Am vrut sa nasc natural pentru ca nu am vrut sa trec prin efectele secundare ale unei nasteri cezariene

Am vrut sa nasc natural pentru ca nu am vrut sa trec prin efectele secundare ale unei nasteri cezariene

Am vrut sa nasc natural pentru ca nu am vrut sa trec prin efectele secundare ale unei nasteri cezariene

Vroiam o naștere naturală, mai ales pentru că nu doream să mă confrunt cu efectele secundare ale unei nasteri cezariene și voiam doar ca lucrurile să fie cât mai simple posibil.

Am vrut să fie totul normal ... acestea fiind spuse, mi s-a părut o nebunie să decid înainte tipul de naștere - fiindcă nu știam cât de mult va durea.

- vei citi:
Eram nebuna care striga: „Nu pot face asta!”
La al doilea copil am avut o altă naștere rapidă
Beneficiile nasterii naturale
10 Motive bune pentru a opta pentru nasterea naturala
Despre nasterea naturala

Eram nebuna care striga: „Nu pot face asta!”

Vroiam o naștere naturală, mai ales pentru că nu doream să mă confrunt cu efectele secundare [ale medicamentelor] și voiam doar ca lucrurile să fie cât mai simple posibil. Am vrut să fie totul normal ... acestea fiind spuse, mi s-a părut o nebunie să decid înainte tipul de naștere - fiindcă nu știam cât de mult va durea. S-a întâmplat să am o naștere foarte rapidă: când am ajuns la spital, eram aproape dilatată și am născut la doar câteva ore mai târziu.

La al doilea copil am avut o altă naștere rapidă

Doctorul meu a fost grozav, m-am simțit în siguranță și, deși a durut mai mult decât mi-aș fi putut imagina, a decurs totul repede. Eram foarte mândră de asta iar la al doilea copil am avut o altă naștere rapidă - de data aceasta în decurs de o oră de la sosirea la spital. Am trecut de la patru centimetri dilatare atât de repede încât durerea era îngrozitoare iar eu strigam: „Nu pot face asta!”.

Dar vestea bună este că aș putea să mă descurc din nou, pentru că a fost atât de rapid. A fost greu, dar, în general, mă bucur că am făcut-o de două ori. A fost uimitor să fiu atât de prezentă. Dar nu aș fi refuzat niciodată medicamentele dacă era nevoie de ele.

Informeaza-te! Citeste Nasterea vaginala pas cu pas: pregatiri, stadii si cum decurge travaliul

Beneficiile nasterii naturale

Unul dintre beneficiile nasterii naturala este experienta de senzatii, care nu ar putea fi resimtite in orice alt moment. Dvs. si partenerul dvs. veti fi legati in totalitate de copilul dvs. intr-un mod unic. Unii pretind ca nasterea dureaza mai putin fara utilizarea medicamentelor pentru durere sau a celor de declansare a procesului. Indiferent ce cale veti alege pentru a naste, imbarcati-va pentru aceasta calatorie cu incredere si cu credinta ca o nastere sanatoasa este cea potrivita.

Odata ce veti ajunge acasa de la spital (sau daca ati nascut la domiciliu), veti avea un nou set de responsabilitati - grija pentru "pachetelul" dvs. de bucurie! Cu bebelusii nu este intotdeauna usor, unii dintre ei jucandu-se la modul cel mai serios cu nervii parintilor lor, chiar inainte de a deschide complet ochii. Trebuie sa fiti pe deplin constienti ca in primele zile si saptamani lucrurile pe care nu le-ati luat in serios, se vor adeveri. Deasemenea, trebuie sa stiti ca privarea de somn creeaza probleme minore, iar stresul este cel care va face sa va simtiti rau.

► Citeste pe larg 15 efecte secundare nefericite ale cezarienelor

10 Motive bune pentru a opta pentru nasterea naturala

Esti insarcinata si incerci sa te decizi ce vrei sa faci cand va veni sorocul nasterii. Probabil ca te-ai gandit la o nastere naturala, insa iti este teama ca nu vei reusi sa o duci la bun sfarsit. Dar trebuie sa stii ca atat pentru mama, cat si pentru copil, exista o multime de beneficii ale nasterii naturale si foarte multe abordari diferite ale travaliului, fara a folosi medicatie. Daca ai luat in considerare posibilitatea nasterii naturale, insa inca nu te-ai hotarat sa o faci, aici sunt 10 motive bune pentru a oferi o sansa naterii natural.

De ce ati ales nasterea naturala? - din experienta mamicilor

Le-am intrebat pe mamicile care au nascut deja - de ce au ales nasterea naturala. Raspunsurile si experienta lor sunt importante si relevante pentru gravidutele care sunt acum in cautarea metodei ideale de nastere.

Deci - iata ce au raspuns mamicile despre alegerea lor de a naste natural (vaginal).

Despre nasterea naturala merita citit si:

Cum sa nasti mai repede – mituri si adevaruri despre grabirea nasterii
Mic ghid pentru nastere: 20 de trucuri pentru un travaliu mai usor
Nasterea naturala (vaginala)
Nasterea prin metoda Lamaze

Despre pregatirea pentru nastere, mai citeste:

8 intrebari pe care trebuie sa le pui medicului cu care vei naste
Nasterea prin cezariana: 6 lucruri pe care trebuie sa le stii
Nasterea, Bagajul de spital
Nasterea ideala? 8 sfaturi care te pot ajuta sa ai o experienta fantastica
Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi
Cand se rupe apa: legende si senzatii
Simulatorul virtual al nasterii
Frica de nastere: cum o invingi si alte intrebari si raspunsuri pe care trebuie sa le stii
Exercitiile Lamaze: Mituri si realitati
O zi de neuitat: ziua in care nasti
Nasterea: fiti “barbate”fetelor!
Sfaturi pentru viitorul tatic prezent la nastere

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.  

autor: Desprecopii - Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII