dezvaluie prin simtaminte mai mult decat prin rationament tot ceea ce este Domnul. Prin aceasta, noi avem cu el raporturi mai intime, raporturi care produc cunoasterea adevarata si profunda a ceea ce el este. Prin aceasta, Isus ni se arata in modul cel mai complet. Credinta este lumina; comuniunea este lumina si sentiment. Sufletul umil si recules simte in interiorul sau o tresarire cauzata de prezenta lui Isus Cristos... El simte o placere, o usurare, o dulceata, o forta de unire, de adeziune la Dumnezeu, care nu vine de la el insusi; il simte pe Isus in toata fiinta sa”
Sf. Iuliana, martira (18 august)

Origine: de la expresia latina care inseamna "descendentul zeului Jupiter"

Laura

Sf. Laura, martira (20 august)

Origine:
din latina - laur

Lidia

Sf. Lidia, ucenica sf. Paul (3 august) - Lidia, recunoscatoare pentru bucuria ce i-au adus-o in suflet cuvintele Apostolului si harul botezului, i-a rugat cu delicata insistenta, ba chiar i-a si „silit” pe misionari sa accepte ospitalitatea ei. Casa Lidiei devine, in felul acesta, primul centru comunitar, prima ecclesia - „biserica” - din Europa. Pentru comunitatea crestina din Filipi, si probabil indeosebi pentru casa Lidiei, in Scrisoarea catre Filipeni, Sfantul Paul are cuvinte de o gingasie miscatoare, numindu-i pe acestia frati in Cristos „mult-doriti, bucuria si coroana mea”.

Origine: greaca - in trecut, numele indica originea locala a unei sclave, Lydia fiind numele unui stat sclavist din vestul Africii Mici.

Maria/Mariana

Adormirea Maicii Domnului (15 august) - Despre aceasta sarbatoare nu gasim informatii in Sfintele Evanghelii, ci numai in Traditia Bisericii. Potrivit acestei Traditii, Maica Domnului a fost instiintata printr-un inger de mutarea ei din aceasta viata: "Acestea zice Fiul tau: Vremea este a muta pe maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primeste cuvantul cu bucurie, de vreme ce vii la viata cea nemuritoare“. Dupa ce Fecioara Maria si-a cerut iertaciune de la toti, si-a dat duhul. Domnul Insusi S-a coborat din ceruri pentru a primi in mainile Sale sufletul ei cel sfant. Atunci s-au petrecut multe minuni: ochii orbilor si auzul surzilor s-au deschis, ologii si bolnavii s-au vindecat. Trupul a stat trei zile in mormant, dupa care a fost ridicat in chip tainic spre lacasurile ceresti. Traditia marturiseste ca Toma soseste la Ierusalim in a treia zi dupa inmormantarea Maicii Domnului. Dorind sa cinsteasca trupul ei, Apostolii au deschis mormantul. Dar minune! Mormantul era gol. Trupul Fecioarei Maria a fost ridicat la ceruri de Fiul ei.

Origine: nume Ebraic, din Miryam care inseamna copil dorit.

Monica

Sf. Monica (27 august) - Monica se afla cu Augustin la Cassiciaco, aproape de Milano, si din vointa fiului, participa la conversatiile pe care grupul de prieteni le tinea pe teme religioase si filozofice. intr-o zi, mama si-a spus gandul ei cu privire la o anumita problema si Augustin i-a cerut lui Alipiu sa-l noteze in cartea pe care o scria. Mama s-a mirat: “Ce faci? Nu am auzit niciodata spunandu-se ca in scrierile voastre pe care le cititi sunt admise la asemenea dezbateri si femeile!” De aici, raspunsul fiului, pe care l-am prezentat la inceput. si avea dreptate, deoarece Monica a fost tipul de femeie care a stiut sa o imite pe Maria, “scaunul intelepciunii, stapana casei”, si a reusit sa transmita intelepciunea in inima fiilor, dand lumii acel geniu care a fost Augustin.

Origine: greaca - pustnic, monah, pios, gandire, credinta.

Narcisa

Sfantul Sfintit Mucenic Narcis, patriarhul Ierusalimului (7 august)

Origine: greaca - somn, amortit.

Natalia

Sfintii Adrian si Natalia (26 august) - Sfintii Adrian si Natalia, sot si sotie, au trait in Nicomidia, in vremea imparatului Maximian. Sunt praznuiti pe 26 august. Adrian era pagan si pretor al Nicomidiei, iar Natalia era crestina. In timpul unei persecutii, vazand curajul si blandetea a 23 de barbati crestini, Adrian, un tanar de 28 de ani, a ales sa devina crestin.

Origine: din latina tarzie, de la elementul "natale domini" ce inseamna "Zi de Craciun".

Stefania

Aducerea moastelor Sfantului Arhidiacon Stefan (2 august) - Moastele Sfantului Arhidiacon Stefan au fost duse spre ingropare de catre Gamaliel, in satul Cafargamala, de langa Ierusalim. Gamaliel, renumitul invatator al legii evreiesti, va primi credinta in Hristos si tot el va fi cel care il va inmormanta si pe Nicodim, prietenul lui Stefan, care a plans la mormantul Sfantului Stefan pana a murit.
Sf. stefan, rege (16 august) - Istoria acestui sfant este legata de originea natiunii ungare si a evanghelizarii sale. Poporul maghiar era pe atunci o federatie de triburi. Se numeau On-Ogur, si de aici Ungaria, care se traduce prin zece sageti. La inceput, locuiau intre Urali si Don, dar, impinsi de alte popoare, s-au indreptat spre Occident si, sub conducerea lui Arpŕd, au ocupat Panonia occidentala. De aici plecau in incursiuni si razii in Germania si in Italia de Nord, semanand pretutindeni teroare, pana cand au fost invinsi, la Lechfeld, in Bavaria, in anul 995, de Otto I si constransi sa ramana in limitele granitelor lor.

Origine: nume Romanesc; Forma derivata de la numele masculin Stefan, forma specific romaneasca de la gr. Stephanos - coroana. La noi ajunge preluat de la slavi, primul purtator al acestui nume fiind atestat in jurul anilor 1430, faima fiind dobandita odata cu recunoasterea lui Stefan cel Mare.

Teodora

Sfanta Teodora de la Sihla (7 august) - Cuvioasa Teodora este prima romanca trecuta in randul sfintilor. A fost fiica lui Stefan Joldea, armas, un fel de comandant de artilerie la Cetatea Neamtului. Stefan Joldea, a trait in comuna Vanatori-Neamt si a avut doua fiice pe Marghita (Marghiolita) si pe Teodora. Aceasta din urma se casatoreste cu Elefterie, insa, nu dupa mult timp cei doi vor intra in cinul monahal. Teodora a intrat la Schitul Varzaresti-Vrancea, iar sotul ei, la Schitul Poiana Marului. Cuvioasa Teodora ajunge ucenica egumenei manastirii, schimonahia Paisia.

Origine: nume Grecesc; Provine de la numele din greaca veche Theodoros, format de la substantivele theos-zeu, divinitate si doron-dar.

► Poti gasi inspiratie si aici Alege intre nume de printese, nume de zane, nume de celebritati, nume romanesti, nume legate de luna nasterii

Generator de nume norocoase de copii

nume de copii

Incearca acest generator de nume - care tine cont de datele personale ale parintilor, de astre si de numerologie 

Nume de copii, cea mai mare baza de date despre nume - pentru copii norocosi!

Baza de date Desprecopii.com







Nume Sex Origine

 Despre alegerea numelui, mai cititi:

Nume de copii legate de ingeri
Nume biblice pentru copii
Cele 72 de nume de copii ale lui Dumnezeu
Nume de copii – varianta Hipster
Nume rare de copii
Nume de fete
Numele copilului (prenume) poate influenta destinul?
Nume de baieti
Nume inteligente pentru copii
In cautarea numelui perfect pentru copilul meu
Cum ma pot hotari in alegerea numelui copilului meu? 
Numele rare aduc ghinion  
Alt nume, alta karma? 
Alexandru si Maria, cele mai frecvente prenume pentru nou-nascuti
Nume de copii inspirate de Kabala  

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta BebelusuluiGeanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

Desprecopii - toate drepturile rezervate © 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII