Varsta reală a bebelușului din burtică - iată de ce este cu 15 zile mai mic decat vârsta sarcinii

Varsta reala a bebelusului din burtica - iata de ce este cu 15 zile mai mic decat varsta sarcinii

Varsta reală a bebelușului din burtică - iată de ce este cu 15 zile mai mic decat vârsta sarcinii

Din anul 1836, medicii au marcat prima zi a ultimei perioade menstruale ca fiind prima zi de sarcină, sau „vârsta gestațională”, nu atunci când sperma fertilizează un ovul.

Ovulația are loc în medie la aproximativ două săptămâni după menstruație, iar fertilizarea are loc în 24 de ore de la aceasta. Asta înseamnă că, dacă ești însărcinată în 8 săptămâni, bebelușul tău este cu aproximativ 15 zile mai mic decât atât.

Medicii încă folosesc vârsta gestațională, nu vârsta ovulației (numită și vârsta postconcepțională), deoarece menstruația nu trece neobservată.

- vei citi:
Într-o sarcină tipică
Cazuri speciale în sarcină
Prima zi a ultimei menstruații
Ecografiile în sarcină
Dificultăți în determinarea vârstei gestaționale

Într-o sarcină tipică

Pentru o femeie cu o menstruație regulată, concepția apare de obicei la aproximativ 11-21 de zile după prima zi a ultimei menstruații. Majoritatea femeilor nu cunosc data exactă a concepției, deoarece poate fi dificil să știi exact când are loc ovulația. Astfel, data concepției este doar o estimare bazată pe prima zi a ultimei menstruații.

Cazuri speciale în sarcină

Femeile care suferă proceduri speciale, cum ar fi inseminarea artificială sau fertilizarea in vitro, cunosc de obicei data exactă a concepției.

Calculul vârstei gestaționale - Prima zi a ultimei menstruații

Dacă mama are o menstruație regulată și cunoaște prima zi a ultimei menstruații, vârsta gestațională poate fi calculată de la această dată. Vârsta gestațională se calculează din prima zi a ultimei menstruații a mamei și nu de la data concepției.

Ecografiile în sarcină

Bebelușul poate fi măsurat încă de la 5 sau 6 săptămâni după ultima menstruație a mamei. Măsurarea bebelușului cu ajutorul unei ecografii este cea mai precisă la începutul sarcinii. Devine mai puțin precisă mai târziu în timpul sarcinii. Cel mai bun moment pentru a estima vârsta gestațională folosind ultrasunetele este între a 8-a și a 18-a săptămână de sarcină. Cel mai precis mod de a determina vârsta gestațională este utilizarea primei zile a ultimei perioade menstruale a femeii și confirmarea acestei vârste gestaționale cu măsurătorile de la o ecografie.

Dificultăți în determinarea vârstei gestaționale

Ultima menstruație

Pentru femeile care au perioade menstruale neregulate sau care nu își pot aminti prima zi a ultimei menstruații, poate fi dificil să se determine vârsta gestațională folosind această metodă. În aceste cazuri, este adesea necesar un examen cu ultrasunete pentru a determina vârsta gestațională.

Creșterea bebelușului

În unele cazuri, este dificil să se determine vârsta gestațională, deoarece bebelușul este neobișnuit de mare sau mic. De asemenea, în unele cazuri, dimensiunea uterului la începutul sarcinii sau înălțimea uterului în sarcina ulterioară nu se potrivește cu prima zi a ultimei perioade menstruale. Și în aceste cazuri este dificil să se obțină o vârstă gestațională precisă.

► Citeste Despre data concepției și data cand se va naște copilul - - iata cum se calculeaza cel mai exact

Sarcina pe saptamani - ghid complet

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

► Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

► Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI 

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2020)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII