Copiii care nu vor sa meargă la somn, vor câstiga mai mult la maturitate. Iată semnele bune ale copiilor incăpătati

Copiii care nu vor sa mearga la somn, vor castiga mai mult la maturitate. Iata semnele bune ale copiilor incapatati

Copiii care nu vor sa meargă la somn, vor câstiga mai mult la maturitate. Iată semnele bune ale copiilor incăpătati

În timp ce abia aștepți să te odihnesti un pic - copilasul tau super activ are alte planuri. Il pui la somn dar continua să strige după tine și continuă să iti arate ca nu are de gand sa doarma - si cere ba o ultima îmbrățișare sau ceva de sete ...Recunosti situatia?

Copilul tău face și el totul pentru a vrea să se culce mai târziu? Aceasta este de fapt o veste bună pentru ca - ei bine - copiii care nu vor sa mearga la somn, vor castiga mai mult la maturitate.

veti citi
Copiii care nu vor să se culce câștigă mai mult mai târziu
Copiii încăpățânați vor deveni mai bogati
Sfaturi pentru somn atunci când copilul nu poate dormi

Copiii care nu vor să se culce câștigă mai mult mai târziu

„Mamaaaa!  mi-e sete” Mami nu vreu sa dorm ...

Il pui la somn si astepti sa bei linistita o cana de ceai la televizor dar ... copilul nu pare ca e dispus sa doarma. Si pur si simplu te cheama ba pentru o imbratisare, ba ca i-e sete, ba ca aude ceva ... Pare să treacă secole până când copilul tău ajunge în sfârșit în lumea viselor. Foarte frustrant și obositor (pentru tine), dar un copil care nu vrea să doarmă are avantajele sale mai târziu, potrivit cercetărilor americane. Refuzatorii de somn câștigă mai mulți bani mai târziu în viață decât copiii cărora le place să se culce.

Copiii încăpățânați vor deveni mai bogati

Cercetătorii de la American Psychological Association au analizat comportamentul unui copil și modul în care acesta afectează viața ulterioară. Pentru aceasta au urmărit nu mai puțin de 3745 de copii timp de 40 de ani. Cercetătorii au văzut o legătură între copiii încăpățânați care au dificultăți în a merge la culcare sau au dificultăți de a mânca și conturile lor bancare mai târziu în viață. Se dovedesc a câștiga mai mult decât oamenii care faceau totul ca la carte in copilărie.

Două semne bune pentru un cont bancar bine aprovizionat

Potrivit cercetătorilor, a avea probleme cu regulile și a provoca părinții (pana la limita rabdarii)  sunt cele două semne că copilul tău ar putea deveni bogat mai târziu. Faptul că te convinge să dai un ultim sărut înseamnă că probabil îl convinge și pe viitorul său șef să-și mărească salariul. Interesant nu-i asa?

Sfaturi pentru somn atunci când copilul nu poate dormi

Deși iata ca acesti copii care nu prea vor sa meaga la somn are si niste avantaje mai tarziu - în mod firesc ne dorim ca micutul sa se culce la timp. Iar cu o anumită practică vom reusi. Iata niste sfaturi.

Asigurați regularitatea: lăsați copilul să se culce cam la același timp, să se ridice în același timp și să folosească întotdeauna același ritual (spălare, pipi, spălat dinții, poveste). Chiar si in weekend!  Regularitatea menține ceasul biologic sănătos, astfel încât un copil să poată dormi mai bine.

Ofera copilului o alimentatie variată: se spune că acei copii care iau o alimentatie variată au un somn mai bun. Aveti grija - este dovedit ca zahărul afectează calitatea somnului.

Miscarea ajuta. Copiii care fac mișcare în mod regulat dorm mai bine decât cei care nu fac miscare.

Creați calm si relaxare seara: odihna și relaxarea sunt importante pentru a adormi corect. Prin urmare, este mai bine sa lasam ecranele digitale sau jocuri interesante pentru dimineața sau după-amiaza - si nu seara inainte de somn.

Despre somnul copilasului, citeste si

Semne ca al tau copil nu doarme suficient - iar unele te vor surprinde

Ora de culcare a copilului - iata ce importanta are pentru dezvoltarea creierului sau

autor: Alina Ciobanu, redactor DC - toate drepturile rezervate
. Referinte: Journal of Applied Psychology 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII