De ce verdictul de Sindrom Down este o condamnare pentru sarcină? - confesiunile dureroase ale unei mamici

De ce verdictul de Sindrom Down este o condamnare pentru sarcina? - confesiunile dureroase ale unei mamici

De ce verdictul de Sindrom Down este o condamnare pentru sarcină? - confesiunile dureroase ale unei mamici

Sunt momente in viata in care ai vrea sa intorci timpul pentru ca stii mai bine cum ar trebui sa reactionezi. Ei bine, cand medicul mi-a spus ca port un copil cu Sindrom Down ar fi trebuit sa ii pun aceste intrebari ...De ce nu am facut asta? Cum am putut să-l las să-mi spună așa ceva?

Ar fi trebuit să-l intreb de ce...

- vei citi:
Unii părinți vor să facă asta înainte să încheie sarcina...
Dacă aș putea să mă întorc în acel moment, ce aș spune?
De ce sindromul Down?
Nu știu să existe vreun om viu care să fie perfect

Unii părinți vor să facă asta înainte să încheie sarcina...

Pentru mulți viitori parinti - vestea că puiul lor inca nenăscut va avea Sindrom Down (SD) este o catastrofa.

Iata ce povesteste aceasta mamica pe forumul Desprecopii:

Când eu și soțul meu ne-am întâlnit cu specialistul, acesta a venit cu un caiet spiralat, nici măcar nu s-a prezentat, s-a așezat imediat, a spus „rezultatele arată 99% are sindrom Down” și a început să scrie - in bullets -  toate dintre lucrurile pe care le-a prezis că ar fi altfel cu bebelușul nostru. A folosit o terminologie medicală care ne depasea  - cum ar fi regurgitarea valvei tricuspidiene... apoi a ridicat ochii din caietul spiralat și a spus: „Dacă vreți, putem face o amniocenteză pentru a confirma ceea ce știm deja. Unii părinți vor să facă asta înainte să termine sarcina.”

Inainte de asta - ma sunase si medicul ginecolog - înainte de vizita mea cu specialistul și imi dăduse vestea într-un mod mai bun. Deci, știam deja că bebelușul nostru are cel mai probabil Sindrom Down înainte de a ne întâlni cu specialistul și am putut să-i spunem imediat că nu vom încheia nimic și că nu vom mai aduce în discuție asta. Dar m-am întrebat câte mame au trecut prin biroul lui fără să știe dinainte și acesta a fost chiar primul moment în care au aflat că bebelușul lor va avea sindromul Down. M-a durut inima pentru ele.

Dacă aș putea să mă întorc în acel moment, ce aș spune?

Am citit multe mesaje pe forumul Desprecopii despre cum au fost anuntate unele mame despre faptul de fatul avea Sindrom Down. Unele au primit scrisori in care au primit condoleanțe și „soluția” încheierii unei sarcini. Insa eu eram socata de modul in care medicul acesta insensibil ne anuntate pe noi.

Așadar, m-am gândit de multe ori știind că nu există nicio modalitate de a pleda umanității sale, dacă aș putea să mă întorc în acel moment, ce aș spune? Deși nu aș putea veni niciodată cu acea revenire perfectă pe care mi-ar plăcea să i-o dau, am continuat să mă întorc la o întrebare pe care mi-aș dori să i-o fi pus.

De ce Sindromul Down inseamna aceasta condamnare?

Aceasta ar fi întrebarea mea. Ce anume face viața acestor copii mai puțin valoroasă?

Înțeleg că o persoană cu Sindrom Down are mai multe șanse să aibă unele probleme de sănătate suplimentare și poate necesita unele terapii speciale pentru a îndeplini anumite sarcini. Cu toate acestea, dacă motivul pentru care medicii pledează pentru întreruperea sarcinilor cu sindrom Down este din cauza problemelor de sănătate cunoscute asociate cu acesta, de ce te-ai opri la Sindrom Down?

De citit Sindromul Down - cum se transmite prin genele familiei

Dacă un cuplu însărcinat a venit la control iar antecedentele familiale ale ambelor persoane includ dependență și boli mintale, ați recomanda imediat să înceteze sarcina pur și simplu pentru că bebelușul lor are o probabilitate mai mare de a experimenta și aceste condiții ?

Dacă ar veni un cuplu însărcinat, persoane care au fost supraponderale și au avut antecedente familiale de obezitate, ați recomanda ca aceștia să întrerupă sarcina pur și simplu pentru că copilul lor are o probabilitate mai mare de a fi supraponderal și, prin urmare, ar putea avea probleme de sănătate suplimentare, cum ar fi bolile de inimă? Sper că nu!

Dacă ar exista teste prenatale pentru diabetul de tip 1, medicii i-ar încuraja pe acești părinți să încheie sarcina, de asemenea, pentru a nu avea probleme cu insulina și griji pentru dieta lor tot timpul? Sper că nu.

Așadar, de ce ați recomanda imediat întreruperea doar pentru că există o probabilitate mai mare ca bebelușii noștri cu sindrom Down să aibă unele probleme de sănătate? De ce nu ne-ați spune doar că există șanse mai mari ca acest lucru să se întâmple?

Sunt recunoscătoare că am putut determina sindromul Down al bebelusului meu cu un test prenatal. Mi-a dat timpul necesar pentru a mă întrista, apoi pentru a mă adapta și a începe cercetările înainte ca micuțul meu să ajungă aici. Dar pare a fi și o sabie cu două tăișuri.

Este adevărat, a avea un copil cu sindrom Down, în multe cazuri, înseamnă că vei avea mai multe provocări, totuși, vă pot spune că bebelușul meu „tipic” a fost de 10 ori mai obositor decât bebelușul meu cu SIndrom Down.

Nu știu să existe vreun om viu care să fie perfect

Cu toții avem un fel de defect. De ce permitem medicilor să ne convingă cu privire la care „defecte” sunt demne de viață și care nu? Sunt atât de recunoscătoare în fiecare dimineață încât mă trezesc, intru în camera puiului meu, îmi iau băiețelul frumos în brațe și îmi dau seama că măcar știam răspunsul când doctorul nu-l știa: De ce sindromul Down?

► Citeste pe larg Sarcina și Sindromul Down - 3 lucruri pe care femeile insărcinate trebuie să le știe

Ce faci când afli că vei avea un copil cu Sindrom Down? Gânduri și intrebări dificile

Dacă doctorul iti spune că vei avea un copil cu Sindrom Down, verdictul poate cădea ca o bombă peste tine.

Atunci cand afli ca e posibil sa aduci pe lume un copil cu Sindrom Down, esti in fata celei mai dificile alegeri: ce faci? Aduci pe lume un copil care va depinde de tine toata viata sau alegi sa faci asa zisul avort terapeutic?

Este o alegere foarte grea! Desprecopii.com te poate ajuta sa alegi ce e mai bine pentru tine si pentru familia ta si iti ofera multa puncte de suport.

Alte informatii despre Sindromul Down:

Sindromul Down: trisomia 21
A fi parinte de copil cu dizabilitati – o provocare limita a vietii
Trisomia. Ce este si tipuri de trisomie
Ce faci cand afli ca vei avea un copil cu Sindrom Down
Diagnosticul copilului meu m-a schimbat pentru totdeauna

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: redactor Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2020
sursa - forumul Desprecopii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII