La o zi după ce a născut, o mamică infectată cu SARS-CoV-2 a murit, iar tatăl a rămas cu 2 copilaşi

La o zi dupa ce a nascut, o mamica infectata cu SARS-CoV-2 a murit, iar tatal a ramas cu 2 copilasi

La o zi după ce a născut, o mamică infectată cu SARS-CoV-2 a murit, iar tatăl a rămas cu 2 copilaşi

O femeie de 28 de ani, din Vrancea, internată la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie ”Buna Vestire” din Galaţi, a murit duminică, 13 decembrie, la o zi după ce a născut o fetiţă. Soţul ei a făcut plângere penală la Poliţie pentru neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă, însă medicii spun că tânăra a fost adusă la spital cu insuficienţă respiratorie acută şi sub tratament psihiatric.

- vei citi:
O tânără infectată cu SARS-CoV-2 a murit la o zi după ce a născut
Tânăra mai avea o fetiţă de cinci ani
Soţul a reclamat penal personalul medical

O tânără infectată cu SARS-CoV-2 a murit la o zi după ce a născut

O tragedie a lovit o tânără familie din Vrancea. Mirela Paiu, o tânără de 28 de ani, diagnosticată cu COVID-19, a fost internată sâmbătă, 12 ianuarie, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie ”Buna Vestire” Galaţi, unde a născut o fetiţă sănătoasă. La doar o zi după naştere, tânăra a intrat în stop cardiorespirator şi a decedat. Soţul acesteia este devastat şi a depus plângere penală la Poliţie pentru că nu ştie ce s-a întâmplat.  Tânăra fusese transferată pe 11 decembrie la maternitatea de la Galaţi de la Spitalul Municipal din Adjud. Avea probleme de respiraţie, iar pe 7 decembrie, fusese confirmată cu COVID-19.

Pacienta a fost adusă în unitatea noastră cu diagnosticul de sarcină, 35 de săptămâni şi cu insuficienţă respiratorie acută, în contextul infecţiei cu SARS-CoV-2, confirmată prin test PCR. Prezenta simptomatologie psihiatrică sub tratament. În data de 12 decembrie, comisia de medici din cadrul unităţii noastre a hotărât, din cauza simptomatologiei şi agitaţiei psihomotorii pe care o prezenta mama, în scop vital fetal, intervenţia şi naşterea prin operaţie cezariană. S-a născut o fetiţă cu greutatea de 2.600 de grame, cu Apgar 8, pentru care s-a făcut şi testul PCR şi care a ieşit negativ. Acum este într-o stare bună, internată în secţia de Neonatologie”, a declarat Costinela Georgescu, managerul Maternităţii ”Buna Vestire”din Galaţi.

La doar o zi după naştere, starea tinerei mămici s-a agravat brusc, iar la scurt timp a decedat. ”Duminică, la ora 15,45, a fost înregistrat decesul, prin insuficienţă cardiorespiratorie acută şi stop cardiorespirator, care nu a răspuns la manevrele de resuscitare”, spune Costinela Georgescu.

Tânăra mai avea o fetiţă de cinci ani

Soţul său, asistent medical la o clinică privată din Adjud, a rămas acum să se îngrijească singur de cei doi copii. Bărbatul nu îşi explică cum a putut deceda soţia sa pentru că trecuse cu bine peste operaţia de cezariană şi putea respira singură, fără masca de oxigen.

Soţul a reclamat penal personalul medical

Ulterior, starea acesteia s-a înrăutăţit şi a avut nevoie din nou de oxigen. Bărbatul a depus deja plângere penală la Secţia 5 de Poliţie din Galaţi pentru neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă pentru că vrea să afle circumstanţele exacte în care a decedat soţia sa.

Coronavirus - simptome si prevenire

Despre CORONAVIRUS

Unele persoane nu au simptome de coronavirus insa sunt infectate

Copiii sub 5 ani au o cantitate de virus de 10 până la 100 de ori mai mare decât adulții

Sindromul inflamator pediatric multi-sistem - posibil legat de COVID-19 - o alerta pentru parinti

Grupa de sange si complicatiile bolii Covid-19 - iata ce legaturi exista

Protejeaza-te impotriva coronavirusului cu un simplu pas

Coronavirus: 9 reguli esentiale de respectat daca avem in casa persoane din categoria de risc - sfaturi din presa italiana

sursa: adevarul.ro (c) decembrie 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII