Copiii au nevoie de aer curat în casă. Iată cât de importantă e calitatea aerului din interior pentru sănătatea lor

Copiii au nevoie de aer curat in casa. Iata cat de importanta e calitatea aerului din interior pentru sanatatea lor

Copiii au nevoie de aer curat în casă. Iată cât de importantă e calitatea aerului din interior pentru sănătatea lor

Casa este locul sigur și primitor în care suntem împreună și îi înconjurăm cu dragoste și grijă atât pe cei mari, cât și pe cei mici. Fie că ei construiesc un Lego, aranjează o scenă Playmobil, se joacă pe covor cu mașinute, se luptă cu pernele în dormitor sau pun păpușile la culcare, copiii intră în contact cu o altă realitate - poluarea aerului din interiorul locuințelor noastre.

Iar sursele acesteia sunt surprinzătoare - de la lumânările parfumate, la parfumurile ambientale, la produsele uzuale de curățenie, covoare sintetice, gătitul la aragaz, praful și acarienii din perne...

Îns
ă poate nu știai, dar copiii sunt unul dintre cele mai vulnerabile grupuri la poluarea aerului din interior, au o rată metabolică mai mare de odihnă și o rată mai mare de consum de oxigen pe unitate de greutate corporală decât adulții, deoarece cresc rapid. Așadar, iată ce efecte poate avea poluarea indoor asupra sănătații tuturor și ce soluții avem.

veti citi
Nivelul poluării aerului din interior poate fi de două până la cinci ori mai mare decât nivelul de poluare în aer liber
Iată de ce copiii sunt mai vulnerabili - efecte
Deci, ce soluție avem?

Nivelul poluării aerului din interior poate fi de două până la cinci ori mai mare decât nivelul de poluare în aer liber

Calitatea aerului interior și poluanții sunt recunoscuți astăzi ca o sursă potențială de riscuri pentru sănătate. Deși încercăm să îi protejăm, zi și noapte, copiii noștri respiră aer toxic, atât în exterior, cât și în casă. Însă, în general, când ne gândim la poluare - ne gândim la aerul exterior. Dar AEM (Agenția de studiere a poluării aerului în Europa) estimează că nivelul poluării aerului din interior poate fi de două până la cinci ori mai mare decât nivelul de poluare în aer liber, iar mulți copii își petrec mai mult de 90% din timpul lor efectuând activității indoor. Iar de aici se nasc o serie de probleme, pot începe să aibă reacții adverse la anumite expuneri, cum ar fi covorul nou, vopseaua, produsele de curățenie, saltelele, praful, matrițele sau polenul. Iar cum locuințele sunt astăzi tot mai eficiente din punct de vedere energetic, există puțină ventilație pentru a ajuta la calitatea aerului din interior.

Iată de ce copiii sunt mai vulnerabili - efecte

Iritarea cauzată de poluarea aerului care ar produce doar un răspuns ușor la un adult, poate duce la obstrucții potențial semnificative în căile respiratorii ale unui copil mic.

Poluarea aerului din interior poate provoca simptome precum tuse, strănut, ochi apoși, congestie nazală, dureri de cap, oboseală, amețeli și dificultăți de respirație.

Alergenii, fumul de tutun sau expunerea chimică pot declanșa simptome de astm sau le pot agrava pe cele existente - slăbesc plămânii și reduc imunitatea, făcând copiii mai susceptibili la boli infecțioase aeriene, cum ar fi răceala și gripa. Poluarea aerului interior afectează, printre altele, dezvoltarea glandelor endocrine și a sistemului nervos al copiilor.

De asemenea, influențează performanța academică a copiilor prin scăderea nivelului lor de concentrare și creșterea absenteismului din cauza astmului și a alergiilor.

Deci ce soluție avem?

O soluție foarte eficientă este achiziționarea unui purificator de aer. O mămica, redactor la Desprecopii a testat pentru voi - purificatorul Rowenta Pure Air Genius PU3080F0, un aparat silențios și prietenos cu mediul înconjurător ce filtrează până la 100% din alergeni și particule fine, polen și părul de animale.

Purificatorul se integrează perfect în orice încăpere datorită design-ului său compact. Așadar, fie că este așezat în camera copilului sau în apropierea spațiului dedicat de joacă din casă ori în living, purificatorul arată nivelul de poluare: LED-ul Roșu - poluare extremă, Portocaliu - Poluare gravă, Galben - moderat, Verde - poluare slabă, și cel albastru: aer curat.

În plus, datorită tehnologiei exclusive patentate NanoCaptur+ și a celor 4 niveluri de filtrare, Rowenta Pure Air Genius elimină permanent formaldehida, un gaz incolor ce aparține familiei de compuși organici volatili ce se găsește adesea în casa noastră.

Îl poți găsi la EMAG aici.

Si cum Rowenta știe că de la mic la mare, toți suntem pasionați de tehnologie, a dezvoltat aplicația Pure Air prin care purificatorul poate fi controlat de oriunde, tocmai pentru ca noi să beneficiem de un aer curat acasă. Altfel spus, deschizi aplicația și controlezi calitatea aerului chiar și atunci când te afli la cumpărături. Doar se apropie Crăciunul, iar Moșul trebuie să fie ajutat de cei mai tari spiriduși!

Dacă vrei să afli și mai multe despre Rowenta Pure Air Genius, îți propunem să vizionezi filmulețul nostru și să vezi cat de util este!

 ► Tratează aerul pe care îl respiri cum tratezi mâncarea pe care o consumi și apa pe care o bei! Desprecopii recomandă acest purificator, pentru că știe cât de importantă este sănătatea familiei tale. Ajut-o să respire sănătos și acasă!

Îl poți găsi la EMAG aici.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII