Nume de fete: nume de Sfinți pentru fetițele născute în luna SEPTEMBRIE

Nume de fete: nume de Sfinti pentru fetitele nascute in luna Septembrie

Nume de fete: nume de Sfinți pentru fetițele născute în luna SEPTEMBRIE

În timp ce părinții caută nume mai puțin frecvente, dar semnificative pentru fetele lor, Biblia poate fi o mare sursă de inspirație.  Aici vei găsi o lista speciala cu nume pentru fetitele nascute in luna Septembrie, nume crestine:

- veți citi:
Nume de Sfinți pentru fetele nascute în luna Septembrie
Generator de nume norocoase de copii
Despre alegerea numelui

Iată care sunt sfinții lunii Septembrie și ce nume puteți da fetelor născute în această lună

Ana

Sfintii Ioachim si Ana (9 septembrie) - Sfintii Ioachim si Ana sunt parintii Maicii Domnului. Sfantul Ioachim a fost din neamul regelui David. Sfanta Ana a fost fiica preotului Matan. Acest preot a avut trei fiice: Maria - care a nascut-o pe Salomeea, Elisabeta - mama Sfantului Ioan Botezatorul si pe Ana - cea care a nascut-o pe Fecioara Maria. Sfantul Ioachim a trecut la cele vesnice la varsta de 80 de ani, iar Sfanta Ana a murit in varsta de 70 de ani, la doi ani dupa Sfantul Ioachim.

Origine: Forma greceasca “Anna – es” si cea latina „Anna” reproduc numele de provenienta ebraica „Hannah” = „a binevoi”, „a avea mila”, „ascultarea rugaciunii”, „indurarea lui Dumnezeu”.

Andreea

Pomenirea Sfantului Andrei (6 septembrie)

Origine:
de la "Andreas", nume masculin grecesc care inseamna "razboinic".

Cornelia

Pomenirea Sfantului Sfintitului Mucenic Corneliu, sutasul (13 septembrie)

Origine:
de la cuvantul latinesc „cornu”, care tradus inseamna „corn” - considerat un simbol al abundentei si al fortei.

Damiana

Sf Damian, m. (26 septembrie) - Se poate spune ca sfintii Cosma si Damian sunt la originea acestei traditii a bunilor samariteni ai omenirii bolnave. Chiar daca istoria este invaluita in legenda, existenta lor si modul in care si-au exercitat profesiunea raman un minunat exemplu pentru toate veacurile. Nu fara motiv, au fost alesi ca patroni ai medicilor si farmacistilor.

Origine: greaca si provine din verbul "damao" care inseamna "a supune ", "a aseza"

Emilia

Sf. Emilian, ep. (12 septembrie)

Origine:
provine din latinescul "Aemilius", "Aemulus", semnificand rival, sau din greaca cu semnificatia „Dulce”, „dornic”, „duios”.

Gabriela

Sf. GABRIEL, arhanghel (29 septembrie) - Sfantul Gabriel, „cel care sta in fata lui Dumnezeu”, este mesagerul prin excelenta al descoperirilor divine. Lui i-a fost incredintata vestirea nasterii inainte-Mergatorului lui Mesia, Ioan, fiul lui Zaharia si al Elisabetei. Tot lui i-a revenit misiunea cea mai inalta atribuita vreodata unei fapturi: vestirea intruparii Fiului lui Dumnezeu. El se bucura de o cinstire deosebita chiar si din partea mahomedanilor.

Origine: ebraica, reproducand un vechi nume, Gabar, care inseamna „puternic”, iar alaturi de terminatia „el”, acesta reprezinta faptul ca „Dumnezeu este puternic”

Ioana / Ionela

Sfantul Ioan de la Prislop (13 septembrie) - Sfantul Ioan de la Prislop, originar din Silvasul de Sus, a trait la inceputul secolului al XVI-lea, nevoindu-se intr-o pestera din apropierea Manastirii Prislop. Cuviosul Ioan a fost ucis in timp ce isi sapa cu dalta o fereastra in peretele chiliei. Un vanator l-a impuscat crezand ca este un animal salbatic. Sfintele sale moaste s-au pastrat multa vreme in pestera de la Prislop. In prezent nu se cunoaste unde se afla moastele sale.
Zamislirea Sfantului Ioan Botezatorul (27 septembrie)

Origine: de la "Yochana", nume evreiesc, insemnand "binecuvantarea Domnului"

Lucia

Pomenirea Sfintei Lucia si Mucenicului Geminian fiul ei (17 septembrie)

Origine: latina - "luceo", "lucere" = "a straluci", cu forma "luce" care se traduce prin "lumina"

Maria / Mariana / Mariuca

Nasterea Maicii Domnului (8 septembrie) - Sfanta Scriptura nu ne ofera informatii despre Nasterea Maicii Domnului. Acest eveniment este relatat numai de Traditia Bisericii, consemnata in cartile de cult si in unele scrieri, precum Protoevanghelia lui Iacov, din secolul al II-lea. Nascuta in chip firesc din Dreptii Ioachim si Ana, Maica Domnului a fost si rodul rugaciunilor parintilor ei. Ea va fi cea aleasa sa daruiasca trup de om lui Dumnezeu-Fiul, Mantuitorul nostru Iisus Hristos.

Origine: nume Ebraic, din Miryam care inseamna copil dorit.

Mihaela

Pomenirea minunii Sfantului Arhanghel Mihail in Colose (6 septembrie) - pomenirea unei minuni a Sfantului Arhanghel Mihail, savarsita in Chones, in Colose, din Frigia.

Origine: ebraica: "Mikha'el" care inseamna "cine se aseamana cu Dumneazeu"

Minodora

Sfanta Mucenita Minodora (10 septembrie) - Sfintele Mucenite Minodora, Mitrodora si Nimfodora au trait in vremea imparatului Galeriu Maximian (305-311), in Bitinia. Aceste mucenitie au fost surori si s-au retras intr-o pustie pentru a se inchina deplin lui Hristos. Datorita vietuirii lor, au primit darul facerii de minuni. Astfel, credinciosii primeau de la ele vindecare pentru diverse neputinte.

Origine: greaca - “darul zeitei Mene”

Nicoleta

Sf. Nicolae din Tolentino, pr. (10 septembrie) - intre Sfantul Nicolae de Tolentino, mai putin cunoscut, si Sfantul Nicolae, episcopul de Mira, sarbatorit la 6 decembrie si cunoscut de toata lumea, exista unele apropieri insemnate. Parintii sfantului amintit astazi i-au dat numele de Nicolae deoarece considerau ca venirea lui pe lume era rodul mijlocirii marelui Sfant Nicolae, al carui trup se afla la Bari si este cinstit in Sudul si Estul Italiei; el s-a nascut in 1245, la Castel Sant Angelo, sat in provincia Marche din Estul Italiei. Asemenea patronului sau, inca din copilarie a dovedit o atractie deosebita pentru rugaciune, reculegere, mortificare.

Origine: Nikolaos, nume grecesc insemnand "victorie oamenilor"

Petrina

Pomenirea Sfantul Petru Marturisitorul, mitropolitul Niceei (10 septembrie)

Origine:
greaca, mai exact de la cuvantul „petros”, care, tradus in limba romana, inseamna „piatra”, „stanca”

Roberta

Sf. Robert Bellarmin, ep. inv. (17 septembrie) - Bellarmin era foarte constient de darurile sale intelectuale, dar ca un bun iezuit, era, de asemenea, constient ca le primise din mainile lui Dumnezeu si trebuia sa le fructifice pe toate si numai pentru mai marea sa slava.

Origine: de la cuvantul german „Hrodebert”, „hrod” = „faima”/„cunoscut”, „bert”= „celebru”/„stralucitor”

Sofia / Sofica

Sfanta Mucenita Sofia si fiicele sale, Pistis, Elpis si Agapis (17 septembrie) - Sfanta Mucenita Sofia si fiicele sale, Pistis, Elpis si Agapis sunt praznuite pe 17 septembrie. Au vietuit in Italia si au patimit in timpul domniei lui Adrian (117-138).
 
Origine: araba - devotat; in hindusa - nisip, furtuna de nisip

Teodora

Sfanta Teodora din Alexandria (11 septembrie) - Sfanta Teodora fiind casatorita si cazand in adulter, constientizand starea de pacat, a luat decizia de a se inchinovia la o manastire de calugari. Taindu-si parul si imbracand haine barbatesti s-a inchinoviat in manastirea Octodecatos, luandu-si numele de Teodor. O tanara de o moralitate indoielnica a acuzat, pe nedrept pe "Teodor" ca a lasat-o insarcinata. Monahul nu a incercat sa se dezvinovateasca primind sa plece din manastire. Sfanta a petrecut sapte ani intr-o padure pustie, crescand copilul acelei femei. Dupa ce a decedat, abia atunci toti au vazut ca el era de fapt femeie. Un inger al Domnului i-a descoperit atunci egumenului taina despre Sfanta Teodora.

Origine: nume Grecesc; Provine de la numele din greaca veche Theodoros, format de la substantivele theos-zeu, divinitate si doron-dar.

Tereza / Teresa

Fer. Tereza de Calcutta, calug. (5 septembrie) - Marunta de statura, dar cu o credinta tare ca o stanca, Maicii Tereza de Calcutta i-a fost incredintata misiunea de a proclama iubirea lui Isus fata de omenire, mai ales fata de cei mai saraci dintre saraci. "Dumnezeu inca iubeste lumea si ma trimite pe mine si pe tine ca sa fim iubirea si milostivirea lui fata de cei saraci". Era un suflet plin de lumina lui Cristos, inflacarata de iubirea fata de El si cu o singura dorinta fierbinte: "sa sature setea Lui de iubire si de suflete".

Origine: de la grecescul theros ("vara") sau therizo ("a strange recolta")

► Poti gasi inspiratie si aici Alege intre nume de printese, nume de zane, nume de celebritati, nume romanesti, nume legate de luna nasterii

Generator de nume norocoase de copii

nume de copii

Incearca acest generator de nume - care tine cont de datele personale ale parintilor, de astre si de numerologie 

Nume de copii, cea mai mare baza de date despre nume - pentru copii norocosi!

Baza de date Desprecopii.com







Nume Sex Origine

 Despre alegerea numelui, mai cititi:

Nume de copii legate de ingeri
Nume biblice pentru copii
Cele 72 de nume de copii ale lui Dumnezeu
Nume de copii – varianta Hipster
Nume rare de copii
Nume de fete
Numele copilului (prenume) poate influenta destinul?
Nume de baieti
Nume inteligente pentru copii
In cautarea numelui perfect pentru copilul meu
Cum ma pot hotari in alegerea numelui copilului meu? 
Numele rare aduc ghinion  
Alt nume, alta karma? 
Alexandru si Maria, cele mai frecvente prenume pentru nou-nascuti
Nume de copii inspirate de Kabala  

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta BebelusuluiGeanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

Desprecopii - toate drepturile rezervate © 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII