Nume de Sfinți pentru băieții născuți in luna SEPTEMBRIE - o lista specială

Nume de Sfinti pentru baietii nascuti in luna Septembrie - selectie

Nume de Sfinți pentru băieții născuți in luna SEPTEMBRIE - o lista specială

Credința și religia au fost întotdeauna o componentă importantă a motivului pentru care părinții aleg nume biblice pentru fiii lor. Numele sfinte pentru băieți din Biblie care au ocupat un loc înalt includ Ioan, Petru și Gabriel, dar nu numai. Acestea și multe alte nume sfinte au fost utilizate pe scară largă de-a lungul timpului, încât mulți oameni pot uita antecedentele lor biblice.

De aceea, am creat pentru voi o listuta speciala cu nume ale Sfintilor pentru baietii nascuti in luna Septembrie:

- veți citi:
Nume de Sfinți pentru baietii nascuti în luna Septembrie
Generator de nume norocoase de copii
Despre alegerea numelui

Iată care sunt sfinții lunii Septembrie și ce nume puteți da băieților născuți în această lună

Andrei

Pomenirea Sfantului Andrei (6 septembrie)

Origine:
provine din greaca veche: ánthrōpos = fiinta umana fiind derivat din cuvantul andros = barbat

Ciprian

Pomenirea Sfantului Mucenic Ciprian al Cartaginei (13 septembrie)

Origine:
nume da familia in Roma antica, este derivat de la numele insulei Cipru cu sufixul „-an”, astfel semnificand „din Cipru"

Cornel

Pomenirea Sfantului Sfintitului Mucenic Corneliu, sutasul (13 septembrie)

Origine:
de la cuvantul latinesc „cornu”, care tradus inseamna „corn” - considerat un simbol al abundentei si al fortei.

Damian

Sf Damian, m. (26 septembrie) - Se poate spune ca sfintii Cosma si Damian sunt la originea acestei traditii a bunilor samariteni ai omenirii bolnave. Chiar daca istoria este invaluita in legenda, existenta lor si modul in care si-au exercitat profesiunea raman un minunat exemplu pentru toate veacurile. Nu fara motiv, au fost alesi ca patroni ai medicilor si farmacistilor.

Origine: greaca si provine din verbul "damao" care inseamna "a supune", "a aseza"

Emilian

Sf. Emilian, ep. (12 septembrie)

Origine:
provine din latinescul "Aemilius", "Aemulus", semnificand rival, sau din greaca cu semnificatia „Dulce”, „dornic”, „duios”.

Gabriel / Gabi

Sf. GABRIEL, arhanghel (29 septembrie) - Sfantul Gabriel, „cel care sta in fata lui Dumnezeu”, este mesagerul prin excelenta al descoperirilor divine. Lui i-a fost incredintata vestirea nasterii inainte-Mergatorului lui Mesia, Ioan, fiul lui Zaharia si al Elisabetei. Tot lui i-a revenit misiunea cea mai inalta atribuita vreodata unei fapturi: vestirea intruparii Fiului lui Dumnezeu. El se bucura de o cinstire deosebita chiar si din partea mahomedanilor.

Origine: ebraica, reproducand un vechi nume, Gabar, care inseamna „puternic”, iar alaturi de terminatia „el”, acesta reprezinta faptul ca „Dumnezeu este puternic”

Ioachim, Kimy

Sfintii Ioachim si Ana (9 septembrie) - Sfintii Ioachim si Ana sunt parintii Maicii Domnului. Sfantul Ioachim a fost din neamul regelui David. Sfanta Ana a fost fiica preotului Matan. Acest preot a avut trei fiice: Maria - care a nascut-o pe Salomeea, Elisabeta - mama Sfantului Ioan Botezatorul si pe Ana - cea care a nascut-o pe Fecioara Maria. Sfantul Ioachim a trecut la cele vesnice la varsta de 80 de ani, iar Sfanta Ana a murit in varsta de 70 de ani, la doi ani dupa Sfantul Ioachim.

Origine: ebraica - este atestat in Vechiul Testament sub forma Eljakim, ceea ce inseamna "El(ohim) va ridica", "Dumnezeu ridica"

Ion / Ionel / Ioan / Ionut

Sfantul Ioan de la Prislop (13 septembrie) - Sfantul Ioan de la Prislop, originar din Silvasul de Sus, a trait la inceputul secolului al XVI-lea, nevoindu-se intr-o pestera din apropierea Manastirii Prislop. Cuviosul Ioan a fost ucis in timp ce isi sapa cu dalta o fereastra in peretele chiliei. Un vanator l-a impuscat crezand ca este un animal salbatic. Sfintele sale moaste s-au pastrat multa vreme in pestera de la Prislop. In prezent nu se cunoaste unde se afla moastele sale.
Zamislirea Sfantului Ioan Botezatorul (27 septembrie)

Origine: provine din numele evreiesc Johanan - inseamna "Prin gratia Domnului".

Laurentiu

Sf. Laurentiu Iustiniani, ep. (5 septembrie) - Laurentiu Iustiniani, abatele Manastirii „Sfantul Gheorghe” de langa Venetia, in anul 1433 a fost numit episcop de Venetia, desi de mai multe ori a refuzat aceasta demnitate, considerandu-se ca este lipsit de calitatile si energia necesare pastorului unei dieceze.

Origine: derivat din latinescul “Laurentius”, insemnand “laur” sau “cel care poarta laurii”.

Luca

Pomenirea Sfantului Apostol Luca (10 septembrie)

Origine:
origine latina si provine de la numele provinciei Lucania (Italia de sud). Inseamna lux - cel nascut in lumina

Lucian

Pomenirea Sfantului Mucenic Lucian (13 septembrie)

Origine: latina, mai exact de la substantivul comun de aceasta origine, „lux”, care semnifica „lumina”.

Marian

Nasterea Maicii Domnului (8 septembrie) - Sfanta Scriptura nu ne ofera informatii despre Nasterea Maicii Domnului. Acest eveniment este relatat numai de Traditia Bisericii, consemnata in cartile de cult si in unele scrieri, precum Protoevanghelia lui Iacov, din secolul al II-lea. Nascuta in chip firesc din Dreptii Ioachim si Ana, Maica Domnului a fost si rodul rugaciunilor parintilor ei. Ea va fi cea aleasa sa daruiasca trup de om lui Dumnezeu-Fiul, Mantuitorul nostru Iisus Hristos.

Origine: ebraica - cel iubit, cea indragit

Matei

SF. MATEI, ap. si ev. (21 septembrie) - Dar intr-o zi, s-a intamplat un fapt neasteptat pentru Matei si tulburator pentru multime. Isus din Nazaret in persoana, trecand prin apropierea biroului sau de vames, unde aduna taxele, i s-a adresat lui si i-a spus: “Urmeaza-ma!” Au fost suficiente doar aceste cuvinte si Matei “s-a ridicat si l-a urmat” (Mt 9,9-13).

Origine: ebraica - “om daruit de Dumnezeu” sau “dar de la Dumnezeu”.

Mihai

Pomenirea minunii Sfantului Arhanghel Mihail in Colose (6 septembrie) - pomenirea unei minuni a Sfantului Arhanghel Mihail, savarsita in Chones, in Colose, din Frigia.

Origine: ebraica: "Mikha'el" care inseamna "cine se aseamana cu Dumneazeu"

Nicolae / Nicu

Sf. Nicolae din Tolentino, pr. (10 septembrie) - intre Sfantul Nicolae de Tolentino, mai putin cunoscut, si Sfantul Nicolae, episcopul de Mira, sarbatorit la 6 decembrie si cunoscut de toata lumea, exista unele apropieri insemnate. Parintii sfantului amintit astazi i-au dat numele de Nicolae deoarece considerau ca venirea lui pe lume era rodul mijlocirii marelui Sfant Nicolae, al carui trup se afla la Bari si este cinstit in Sudul si Estul Italiei; el s-a nascut in 1245, la Castel Sant Angelo, sat in provincia Marche din Estul Italiei. Asemenea patronului sau, inca din copilarie a dovedit o atractie deosebita pentru rugaciune, reculegere, mortificare.

Origine: Nikolaos, nume grecesc insemnand "victorie oamenilor"

Petru

Pomenirea Sfantul Petru Marturisitorul, mitropolitul Niceei (10 septembrie)

Origine: greaca, mai exact de la cuvantul „petros”, care, tradus in limba romana, inseamna „piatra”, „stanca”

Robert

Sf. Robert Bellarmin, ep. inv. (17 septembrie) - Bellarmin era foarte constient de darurile sale intelectuale, dar ca un bun iezuit, era, de asemenea, constient ca le primise din mainile lui Dumnezeu si trebuia sa le fructifice pe toate si numai pentru mai marea sa slava.

Origine: de la cuvantul german „Hrodebert”, „hrod” = „faima”/„cunoscut”, „bert”= „celebru”/„stralucitor”

Sofian

Sfanta Mucenita Sofia si fiicele sale, Pistis, Elpis si Agapis (17 septembrie) - Sfanta Mucenita Sofia si fiicele sale, Pistis, Elpis si Agapis sunt praznuite pe 17 septembrie. Au vietuit in Italia si au patimit in timpul domniei lui Adrian (117-138).

Origine: araba - devotat; in hindusa - nisip, furtuna de nisip

Teodor

Sfanta Teodora din Alexandria (11 septembrie) - Sfanta Teodora fiind casatorita si cazand in adulter, constientizand starea de pacat, a luat decizia de a se inchinovia la o manastire de calugari. Taindu-si parul si imbracand haine barbatesti s-a inchinoviat in manastirea Octodecatos, luandu-si numele de Teodor. O tanara de o moralitate indoielnica a acuzat, pe nedrept pe "Teodor" ca a lasat-o insarcinata. Monahul nu a incercat sa se dezvinovateasca primind sa plece din manastire. Sfanta a petrecut sapte ani intr-o padure pustie, crescand copilul acelei femei. Dupa ce a decedat, abia atunci toti au vazut ca el era de fapt femeie. Un inger al Domnului i-a descoperit atunci egumenului taina despre Sfanta Teodora.

Origine: nume Grecesc; Provine de la numele din greaca veche Theodoros, format de la substantivele theos-zeu, divinitate si doron-dar.

Alte idei de nume de baieti

Nume de baieti: nume de regi, voevozi si imparati

Nume de baieti pentru 2020, anul Sobolanului conform horoscopului chinezesc

Nume de baieti cu tenta marina - o selectie personala

25 de nume grecesti pentru baieti - o selectie mitica

Vezi si Nume de Sfinti pentru fetitele nascute in luna Mai

Generator de nume norocoase de copii

nume de copii

Incearca acest generator de nume - care tine cont de datele personale ale parintilor, de astre si de numerologie 

Nume de copii, cea mai mare baza de date despre nume - pentru copii norocosi!

Baza de date Desprecopii.comNume Sex Origine

 Despre alegerea numelui, mai cititi:

Nume de copii legate de ingeri
Nume biblice pentru copii
Cele 72 de nume de copii ale lui Dumnezeu
Nume de copii – varianta Hipster
Nume rare de copii
Nume de fete
Numele copilului (prenume) poate influenta destinul?
Nume de baieti
Nume inteligente pentru copii
In cautarea numelui perfect pentru copilul meu
Cum ma pot hotari in alegerea numelui copilului meu? 
Numele rare aduc ghinion  
Alt nume, alta karma? 
Alexandru si Maria, cele mai frecvente prenume pentru nou-nascuti
Nume de copii inspirate de Kabala  

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta BebelusuluiGeanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

Desprecopii - toate drepturile rezervate © 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII