Asa ne putem invata copilul ce este distantarea sociala - videoclipuri utile

Asa ne putem invata copilul ce este distantarea sociala - videoclipuri utile

Asa ne putem invata copilul ce este distantarea sociala - videoclipuri utile

Distanțarea socială poate fi un concept dificil de înțeles pentru copiii mici. Ajutați-vă copiii să învețe ce este aceasta, arătându-le aceste videoclipuri utile de pe YouTube.

- vei citi:
Covid-19 Experiment cu germeni pentru copii
Coronavirusul explicat copiilor
Explicarea distanțării sociale copiilor
O poveste pentru copii despre distanțarea socială

Când încercați să explicați importanța distanțării sociale celor mici, este o idee bună să începeți cu motivul pentru care faceți acest lucru. Asta înseamnă să vorbești despre germeni! Explicați că germenii sunt lucruri mici, foarte mici pe care nu le putem vedea, dar care ne pot îmbolnăvi. Dacă cineva din apropierea noastră este bolnav sau are germeni, s-ar putea să tușească sau să strănute. Germenii lor ar putea ateriza apoi pe o suprafață sau pe o altă persoană. Acesta este motivul pentru care este important să vă acoperiți gura cu interiorul cotului sau cu un șervețel atunci când tușiți sau strănutați. Acesta este și motivul pentru care este atât de important ca toată lumea să se spele pe mâini frecvent!

Acest experiment ușor și distractiv la domiciliu, folosind săpun și piper negru, ilustrează modul în care spălarea mâinilor cu apă și săpun poate ține germenii departe!

Covid-19 Experiment cu germeni pentru copii

Dacă cineva din apropierea noastră tușește sau strănută, picături mici se pot răspândi în aer. Aceste picături ar putea conține germenipe care noi le-am putea respira. Deoarece persoanele infectate ar putea să nu prezinte neapărat simptome, este o idee bună să păstrați o distanță socială sigură ori de câte ori sunteți în public sau în preajma oamenilor cu care nu locuiți. Acest desen animat de mai jos explică modul în care se transmit germenii. De asemenea, discutați modalități de a vă proteja de germeni, cum ar fi spălarea mâinilor, acoperirea gurii atunci când strănutați, rămâneți acasă și păstrați o distanță socială de aproximativ 1.5 metri de alte persoane.

Coronavirusul explicat copiilor

Dacă lăsați spațiu între oameni, atunci când cineva tușește sau strănută, picăturile rezultate sunt mai predispuse să aterizeze pe pământ, nu pe noi - acest videoclip explică cum.

Explicarea distanțării sociale copiilor

Acest videoclip oferă sfaturi și trucuri utile. Deoarece multe localuri au început redeschiderea afacerilor și reluarea activităților recreative, folosiți măsuri de precauție atunci când familia iese afară:

Alegeți activități în aer liber ori de câte ori este posibil, astfel încât oamenii să aibă mai mult spațiu între ei.
Utilizați cardul pentru a plăti.
Luați cu voi dezinfectantul în cazul în care nu veți putea să vă spălați pe mâini.
Indiferent dacă vorbim de afară sau interior, rămâneți la cel puțin 1.5 metri distanță de alte persoane. Dacă nu este posibilă păstrarea unei distanțe fizice, adulții și copiii mai mari ar trebui să poarte o mască!

Este normal și complet de înțeles, ca micuții să fie nefericiți și frustrați de distanțarea socială. Lumile lor au fost răsturnate. Fără școală sau joacă normală, contact limitat cu prietenii și familia. Dacă micuții tăi sunt supărați, asigurați-vă că îi ascultați și spuneți-le că le înțelegeți frustrarea. Este important pentru copii să știe că nu sunt singuri și că suntem cu toții împreună. Povestea adorabilă de mai jos face o treabă excelentă - abordează preocupările copiilor într-un mod liniștitor.

O poveste pentru copii despre distanțarea socială

Există o mulțime de moduri distractive de a rămâne conectat cu cei dragi chiar și în timp ce vă distanțați social, așa cum demonstrează acest videoclip. Desenați imagini și trimiteți scrisori prietenilor și membrilor familiei pe care nu i-ați mai văzut de ceva vreme. Utilizați chatul video pentru a vedea familia sau pentru a avea întâlniri virtuale. Ieșiți afară și explorați natura în locuri unde puteți păstra cu ușurință distanța fizică de ceilalți. Și anunțați micuții că, deși este diferit, nu este pentru totdeauna.

Despre CORONAVIRUS

Unele persoane nu au simptome de coronavirus insa sunt infectate

Copiii sub 5 ani au o cantitate de virus de 10 până la 100 de ori mai mare decât adulții

Sindromul inflamator pediatric multi-sistem - posibil legat de COVID-19 - o alerta pentru parinti

Grupa de sange si complicatiile bolii Covid-19 - iata ce legaturi exista

Protejeaza-te impotriva coronavirusului cu un simplu pas

Coronavirus: 9 reguli esentiale de respectat daca avem in casa persoane din categoria de risc - sfaturi din presa italiana

sursa: KidsHealth, Waterford.org, Kindercare (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII