Stresul pe termen lung în sarcină poate afecta bebelușul? DA - iată ce trebuie să știi

Stresul pe termen lung in sarcina poate afecta bebelusul? Da - iata ce trebuie sa stii.

Stresul pe termen lung în sarcină poate afecta bebelușul? DA - iată ce trebuie să știi

Când esti insarcinata si ai din cand in cand o stare emoțională mai proastă, este posibil ca bebelușul tău să fie bine. Cu toate acestea, stresul pe termen lung în timpul sarcinii poate avea un impact asupra copilului nenăscut.

• Iată ce trebuie să stii, cum să te protejezi și cum să incerci să faci față perioadelor de stres pe parcursul săptămanilor de sarcină.

- vei citi:
Stresul pe termen lung este legat de anumite lucruri
Cum să faci față perioadelor de stres
Fatul catre mami: ma stresezi in fiecare zi. Despre stres si efectele sale asupra sanatatii bebelusului

Stresul pe termen lung în sarcină poate afecta bebelușul?

Da, stresul pe termen lung în timpul sarcinii poate avea efecte negative asupra bebelușului. Sarcina este o perioadă sensibilă în dezvoltarea copilului, iar nivelurile ridicate de stres pot avea următoarele consecințe:

❗Naștere prematură: Stresul cronic poate crește riscul de naștere prematură, ceea ce poate afecta dezvoltarea ulterioară a copilului.

❗Greutate redusă la naștere: Sarcina afectată de stres poate duce la nașterea unui bebeluș cu greutate redusă, ceea ce poate implica riscuri pentru sănătatea acestuia.

❗Probleme de dezvoltare: Stresul  pe termen lung în timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea creierului și a sistemului nervos al bebelușului, ceea ce poate avea consecințe pe termen lung asupra învățării și comportamentului său viitor.

❗Afectarea sistemul imunitar:  Stresul poate afecta sistemul imunitar al mamei și al bebelușului, ceea ce îi poate face mai vulnerabili la infecții.

❗Probleme emoționale: Copiii născuți din mame care au experimentat stres în timpul sarcinii pot avea un risc crescut de tulburări emoționale și comportamentale în copilărie și adolescență.
 

Stresul pe termen lung este legat de lucruri precum:

antecedente familiale sau personale de depresie;

evenimente de viață stresante;

singurătate;

probleme cu sarcina;

probleme la locul de muncă;

defalcarea relațiilor familiale sau conjugale;

violență domestică;

moartea unei persoane dragi.

Studiile au arătat că un astfel de stres în timpul sarcinii crește riscul morții fătului înainte sau în timpul nașterii, a nașterii premature, a unui copil cu greutate mică la naștere și chiar a unui comportament antisocial la copil.

Citeste si Ce simte fatul cand mamica plange, in timpul sarcinii?

Stresul te poate determina, de asemenea, să adopți anumite comportamente precum fumatul în timpul sarcinii despre care se știe că afectează copilul nenăscut.

Cum să faci față perioadelor de stres

Încearcă câteva dintre sfaturile noastre pentru a te ajuta să faci față perioadelor de stres. Dacă nu funcționează, consultă medicul. Acesta ar trebui să te poată îndruma către o rețea de asistență.

Dacă te afli într-o căsnicie abuzivă, este bine să cauți ajutor cât mai curând posibil. Din păcate, rapoartele despre violența domestică în timpul sarcinii sunt destul de frecvente, indiferent de nivelul de educație și de angajare.

Studiile au arătat că violența domestică în timpul sarcinii poate avea consecințe grave asupra copilului și crește riscul nașterii premature sau a unui copil cu greutate mică la naștere.

Într-adevăr, a rămâne fericită în timpul sarcinii înseamnă un copil sănătos. Ascultă muzică liniștitoare și practică yoga pentru a scăpa de stres și de a face față problemelor emoționale.

► Citeste si:

Aceasta rugaciune pentru pastrarea sarcinii mi-a adus calm si incredere

5 pozitii de yoga recomandate in timpul sarcinii

Despre stres in sarcina, mai poti citi:

Stresul mamei in timpul sarcinii imbatraneste copiii mai repede

6 exercitii de respiratie pentru relaxare pe care trebuie sa le stie orice femeie

Fatul catre mami: ma stresezi in fiecare zi. Despre stres si efectele sale asupra sanatatii bebelusului

Un medic renumit din Los Angeles, SUA -  și-a petrecut o mare parte din carieră încercând să cerceteze efectele stresului asupra sarcinii și să-și dea seama cum este mai bine să se relaxeze femeile însărcinate.  Medicul a studiat comportamentul multor mii de femei insarcinate pentru ca stresul este o parte atât de cunoscută din viața femeilor - incat si perioada sarcinii este afectata. Mai departe...


Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tor ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

  Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII