Mamele cu sanii mari nu alapteaza mai usor. Iata de ce acest mit este distrus si sfaturile personale ale unei mamici

Mamele cu sanii mari nu alapteaza mai usor. Iata de ce acest mit este distrus si sfaturile personale ale unei mamici

Mamele cu sanii mari nu alapteaza mai usor. Iata de ce acest mit este distrus si sfaturile personale ale unei mamici

Când le-am spus celor dragi că sunt însărcinată, cativa au spus că bebelușul nu va răbda niciodată de foame... având în vedere bustul meu destul de generos...

Auzisem insa deja ca alăptarea este teoretic mai dificilă dacă ai sânii mari, deși nu prea știam de ce exact. Totuși, în prima zi la spital, mi s-a părut imposibil. Dacă eu abia îmi puteam vedea sfârcurile, cum avea să le găsească bebelușul meu nou-născut?

- vei citi:
Nouă luni mai târziu, încă alăptez
„Metoda rugby” nu este singura poziție de alăptare posibilă
Nu există un mod discret de a face acest lucru
Vestea bună este că alăptarea s-ar putea să doară mai puțin
Pomparea laptelui este o artă dacă ai sânii mari
Găsirea unui sutien de alăptare perfect

Nouă luni mai târziu, încă alăptez

Primele câteva sesiuni de alăptare au implicat o moașă și / sau soțul meu care l-au ținut pe bebe în timp ce eu îmi țineam sânul și plângeam. Acum, nouă luni mai târziu, încă alăptez, dar fără ajutorul altora, și cred că am învățat câte ceva - de aceea as vrea ca prin sfaturile mele - sa ajut alte mamici cu sanii mari.

„Pozitia rugby” nu este singura poziție de alăptare posibilă

Articolele despre alăptare dacă ai sânii mari sunt întotdeauna domintate de poziția rugby - atunci când bebe este alăptat ținandu-l sub braț. Aceasta este prima poziție, atât moașele spitalului, cât și consilierii în alăptare o recomandă, deci în mod clar funcționează pentru unele femei cu sanii mari dar categoric nu a funcționat pentru mine - am urât întotdeauna această poziție.

pozitie alaptare sub brat

După ore de încercări și erori, am constatat că cea mai bună poziție pentru noi eate cea în care eu stau culcată cu bebe poziționat chiar deasupra sânilor, ceea ce cred că are legătură cu gravitația și poziția mamelonului.

Cu toate acestea, alăptarea a fost destul de dificilă la început, deoarece nu te poți întinde peste tot oriunde ai merge. Îmi amintesc că mă simțeam atât de invidioasă pe o prietenă care își putea alăpta bebelușul fără efort în timp ce se plimba prin casă când eu aveam nevoie de perne, suport pentru spate și, în mod ideal, un pat sau o canapea. Dar nu vă panicați - pe măsură ce bebelușul devine mai mare și mai puternic, alăptarea devine mai ușoară.

Nu există un mod discret de a face acest lucru

O prietenă de-a mea cu sanii mari ca si mine mi-a povestit ca nu s-a simțit confortabilă alăptând în public până când fiica ei nu avea vârsta de trei sau patru luni, pentru că până atunci capul ei era suficient de mare pentru a o ascunde (sub sâni).

Deci, dacă ai sânii mari, dar vrei să alăptezi, nu poți fi timidă în privința asta. Sigur, poți să te acoperi cu eșarfe, dacă vrei, dar nu va fi comod.

Vestea bună este că alăptarea s-ar putea să doară mai puțin

S-ar putea să existe un avantaj în toate acestea - nu sunt sigură că există cercetări științifice efective care să susțină acest lucru, așa că ai în schimb dovezi anecdotice: sânii mai mari sunt adesea mai puțin sensibili decât sânii mai mici - ceva legat de întinderea nervilor, poate? - ceea ce înseamnă că durerea chinuitoare de care se plâng multe femei în primele zile de alăptare ar putea trece pe lângă tine. Pentru mine, alăptarea a fost incomodă la început, dar nu a durut.

Pomparea laptelui este o artă dacă ai sânii mari

Femeile cu sânii mici par să fie capabile să pompeze laptele matern cu mâinile. Din păcate, acest lucru nu este posibil dacă ai sânii mari, unde chiar și punerea pompei în poziția corectă este un exercițiu complex - toate pot merge prost de la o singură greșeală.

Găsirea unui sutien de alăptare perfect

M-am speriat când, la jumătatea sarcinii, am căutat pentru prima dată sutiene de alăptare - pur si simplu nu găseam o mărime mare ce mi se potrivea. Ce trebuia să fac, să-mi tricotez unul?

Toată acea panică a fost degeaba - se pare că sutienele de alăptare au o dimensiune total diferită față de sutienele normale și, când m-am dus într-un magazin specializat, am găsit o mulțime care de fapt mi se potriveau, Hot Milk și Royce sunt mărcile mele preferate, dar nu sunt în niciun caz singurele disponibile.

► Citeste si 5 lucruri pe care ar fi trebuit sa le stiu despre pompele de san - din experienta unei mame

Despre alăptare si provocarile sale mai poti citi:

Cele mai mari provocari ale alaptarii
5 probleme in alaptare si solutii pentru rezolvarea lor
Angorjarea sanilor este una din problemele alaptarii: cauze si ce e de facut
De ce mamicile din Romania nu sunt corect informate cu privire la alaptare

Forumul de ALAPTARE 

Pe forumul desprecopii.co exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.

→ Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: o mamica de la Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate -  2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII