Gesturi simple care au salvat milioane de vieţi

Gesturi simple care au salvat milioane de vieţi

Gesturi simple care au salvat milioane de vieţi

  • Campania  1 pachet = 1 vaccin poate salva aceste vieţi cu ajutorul părinţilor din toată lumea, părinţi la fel ca tine. De altfel, campania s-a născut tocmai din dorinţa de a le da acestor părinţi şansa de a contribui, printr-un gest cât se poate de simplu, la eliminarea tetanosului din ţările mai puţin dezvoltate. Astfel, pentru fiecare pachet de scutece sau şerveţele Pampers® cumpărat, Pampers® donează către UNICEF suma necesară achiziţionării unui vaccin anti-tetanos. Haideti alaturi de noi!

Vaccinul anti-tetanos este, în România, o măsură de precauţie uzuală, pe care fiecare mamă o aplică pentru ca bebeluşul ei să crească sănătos şi armonios. Există, însă, ţări mai puţin dezvoltate în lume, în care a-ţi feri copilul de ameninţarea tetanosului este un lux pe care mamele nu şi-l permit. Ele trăiesc cu aceeaşi emoţie ca şi tine primul moment în care îşi strâng copilul în braţe, bucuria primilor paşi sau a primelor cuvinte rostite de bebeluşul lor. Dar emoţia lor este însoţită mereu de teama că nu vor putea să-şi vadă micuţul crescând şi dezvoltându-se sănătos, deoarece tetanosul maternal şi neonatal ameninţă în continuare viaţa a 170 de milioane de mame şi copii din toată lumea.

Campania „1 pachet = 1 vaccin” poate salva aceste vieţi cu ajutorul părinţilor din toată lumea, părinţi la fel ca tine. De altfel, campania s-a născut tocmai din dorinţa de a le da acestor părinţi şansa de a contribui, printr-un gest cât se poate de simplu, la eliminarea tetanosului din ţările mai puţin dezvoltate. Astfel, pentru fiecare pachet de scutece sau şerveţele Pampers® cumpărat, Pampers® donează către UNICEF suma necesară achiziţionării unui vaccin anti-tetanos.


Susţinătorii campaniei în 2010 - Nico, Analia Selis, Anca Turcaşiu, Andreea Berecleanu, Rita Mureşan, Bianca Brad şi Chris Simion, carora li s-au alăturat Mihaela Cernea, Wilmark, Aurelian Temisan, Monica Davidescu, Andi Moisescu, psihologul Cristiana Haica şi mama ambasador al campaniei, Tanta Nedelcu, invită toate mamele din România să sustină campania  "1 pachet = 1 vaccin" in 2011.

Mămicile din România şi-au adus şi ele contribuţia la îndeplinirea acestui obiectiv, fiind, în 2010, unele dintre cele mai active susţinătoare ale campaniei. Ele au contribuit la salvarea, împreună cu Pampers®, a vieţii a 4,6 milioane de mame şi copii ameninţaţi de tetanos . Pentru aceasta, Pampers® şi UNICEF îţi mulţumesc şi te invită să continui alături de ei lupta pentru eliminarea tetanosului.

Alături de mame au luptat pentru îndeplinirea obiectivului campaniei şi personalităţi ale lumii artistice din România, care s-au implicat în acţiunile desfăşurate de Pampers® şi UNICEF pe mai multe căi, fie că vorbim de concerte, piese de teatru sau dialogul direct cu părinţii din România.
 
Tot în cadrul ediţiei din 2010 a campaniei „1 pachet = 1 vaccin”, Pampers® a avut grijă şi ca mamele şi bebeluşii din România să se bucure de confort şi o îngrijire optimă. Astfel, 24 de maternităţi din ţară au fost dotate cu mobilierul necesar amenajării unor saloane de „rooming-in”. Acestea au fot create cu ajutorul sumei donate de Pampers® către UNICEF, precum şi cu ajutorul noilor pătuţuri neonatale, măsuţelor de schimbat şi al scaunelor speciale pentru alăptare, donate direct de către Pampers®.

Anul acesta, campania „1 pachet = 1 vaccin” a ajuns la a treia ediţie în România.

Pampers® şi UNICEF lansează un nou apel către tine, pentru a-i ajuta la eliminarea tetanosului neonatal şi maternal şi a contribui la salvarea vieţilor mămicilor şi copiilor din zonele defavorizate. Datorită campaniei „1 pachet = 1 vaccin”, gestul natural de a-i oferi micuţului tău cea mai bună îngrijire îi dă şansa unei alte mămici ca bebeluşul ei să se nască sănătos şi să se dezvolte armonios. O simplă acţiune din partea ta poate proteja, în următorii trei ani, o mamă dintr-o ţară defavorizată şi pe bebeluşul ei în primele două luni de viaţă. În plus, poţi ajuta ca maternităţile din România să fie dotate cu echipamente şi produse necesare pentru ca mămicile şi micuţii lor să aibă parte de cea mai bună îngrijire din lume.  Acum că ştii cât de simplu este să faci o diferenţă enormă pentru viaţa altor mămici ca şi tine, ce te mai poate opri?

 Comunitate,
Ajutor Umanitar
Esenta comunitatii noastre este oferirea ajutorului celor care trec prin momente grele. Nu uita ca si tu poti face un bine.

Actiuni umanitare la Desprecopii.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:Comunitate

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII