Vaccinul antigripal si copiii. Este sigur sa facem copiilor vaccinul antigripal in 2020? Iata ce spun medicii.

Vaccinul antigripal si copiii. Este sigur sa facem copiilor vaccinul antigripal in 2020? Iata ce spun medicii.

Vaccinul antigripal si copiii. Este sigur sa facem copiilor vaccinul antigripal in 2020? Iata ce spun medicii.

Vaccinarea împotriva gripei este o modalitate sigură și eficientă de a vă proteja pe voi, copiii și comunitatea de gripa si de complicatiile sale.

Oricine părinte este familiarizat cu faptul că virusurile se răspândesc foarte repede în sezonul rece. Iar copiii mici contractează și răspândesc virusul gripal mai mult decât orice altă grupă de vârstă, ceea ce-i pune în pericol pe colegii lor dar și restul comunității, inclusiv membrii propriei familii.

- vei citi:
Cu toții suntem cu adevărat preocupați de coronavirus în acest moment
Vaccinarea antigripală este foarte recomandată copiilor mici
Mai multe despre gripă și cine poate fi vaccinat
Vaccinări împotriva gripei pentru copii
Vaccinarea împotriva gripei și copii - este sigură?

Cu toții suntem cu adevărat preocupați de coronavirus în acest moment

Cu toții suntem cu adevărat preocupați de coronavirus în acest moment”, spune dr. Brad McKay pe site-ul Health.com. Dar este, de asemenea, important să ne amintim că mii de oameni mor în fiecare an de gripă. Este vorba mai ales de persoane cu vârsta peste 65 de ani, dar și copii mici."

Vaccinarea rămâne cel mai sigur și mai eficient mod de prevenire a gripei. Cei vaccinați sunt mai puțin susceptibili de a contracta virusul și de a dezvolta complicații grave în comparație cu cei care nu sunt vaccinați.

„Copiii sunt cunoscuți ca fiind super-răspânditori de gripă”, explică dr. McKay. „Chiar și copiii cu simptome ușoare pot avea în continuare tractul respirator care pompează cantități abundente de virus, făcându-i extrem de infecțioși pentru alții.”

Mii de copii sunt spitalizați în fiecare an cu complicații care apar din cauza gripei gripei. Mulți copii vor avea nevoie de vizite la urgență sau la medicul de familie din cauza febrei mari, a tusei, a pneumoniei și a convulsiilor. Pot apărea și complicații rare, dar severe, cum ar fi encefalita (inflamația creierului care pune viața în pericol) și mai ales la copiii sănătoși.

Vaccinarea antigripală este foarte recomandată copiilor mici

„Vaccinarea antigripală este foarte recomandată pentru a proteja copiii cu vârsta sub 5 ani, deoarece sunt mai predispuși să moară și să răspândească infecția la alții. Gripa ar putea cauza copilului curgerea nasului, dar dacă virusul este transmis părinților tăi, este posibil ca ei să nu supraviețuiască”. spune dr. McKay.

Mai multe despre gripă și cine poate fi vaccinat

Cei care sunt vaccinați sunt mai puțin susceptibili de a contracta virusul și de a dezvolta complicații grave în comparație cu cei care nu sunt vaccinați.

Gripa este o infecție cauzată de o tulpină (versiune) a virusului gripal. Afectează în principal nasul, gâtul și plămânii, deși poate implica și alte părți ale corpului.

„Gripa face ca fiecare mușchi din corp să se simtă dureros și greoi. Ai febră mare și te simți atât de obosit încât cu greu te poți ridica din pat”, explică dr. McKay. „Majoritatea adulților sănătoși se simt mai bine după câteva zile, dar simptomele pot continua câteva săptămâni.”

La copiii sănătoși, gripa seamănă cu o răceală mai rea; cu toate acestea, gripa poate provoca boli mai grave, în special la copiii foarte mici și la cei cu afecțiuni cronice care sunt prezentate mai jos.

Gripa începe de obicei cu febră bruscă și cel puțin două dintre următoarele simptome:

dureri
durere de cap
tuse sau respirație zgomotoasă
dureri în gât și curgerea nasului
apatie
greață, vărsături și / sau diaree

Vaccinări împotriva gripei pentru copii

Vaccinarea împotriva gripei este recomandată oricui dorește să se protejeze împotriva gripei, inclusiv copiilor cu vârsta peste 6 luni. Cel mai eficient mod de a-i proteja pe cei mai mici de șase luni este ca mamele lor să fie vaccinate în timpul sarcinii.

Copiii cu vârsta sub 9 ani care nu au fost vaccinați anterior vor necesita două doze în primul an în care au fost vaccinați. La copiii mici care au fost vaccinați anterior, este necesară o singură doză.

Deși este recomandat ca toată lumea să poată fi vaccinată, există anumite date demografice pentru care vaccinarea este și mai importantă.

„Ai mai multe șanse de complicații din cauza gripei, să ai nevoie de internare în spital și ești mai predispus la moarte, dacă ai o boală cronică precum diabet, boli pulmonare, boli de inimă sau ești gravidă”, spune dr. McKay.

Gripa poate fi mai gravă la copiii cu afecțiuni cronice, inclusiv:

afecțiuni respiratorii cronice (inclusiv astm)
boli cronice de inimă
afecțiuni neurologice sau metabolice cronice
probleme cronice la rinichi sau ficat
diabet zaharat

Poate fi și mai grav la copiii imunocompromiși. Dacă copilul tău are oricare dintre aceste afecțiuni și prezintă semne de gripă, consultă medicul imediat.

Vaccinarea împotriva gripei și copii - este sigură?

„Vaccinările antigripale au fost studiate încă din anii 1930, făcându-le una dintre cele mai sigure vaccinări administrate astăzi”, spune dr. McKay. Vaccinul antigripal este actualizat in fiecare an.

Pentru majoritatea oamenilor, șansa de a avea un efect secundar grav al unui vaccin este mult, mult mai mică decât șansa de a face un rău grav care poate apărea dacă ai contractat boala.

Efectele secundare frecvente ale vaccinurilor antigripale includ:

durere, roșeață, inflamarea sau duritatea locului în care a intrat acul
febră, oboseală, dureri de corp

Discută cu medicul despre orice problemă, efect secundar sau dacă tu sau copilul aveți posibile efecte secundare care te îngrijorează.

Trebuie sa ne vaccinam copiii impotriva gripei - iata raspunsul specialistilor

Ar trebui ca si copiii sa fie vaccinati impotriva gripei? Raspunsul este DA.

In plus, copiii sub 5 ani prezintă un risc mai mare de complicații cauzate de gripă - cum ar fi febra ridicată, convulsiile și pneumonia. Dacă aveți copii mai mici de 5 ani sau care au complicații de sănătate, toți cei care locuiesc în casă ar trebui să aiba vaccinare antigripala. Acest lucru este important mai ales dacă aveți copii sub 6 luni sau o femeie din casa este insarcinata citeste in continuare ce trebuie stiut despre vaccinarea copiilor cu vaccinul antigripal.

Despre vaccinul antigripal, mai cititi

Vaccinul anti-gripal in sarcina
Vaccinurile in timpul sarcinii: cat de sigure sunt?
Vaccinul antigripal: poate fi facut de mamicile care alapteaza?

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.

autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir - Toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII