Victoria Beckham si ciudateniile cosmeticii

Ciudateniile cosmeticii

Ciudateniile cosmeticii

  • De la sperma de taur la tratamentul cu lipitori, femeile au indurat de-a lungul timpului numeroase tratamente destul de bizare in numele frumusetii. Oricat de revolutionare sunt descoperirile tehnologiei, se pare ca tendinta de a ne intoarce mereu la natura se manifesta in cele mai ciudate moduri posibile.

De la sperma de taur la tratamentul cu lipitori, femeile au indurat de-a lungul timpului numeroase tratamente destul de bizare in numele frumusetii. Oricat de revolutionare sunt descoperirile tehnologiei, se pare ca tendinta de a ne intoarce mereu la natura se manifesta in cele mai ciudate moduri posibile. Cum altfel am putea explica unul dintre cele mai recente tratamente de infrumusetare, al carui principal ingredient sunt… excrementele de pasare ?
 
Da, ati citit corect… excrementele de privighetoare, colectate din insula japoneza Kyusu, constituie cel mai trendy produs cosmetic al momentului. Uscate sub raze UV, excrementele sunt apoi amestecate cu tarate de orez si apa si aplicate pe fat aca o masca. Pretul unui astfel de tratament ajunge la aproximativ 150 de euro.

Chiar daca suna bizar, unele vedete se dau deja in vant dupa noua descoperire. Victoria si David Beckham se numara deja printre fanii produsului, care face furori la New York (Shizuka Spa) si la Londra (Hari’s). Specialistii sustin ca excrementele de privighetoare au proprietati curative, lasand pielea cu un aspect foarte sanatos si actionand ca un exfoliant. De altfel, Victoria a declarat ca l-a descoperit intr-o vizita in Japonia, unde a fost impresionata de aspectul foarte placut al pielii femeilor de acolo. Desi initial a fost intrigata cand a aflat carui miracol se datoreaza frumusetea pielii localnicelor, odata ajunsa la New York diva nu s-a sfiit sa incerce ea insasi tratamentul.

Cunoscut in Japonia sub denumirea de „Uguisu”, produsul a fost inventat in noiembrie 2007 de catre cosmeticiana Shizuka Bernstein, care s-a inspirat din povestirile mamei sale. Aceasta ii spunea ca geishele utilizau ingredientul minune pe post de demachiant, in epoca feudala. Exista, se pare, o explicatie logica a efectelor miraculoase  pe care excrementele de privighetoare le au asupra pielii. Ele contin o enzima care indeparteaza pielea moarta din straturile superioare, actionand ca un exfoliant. De asemenea, se pare ca excrementele contin o substanta numita guanina, care se mai gaseste doar in perle, ceea ce explica stralucirea pe care o are tenul dupa un astfel de tratament.

Clientele salonului doamnei Bernstein sunt extaziate de produs, sustinand ca face intr-adevar minuni. Nu vrem sa fim carcotasi, dar, de intrebam, daca nu cumva excrementele or fi avand si efecte asupra vocii, dat fiind ca privighetoarea este una dintre pasarile renumite pentru trilurile ei fermecatoare. Acesta ramane probabil un mister de descoperit… insa, oricat de multa imaginatie am avea, ne e greu sa ne gandim la un eventual tratament aplicat local pentru coardele vocale.

In continuare: albumul  Vedetele...cu ani in urma! 

Va recomandam sa mai cititi:

  Forum unde comentam cu placere

 Frumusete si moda >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII