Cum să-ți încurajezi bebelușul să facă primii pași singur

Cum sa-ti incurajezi bebelusul sa faca primii pasi singur

Cum să-ți încurajezi bebelușul să facă primii pași singur

Pentru bebelușii care prezintă semne că vor să meargă pe propriile piciorușe mai devreme, există modalități de a stimula această dorință pentru a fi cat mai repede mobil...

Primul an din viața unui bebeluș este plin de repere importante. De la a sta pe burtica, a învăța să se rostogolească, să se împingă în sus, să se târască, să stea în picioare și, în cele din urmă, să meargă, există atât de multe lucruri pe care un copil le învață.

- vei citi:
Cum să-ți încurajezi bebelușul să facă primii pași?
Transformă echilibrarea într-un joc
Încurajează ghemuitul
Ajută bebelușul să facă pași
Frica de a cădea

Cum să-ți încurajezi bebelușul să facă primii pași?

În timp ce toate reperele motorii sunt interesante pentru părinți, cand bebelusul face primii pași este unul dintre cele mai uimitoare repere de urmărit.

Mulți copii nu ating această etapă până la vârsta de 12 - 15 luni, deși unii prezintă semne la o vârstă mult mai timpurie că sunt gata să înceapă să meargă cu o anumită asistență. Și pentru acei părinți care doresc să încurajeze această dorință de a fi vertical și mobil, există câteva lucruri care pot fi făcute pentru ca bebelușii să meargă mai devreme decât mai târziu.

Transformă echilibrarea într-un joc

Bebelușii care învață să se echilibreze se află în primele etape ale pregătirii de mers. Mulți vor începe prin a se ține de o masă sau a se împinge de un perete pentru a ajunge în picioare și atunci când sunt gata, vor începe să stea pe cont propriu.

Pentru a face un bebeluș să pe propria putere, părinții trebuie să transforme actul de echilibru într-un joc. Acest lucru se face prin a sta pe podea împreună cu bebelușul și a-l ajuta să stea în picioare. Odată ce bebelușul stă singur, părinții numeră cât timp copilul rămâne în picioare înainte de a-și pierde echilibrul. Urmărind „laudele după fiecare încercare”, cel mic va crede că joacă un joc distractiv și va dori să o facă din nou și din nou.

Încurajează ghemuitul

Pentru un bebeluș care stă în picioare cu ușurință, a sta ghemuit va ajuta la construirea mușchilor din picioare. La rândul lor, acești mușchi îi vor sprijini pe cei mici în timp ce stau în picioare și îi vor sprijini în timp ce încep să facă primii pași.

Pentru a ajuta un bebeluș să stea ghemuit, medicii recomanda punerea jucăriilor preferate la picioarele bebelușului pe care nu este capabil să le prindă în poziția din picioare. Făcând acest lucru în mod repetat, mușchii din picioare vor începe să se întărească pe măsură ce micuțul se ghemuiește și apoi se ridică.

Nu contează dacă ghemuitul este asistat, ținându-se de o piesă de mobilier sau nu. Beneficiile vor fi aceleași, adică picioarele puternice. Și cu cât picioarele sunt condiționate mai devreme pentru a susține corpul, cu atât este mai probabil ca bebelușul să meargă mai devreme.

Ajută bebelușul să facă pași

A ajuta bebelușul să facă pași înainte de a merge, poate accelera procesul celui mic de a face primii pași pe cont propriu. Cel mai bun mod de a face acest lucru, potrivit healthline, este de a-i oferi o mână bebelușului pentru a-l ajuta să meargă sau jucării de mers pe jos care au roți mobile pentru a-l ajuta să se deplaseze cu o anumită asistență.

Un lucru care NU va ajuta să faci un bebeluș să meargă mai repede, este utilizarea unui premergător. Acesta ar trebui evitat cu orice preț, conform Babycenter, deoarece nu numai că întârzie mersul bebelusului ci poate provoca accidente grave bebelusilor.

Frica de a cădea

În timp ce încearcă să meargă, mai ales la o vârstă fragedă, bebelușul va cădea - este inevitabil. Și în funcție de gravitatea căderii, poate fi înfricoșător pentru bebeluș. Unora li se pare prea înfricoșător să vrea să continue să încerce să meargă până când își pot depăși frica de a cădea.

Totuși, dacă există un părinte care să-l susțină pe cel mic atunci când se întâmplă să cadă și îl încurajează să se ridice și să încerce din nou, frica va trece mai repede. Acest lucru îl va ajuta pe bebeluș să continue cu procesul de mers și să atingă această etapă mai devreme decât se anticipase.

Deși fiecare copil este diferit, nu înseamnă că nu există lucruri mici pe care părinții le pot face pentru a face ca acea etapă să se întâmple cu ușurință. Cu cât un copil are mai multă pregătire, cu atât va avea o capacitate mai mare de a merge mai devreme. Nu uita: bucură-te de fiecare moment, deoarece odată ce a dispărut, nu mai este posibil să îl recuperezi.

► Citeste si Bebelusul tau a inceput sa faca primii pasi mai devreme decat ceilalti? Iata ce veste buna este asta.

Dezvoltarea motorica a bebelusului: de la nastere pana la momentul suprem cand merge singur

Mai intai isi ridica barbia, apoi pieptul, apoi va sta in fudulet, mai apoi va incerca sa se ridica singurel, apoi va merge sau nu ca un catel prin casa si la um moment dat va merge singur ... O frumoase poveste de dezvoltare motorica a bebelusului. Citeste aici calendarul de dezvoltare motorica a bebelusului.

Cum creste bebelusul in primele 12 luni de viata

Grafice de crestere pentru fetite (0-3 ani)
Grafice de crestere pentru baieti (0-3 ani)
Cresterea si dezvoltarea normala a bebelusului intre 0-12 luni
Etapele de dezvoltare ale bebelusului 

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.).

Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII