Am născut natural și m-am simțit ca o super-eroină, de parcă aș fi putut face orice!

Am nascut natural si m-am simtit ca o super-eroina, de parca as fi putut face orice!

Am născut natural și m-am simțit ca o super-eroină, de parcă aș fi putut face orice!

Când le spui oamenilor că vrei să naști natural, fără calmante, vei primi o mulțime de priviri ciudate - „De ce ai vrea să faci asta?” și „Femeile nu trebuie sa mai treaca prin dureri ca in Evul Mediu” sau „Ești nebună!”

Am decis insa sa nasc natural pentru ca la prima nastere nu m-am simtit in control si a fost un sentiment frustrant...

- vei citi:
Am decis să am o naștere naturală cu cel de-al doilea copil
Nu am simțit că am nici un control sau voce în propria mea naștere
A doua mea naștere a fost complet diferită
Corpul meu a făcut toată treaba
10 Motive bune pentru a opta pentru nasterea naturala
Despre nasterea naturala

Am decis să am o naștere naturală cu cel de-al doilea copil

Am decis să am o naștere naturală cu cel de-al doilea copil pentru că eram atât de frustrată de prima mea experiență de naștere. Am vrut să fie totul „natural” prima dată, dar nu am găsit niciun sprijin pentru asta la spitalul unde am născut. Când am ajuns la spital, travaliul progres frumos și asistentele din schimbul de noapte au crezut că voi ieși de acolo în cel mai scurt timp. Nu am vrut epidurala și când am spus asta am primit câteva priviri lungi. De fapt, mă descurcam bine până când mi-au rupt membranele - au făcut-o fără să întrebe. Odată ce mi-au rupt apa, contracțiile au devenit mult mai dureroase - și progresia dilatării mele s-a oprit, ironic.

Nu am simțit că am nici un control sau voce în propria mea naștere

Am avut o perfuzie și un monitor exterior și, odată ce mi-au spus că voi avea nevoie de Pitocin [pentru a induce travaliul], am fost de acord cu epidurala, ceea ce trebuiau să facă... de două ori pentru că primul mi-a amorțit doar jumătate din corp.

Am avut un travaliu de 22 de ore în acel spital și până la sfârșit aveam două monitoare, interioare și exterioare, un cateter, o febră de 39.4 din cauza travaliului atât de mult timp fără lichid amniotic, o epidurală care mă făcea să mă scarpin la nebunie, antibiotice prin perfuzie și amenințarea unei cezariene.

L-am născut pe fiul meu vaginal, după ce am împins timp de două ore, dar nu am fost deloc mulțumită de experiență. Am renunțat la medic imediat după aceea și am ales moașele.

A doua mea naștere a fost complet diferită

Am găsit mult sprijin pentru un travaliu natural, moașele m-au înveselit pe măsură ce sufeream noaptea din cauza durerii. Nu eram conectată la niciun fel de perfuzie sau mașinărie, eram ridicată și mergeam prin cameră tot timpul, făcând tot ce era confortabil pentru mine și mă ajuta să trec prin contracții. Am putut să-mi ascult corpul. Moașele aveau încredere în procesul nașterii.

Corpul meu a făcut toată treaba

Nu mi-au atins membranele și le-au rupt doar când am fost gata să împing. Mi-au dat sugestii grozave pentru a trece prin părțile mai dure ale travaliului. Acesta a fost cel mai bun sfat pe care l-am primit toată noaptea: să fac un duș - pentru că m-a ajutat să trec prin tranziție de la 7 la 10 centimetri. M-am simțit complet liberă și în control tot timpul. Nimeni nu m-a repezit, iar totul a durat aproximativ 11 ore. Ultima mea contracție înainte de a fi gata să împing a fost una dintre cele mai grave. L-am împins pe fiul meu în două minute, așa că nu a durat mult. După ce s-a terminat, m-am simțit ca o super-eroină. De parcă aș putea face orice. A fost dureros, dar dacă aș alege să am un alt copil, aș alege din nou nașterea naturală.

Informeaza-te! Citeste Nasterea vaginala pas cu pas: pregatiri, stadii si cum decurge travaliul

Citeste de ce alte mamici au ales nasterea naturala

Am vrut sa nasc natural pentru ca nu am vrut sa trec prin efectele secundare ale unei nasteri cezariene

Am vrut sa nasc natural pentru ca eu cred in natura si in puterea corpului meu

10 Motive bune pentru a opta pentru nasterea naturala

Esti insarcinata si incerci sa te decizi ce vrei sa faci cand va veni sorocul nasterii. Probabil ca te-ai gandit la o nastere naturala, insa iti este teama ca nu vei reusi sa o duci la bun sfarsit. Dar trebuie sa stii ca atat pentru mama, cat si pentru copil, exista o multime de beneficii ale nasterii naturale si foarte multe abordari diferite ale travaliului, fara a folosi medicatie. Daca ai luat in considerare posibilitatea nasterii naturale, insa inca nu te-ai hotarat sa o faci, aici sunt 10 motive bune pentru a oferi o sansa naterii natural.

De ce ati ales nasterea naturala? - din experienta mamicilor

Le-am intrebat pe mamicile care au nascut deja - de ce au ales nasterea naturala. Raspunsurile si experienta lor sunt importante si relevante pentru gravidutele care sunt acum in cautarea metodei ideale de nastere.

Deci - iata ce au raspuns mamicile despre alegerea lor de a naste natural (vaginal).

Despre nasterea naturala merita citit si:

Cum sa nasti mai repede – mituri si adevaruri despre grabirea nasterii
Mic ghid pentru nastere: 20 de trucuri pentru un travaliu mai usor
Nasterea naturala (vaginala)
Nasterea prin metoda Lamaze

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.  

autor: Desprecopii - Toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII