Bebe are 3 luni. Avem o rutina, doarme in patut si am depasit cu bine o depresie postnatala - jurnal de mami de bebe scump
Bebe Matei are deja 3 luni. Face kinetoterapie, a învățat să doarmă în pat și avem deja o rutină. Și este un fericit. A început să gângurească iar primele lui sunete au fost "Aaggg"! Sunt sigură că în două luni va scoate și alte sunete și suntem cu urechile pe el...
Chiar dacă viața de mamă este ușor complicată la început, ușor ușor câștigi încredere, îndemânare și calmul de a le gestiona pe toate - jurnal de mami de bebe scump ♥
veti citi
Au trecut aproape trei luni de cand bebe Matei creste
Nu a fost atat de usor sa il invatam sa doarma in pozitia corectă
O alta schimbare majora a fost sa il invatam pe bebe sa doarma in patuț
Bebe a inceput sa gangureasca
Am facut botezul in pandemie
Chiar daca viata de mamica este usor complicată la inceput, usor usor capeti incredere
Au trecut aproape trei luni de cand bebe Matei creste
Au trecut aproape trei luni de cand bebe Matei creste frumos langa noi. Acum avem o rutină împreuna si ne este mult mai bine sa ne adaptam la fiecare zi mai usor .
Oboseala se resimte foarte mult in aceasta perioada la mine - pentru ca bebe are problema cu refluxul gastroesofagian și ne temem să îl lăsăm nesupravegheat sau să doarmă în pătuțul lui. Nu imi amintesc de cand nu am mai avut o noapte de somn ...
Citeste Refluxul gastroesofagian la bebelus
Așa că noi am recurs la varianta coșulețului Baby Nest în care să îl culcăm inca dinainte să aflăm că vom întâmpina acest reflux, fiind de părere că primele trei săptămâni să le petreacă sub supravegherea noastră. Asa stiindu-l in atentia mea.
Din acest motiv bebe a adormit mai mult în poziția laterală dupa recomandarea medicului de familie supravegheat tot timpul și acest fapt a cauzat o ușoară de formare a capului numită in termeni medicali si scafocefalie. Am ales să îi achiziționăm o pernuță pentru formarea capului și să începem să o folosim cât mai repede, invatandu-l sa doarma si pe spate dupa toate recomandarile specialistilor pentru a evita alte probleme.
De două zile bebe Matei s-a învățat să doarmă pe spate chiar dacă la început nu îi plăcea deloc poziția aceasta se agita - se enerva isi tinea capul intr-o parte si în alta fiind neliniștit până nu obținea o îmbrățișare din partea unuia dintre noi.
Citeste Bebelusul nu vrea sa doarma pe spate - ce facem? Sfatul medicului pediatru
Bebe Matei la 3 luni
► Citeste aici despre bebelusul la 3 luni: Bebelusul la 3 luni - avem deja un program si incepem sa recunoastem lumea
Nu a fost atat de usor sa il invatam sa doarma in pozitia corectă
Nu a fost atat de usor sa il invatam pe bebe Matei sa doarma in pozitia corectă desi mi-as fi dorit sa il invat inca din primele zile sa doarma in pozitia cea mai sigura lui si anume pe spate dar cum medicul a recomandat sa doarme pe o parte - lateral, pentru reflux nu am mai intervenit si eu cu parerea mea.
Doctorul osteopat de la Medicover ne-a facut recomandarile necesare, urmand si 5 sedinte de Kinetoterapie benefica pentru picioruse.
O alta schimbare majora a fost sa il invatam pe bebe sa doarma in patuț
In saptamana aceasta am facut multe schimbari. Iar o schimbare majora a fost sa il invatam pe bebe sa doarma in patuț, pana acum vad ca ii prinde bine toate aceste schimbari.
Speram sa progresam si cu kinetoterapia in urmatoarele saptamani. Inca de la maternitate mi-a spus medicul neonatolog ca din pricina pozitiei pelviene avuta - bebe a dezvoltat la picioruse plat valg bilateral - dar care cu putin masaj pana la varsta de 6 luni -1 an se reface fara urmari. Asa ca ne axam in fiecare zi pe dezvoltarea motrica si suntem constienti cat de important este masajul acum pentru dezvoltarea lui.
Bebe a inceput sa gangureasca
Matei este un fericit. A inceput sa gangureasca si primele lui sunete au fost "Aaggg" ! Sunt sigura ca in doua luni va scoate si alte sunete si suntem cu urechile pe el.
Doamna doctor pediatru curant de la Medicover ne-a spus ca sta pe percentila 25 de dezvoltare asta inseamna ca este un copil normal care este in parametri pentru varsta lui, dar depinde de personalitatea fiecarui copil cum si cand decide sa isi foloseasca vocea sau sa scoata anumite consoane si vocale. Ne vom duce din 2 in 2 luni pentru re-evaluare pana in varsta de 1 an.
Am facut botezul in pandemie
Am reusit sa il botezam in aceasta perioada cu nebunie data de virusul Covid. Nu am avut voie sa fim decat 16 persoane - dar oricum nu am fost mai mult de 10.
Bebe Matei a fost cumintel, nu a plans ba chiar a ras toata slujba.
Ne au dat planurile peste cap acest virus - pentru ca am fost nevoiti sa anulam restaurantul, muzica, ursitoarele, sa anuntam invitatii ca nu se mai tine petrecerea si sa alergam acum dupa avansurile date peste tot.
Insa a fost un botez minunat, cu o slujba frumoasă. Tot ce imi doream era sa il vad pe Matei Stefan botezat.
In urma micilor probleme intampinate cu Matei acum ne-am linistit sufleteste si cred ca si el foarte mult dupa botez.
Chiar daca viata de mamica este usor complicată la inceput, usor usor capeti incredere, indemanare si calmul de a le gestiona pe toate
Incercam in perioada urmatoare sa ne reluam pacea si sa privim viata in trei si de de ce nu si in patru mult mai grozava.
Ma bucur ca impreuna cu ajutorul familiei am reusit sa depasesc rapid o depresie postnatala si sa ma opresc in a fi exagerat de protectoare acum dupa tot ce sa intamplat cu aspiratia lapticului.
Chiar daca viata de mamica este usor complicată la inceput, usor usor capeti incredere, indemanare si calmul de a le gestiona pe toate si abia atunci cand te relaxezi vezi de fapt bucuria esentiala in a creste un pui de om langa sufletul tau.
Din jurnal de mami de bebe scump, citeste si
Bebe a facut panaritiu - ai grija cum tai unghiutele bebelusului tau
Furia laptelui si hiperlactia. Am deja o rezerva strategica de lapte matern - jurnal de mami de bebe
Prima baita a bebelusului acasa. Instinctul de mama stie cel mai bine...- jurnal de mami de bebe
Alexandra - mami de bebe scump ®
Alexandra e mami de bebe scump Matei Stefan, o mamica din comunitatea Desprecopii - care va impartasi cu noi experientele, bucuriile si greutatile vietii de mamica de bebelus.
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate ©
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII