Expunerea la soare triplează șansa de a rămâne însărcinată - așa că bucurați-vă cât mai mult de soare

Expunerea la soare tripleaza sansa de a ramane insarcinata  - asa ca bucurati-va cat mai mult de soare

Expunerea la soare triplează șansa de a rămâne însărcinată - așa că bucurați-vă cât mai mult de soare

Expunerea la soare triplează șansa de a rămâne însărcinată - așa că bucurați-vă cât mai mult de soare ...

 veti citi
Expunerea la lumina solara poate creste de trei ori sansa unei femei de a ramane insarcinata
Lumina solară imbunatateste, de asemenea, fertilitatea bărbaților
SUNT INSARCINATA?

Expunerea la lumina solara poate creste de trei ori sansa unei femei de a ramane insarcinata - potrivit oamenilor de știință.

Cuplurile care isi doresc să conceapă un bebelus pot beneficia de soare si expunerea la lumina solara. Rata de fertilizare, si calitatea ovulelor femeii, dar si spermei barbatului creste prin expunere la lumina soarelui.

Oamenii de știință au studiat rezultatele FIV la 6.000 de femei pe o perioadă de șase ani și le-au analizat alături de condițiile meteorologice din luna înainte ca femeile să înceapă tratamentul.
În perioadele cele mai puțin însorite, natalitatea a fost de 14 la sută, dar această cifră a crescut la 29 la sută atunci când vremea s-a îmbunătățit, a informat The Telegraph.

Dr. Frank Vandekerckhove, un cercetător belgian a prezentat studiul la Societatea Europeană de Reproducere Umană și a declarat conferinței că lumina soarelui, temperaturile ridicate și absența ploii au făcut tratamentele mai eficiente.

El a adăugat că desi studiul a implicat paciente care au recurs la FIV,  rezultatele se aplică și femeilor care doresc să rămână însărcinate fără asistență. 

„Adesea, toate cele necesare sunt elementele de bază. Anume, o alimentatie sanatoasa, fără fumat, reducerea alcoolului, relaxare, soare, fii fericita și pozitiva - oh și bineinteles relații sexuale.

Lumina solară ajută, de asemenea, fertilitatea bărbaților, a arătat un alt studiu recent.

Cercetările au relevat că spermatozoizii sunt mai activi în lunile calde ale anului și de două ori mai activi în iulie și august față de ianuarie. Aceasta înseamnă că ziua lunii în care ovulați poate varia semnificativ. Majoritatea femeilor nu ovulează exact la mijlocul perioadei. Cu atâta variabilitate, poate fi dificil pentru o femeie să-și găsească zilele de fertilitatea maximă.

Citeste Cate zile pe luna poti ramane insarcinata. Si care sunt acelea?

Puteti folosi si teste de ovulație înainte de a fi efectiv gata să rămâneți gravidă. Testele de ovulație vă ajută să identificați cresterea lunara a hormonului luteinizant.

Calculator de detectare a ovulatiei

Cu ajutorul acestui calculator de ovulatie, puteti calcula datele lunare cand aveti ovulatie si va puteti astfel mari sansa de a ramane insarcinata. Poti afla de asemeni care sunt factorii care influenteza ovulatia unei femei si alte detalii care sunt importante cand vrei sa devii mamica.

O alta metoda de detectare a ovulatiei este prin monitorizarea temperaturii bazale. 

Temperatura bazală a corpului este temperatura corpului de dimineață, înainte de a te ridica din pat. Monitorizarea acestei temperaturi pe parcursul ciclului menstrual este un mod ieftin, cu tehnologie scăzută, care te ajută să afli dacă ovulezi - vezi aici detali despre cum se face detectarea temperaturii bazale.

► Citeste in continuare Sunt fertila? Ovulez? Pot ramane insarcinata? - cele trei intrebari care te pot face mamica

SUNT INSARCINATA?

Testele de sarcină la domiciliu detectează hormonul de sarcină hCG (Human Gonionotropină corionică umană) în urină încă de 5 zile înainte de perioada menstruala programata. Să știi mai devreme este important! Cu cât știi mai devreme că ești gravidă, cu atât poți avea mai multă grijă de tine și de copilul tău în curs de dezvoltare.

Vezi aici Cele mai utilizate 10 teste de sarcina in Romania

Interesant de citit 7 Teste de sarcină pe care le poți prepara singură in casă

► Citeste si Cum sa raman repede insarcinata/gravida - GHID COMPLET

autor: redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2023
Informatiile sunt oferite de: momjunction.com,
positivehealthwellness.com, babyprepping.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII