Somnul bebelușului: aerul proaspăt de afară il va ajuta sa doarmă mai bine - iată ce trebuie să știi dragă mami

Somnul bebelusului -  aerul proaspat de afara il va ajuta sa doarma mai bine - iata ce trebuie sa stii draga mami

Somnul bebelușului: aerul proaspăt de afară il va ajuta sa doarmă mai bine - iată ce trebuie să știi dragă mami

Aerul proaspăt este bun pentru noi - dar și pentru bebeluși. Dar poate ajuta de fapt un bebeluș să doarmă mai mult și mai bine?
Un studiu medical a constatat că bebelușii dorm mai mult când sunt expuși la multă lumină după-amiaza. Medicul care a condus studiul, a spus că multe mame au considerat că ar fi nesigur să lase un copil să doarmă afară (mai ales privind pandemia), dar așezarea copilului în fața unei ferestre deschise este o alternativă buna.

Aerul proaspăt și somnul bebelușului - Ghidul părinților despre aerul proaspăt / rece, care ajută la somnul bebelușului

- vei citi:
Aerul proaspăt și somnul bebelușului
Beneficiile somnicului în aer liber
Sfaturi înainte de a încerca un pui de somn afară
Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

Aerul proaspăt și somnul bebelușului

Aerul proaspăt si curat este bun pentru noi - toată lumea știe asta. Și este bun și pentru bebeluș. Nimic nu se compară cu o plimbare afară - chiar dacă nu este mijlocul verii, îl poți îmbrăca bine și este gata. Și mulți părinți spun că bebelușul lor doarme mai bine - și mai mult - după ce fac o plimbare în aer curat.

În Scandinavia, îngăduirea copiilor să tragă pui de somn în exterior este o practică obișnuită și există studii care indică beneficiile acestuia, pentru a ajuta micuții să doarmă mai bine și mai mult, deși nu toți sunt de acord în mod concludent cu acest lucru.

Un studiu (Journal of Sleep Research 2014) a constatat că bebelușii dorm mai mult când sunt expuși la multă lumină după-amiaza. Dr. Yvonne Harrison, care a condus studiul, a spus că multe mame au considerat că ar fi nesigur să lase un copil să doarmă afară (mai ales privind pandemia), dar așezarea copilului în fața unei ferestre deschise a fost o alternativă.

Iată câteva dintre beneficiile somnicului în aer liber

1. Se crede că temperaturile mai reci favorizează un somn mai lung și mai profund.

2. Bebelușii care trag un pui de somn afară tind să poată dormi oriunde.

3. A petrece mai mult timp în aer liber scade expunerea la germeni în locurile expuse - deci posibil mai puține tuse și răceli.

4. Fiind un fan al naturii de la o vârstă fragedă îl va încuraja pe copil să exploreze activitățile în aer liber pe măsură ce crește.

5. Când bebelușul este afară, și tu ești acolo - deci toată lumea profită de avantajele aerului proaspăt.

Sfaturi înainte de a încerca un pui de somn afară:

1. Asigură-te că bebelușul este bine îmbrăcat dacă este frig.

2. Verifică bebelușul în mod regulat și asigură-te că poartă haine corespunzătoare în funcție de temperatură - verifică-i temperatura corpului căutând urme de transpirație sau simțindu-i burtica, spatele sau gâtul (mâinile și picioarele bebelușului vor fi de obicei mai reci și este normal).

3. Protejează bebelușul de soarele direct și de vânt.

4. Nu acoperi niciodată caruciorul cu o pătură, deoarece acest lucru restricționează circulația aerului și este extrem de periculos.

5. Nu lăsa niciodată bebelușul singur afară - supravegherea atentă este esențială.

► Citeste si Expert in somnul bebelusilor: De multe ori, bebelusul nu doarme din cauza parintilor si a acestor 4 mituri care trebuie clarificate

Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere? Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare.

In primele zile el e treaz cam o ora pe zi, aceasta perioada crescand la trei ore pana la sfarsitul plinei luni de viata. De asemenea, incepand de la o luna copilul va reusi sa doarma mai mult timp fara pauza.

ncepand de la noua luni, copilul va dormi ceva mai putin, ii sint de obicei suficiente doua reprize de somn pe zi, una in jurul orei 10, una pe la 2 dupa-amiaza. AIci vei gasi DIAGRAMA DE SOMN A BEBELUSULUI.

Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme

Cat de mult doarme un bebelus?

Ei bine, unii bebelusi dorm cate opt ore incontinuu inca de la bun inceput, in timp ce altii se trezesc de nenumarate ori pe noapte. Iata cat doarme bebelusul si de ce ar putea sa nu doarma precum si sfaturi pentru un somn linistit al bebelusului.

Citeste pe larg multe raspunsuri la intrebarea: Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme


Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.).

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII