5 probleme comune ale alăptării - Aceste sfaturi te vor ajuta să le depășești

5 probleme comune ale alaptarii - Aceste sfaturi te vor ajuta sa le depasesti

5 probleme comune ale alăptării - Aceste sfaturi te vor ajuta să le depășești

Alăptarea oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș, este o ocazie unică și specială de a te conecta de nou-născutul tău. Dar, numai pentru că este ceva atât de natural, nu înseamnă că este întotdeauna ușor. Orice mamă știe asta.

Alăptarea poate fi naturală, dar nu este întotdeauna ușoară. Adevărul este că, există mai multe lucruri care pot apărea de-a lungul călătoriei, aruncând obstacole pe ceea ce ar putea fi deja un drum destul de accidentat. Iată deci 5 probleme comune ale alăptării,
sfaturi care te vor ajuta să le depășești cu brio și un kit care te poate salva de multe neplăceri:

Atașarea bebelușului la sân este dureroasă

Când începi alăptarea bebelușulului, sfârcurile pot deveni dureroase, dar încet acea durere ar trebui să scadă. Dacă după un minut sau două durerea nu scade, încearcă să repoziționezi copilul. Vei ști că este poziționat corect când nasul și bărbia îi ating sânul și buzele acoperă mamelonul și areola inferioară.

Dacă bebelușul este poziționat corect și încă simți durere, s-ar putea ca sfârcurile să fie uscate. Există mai multe moduri de a trata sfârcurile uscate, crăpate. Masează puțin lapte matern pe mameloane după o sesiune de alăptare. Dacă acest lucru nu ameliorează durerea, încearcă o cremă pe bază de lanolină special concepută pentru mamele care alăptează, precum unguentul cu lanolină ultra-pură Biosecrets. Aceasta calmează și protejează mamelonul sensibil, inflamat sau crăpat de umiditate, vindecarea realizându-se mult mai ușor datorită efectului puternic hidratant.

Unguentul cu lanolină ultra-pură Biosecrets se poate folosi în condiții de siguranță atât de mămică cât și de bebeluș, deoarece nu conține aditivi și conservanți, ci doar 100% lanolina ultra-pură. Datorită acestei minunate proprietăți, unguentul nu trebuie îndepartat de pe mamelon atunci când mămică vrea sa alăpteze, deoarece este sigură pentru bebeluș. De asemenea, mai poate fi utilizat și pentru prevenirea eritemului fesier la bebeluși ajutând cu eficacitate la îngrijirea pielii sensibile din zona scutecului, pentru călcâie crăpate, buze uscate sau pielea uscată a nasului.

Sânul este tare și apare starea febrilă

Dacă observi că sânul este sensibil la atingere și simți ceva dur, canalul de lapte poate fi înfundat. Acest lucru este mai probabil să se întâmple dacă ai perioade lungi între hrăniri, dar sutienul și stresul pot inhiba, de asemenea, fluxul de lapte. Dacă nu sunt tratate, canalele înfundate se pot infecta, necesitând o vizită la medic.

Pentru a preveni canalele înfundate, încearcă să eviți stresul și să te odihnești din plin. Alăptează mai frecvent și tratează sânii cu o compresă caldă și un masaj pentru a stimula mișcarea laptelui.

Angorjarea sânilor

Sânii angorjați (alias sânii cu prea mult lapte) sunt foarte plini, fermi și încordați, ceea ce îngreunează atașarea bebelușului - și da, la fel ca atâtea probleme de alăptare, angorjarea sânilor poate fi destul de incomodă pentru mamă.

Încearcă să pompezi cu mâna puțin lapte înainte de a hrăni copilul. Acest lucru va face ca laptele să curgă și să înmoaie sânul, facilitând prinderea și atașarea bebelușului. Desigur, cu cât alătezi mai mult, cu atât sânii tăi vor fi mai puțin angorjați.

Canale înfundate/blocate

Când sânii sunt prea plini sau a trecut mult timp între sesiunile de alăptare, laptele se poate întoarce în canale, înfundându-le. Vei ști că avi un conal înfundat dacă simți ceva tare pe sân, dacă sânul este dureros la atingere și / sau există o anumită roșeață. Dacă ai și febră, acesta este un semn de mastită.

Aăpteaza copilul pe partea afectată mai întâi, până când canalul este degajat. Aplicarea compreselor calde pe sâni și masarea acestora pot ajuta, de asemenea.

Mastita

Mastita este o infecție bacteriană la nivelul sânilor, marcată de simptome asemănătoare gripei, cum ar fi febra și durerea la nivelul sânilor. Este frecvent întâlnită în primele câteva săptămâni după naștere (deși se poate întâmpla oricând în timpul alăptării) și poate fi cauzată de alte probleme de alăptare, cum ar fi canalele de lapte înfundate sau chiar sfârcurile fisurate, care pot permite bacteriilor să intre în sân, cauzând infecția.

Singura modalitate de tratare a mastitei este folosirea antibioticelor iar medicul va prescrie unul sigur și compatibil cu alăptarea. În același timp, este încă important să golești frecvent sânii. Dacă este prea dureros pentru a alăpta sau bebelușul refuză să sugă, pompează pentru a menține sânii goi. În cele din urmă, compresele calde pot ajuta la calmarea disconfortului.

De asemenea, pentru prevenirea infecțiilor este recomandat să optezi pentru tampoane de sân, preferabil cele cu hidrogel pentru sâni sensibili PharmaGel. Discurile cu hidrogel vindecă inflamațiile și ameliorează semnificativ durerea.  Astfel, alăptarea devine în scurt timp un moment de pus la suflet!

PharmaGel Breast Discs ajută la tratarea ragadelor, inflamațiilor și durerilor mameloanelor. Prin intermediul senzației de răcorire transmisă pielii, aplicarea acestor dischete pe mameloanele îndurerate crează un mediu optim pentru vindecarea pielii și actionează ca o barieră antimicrobiană. Pe lângă asigurarea unei bune igiene a mameloanelor rănite, discurile pentru sâni PharmaGel redau hidratarea naturală a pielii.

Setul pentru alăptare MotherKit reprezintă ajutorul ideal pentru perioada de alăptare

Și pentru că orice mămică se va confrunta cu cel puțin o problemă în alăptare, MotherKit are soluția ideală: un set alăptare ce conține tampoane cu hidrogel pentru sâni sensibili, inflamați, afectați de ragade, unguent cu lanolină, gel cicatrizant pentru netezirea vergeturilor și a cicatricilor după operația de cezariană, șervețele umede pentru curățarea pielii delicate a bebelușului.

Setul pentru alăptare MotherKit reprezintă ajutorul ideal pentru perioada de alăptare când sânii sunt foarte sensibili, chiar inflamați și afectați de ragade, în special când mamele se confruntă cu provocări ale atașării bebelușului la san. Acest set conține 4 produse foarte utile, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș. De asemenea, poate fi procurat un promo pack MotherKit, la același preț, ce conține un set alăptare MotherKit plus un gel dezinfectant pentru mâini Germifree 60ml.

Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului

Colostru - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare

Forumurile de ajutor ale mamicilor care alapteaza

 Alaptarea
Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, experiente si povesti de succes din timpul acestui timp special.

 Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII