3 retețe de supe pentru bebelușii de 8 luni - a treia lună de diversificare

3 retete de supe pentru bebelusii de 8 luni - a treia luna de diversificare

3 retețe de supe pentru bebelușii de 8 luni - a treia lună de diversificare

Supa menține bebelușul cald, hrănit și hidratat în toate anotimpurile.

Când ne gândim la alimentele de iarnă, alegerea evidentă pentru oricine pare să fie supa. Un castron cald de supă proaspăt preparată este mâncarea ideală pe vreme rece sau ploioasă - chiar și pentru bebeluși!

 vei citi:
Există multe avantaje ale hrănirii bebelușului cu supă
Supă de dovleac și linte roșie (8 luni +)
Supă de broccoli (8 luni +)
Supă de praz și cartofi (8 luni +)

Există multe avantaje ale hrănirii bebelușului cu supă:

În timpul iernii, avem tendința de a simți mai puțin setea, din care cauză putem ajunge să ne deshidratăm fără să știm. Supele ajută la menținerea unei hidratări corecte.

Cu supe, ne putem asigura că bebelușul primește nutrienții legumelor pe care nu le consumă altfel, mai ales că mai multe ingrediente pot fi combinate într-o singură supă.

Adăugarea condimentelor \ ierburilor precum curcuma, usturoi, pătrunjel, chimen, etc. la supe adaugă beneficii medicinale, care sunt esențiale într-un moment în care infecțiile ne dau tarcoale.

Supele groase sau cremoase pot asigura o creștere adecvată în greutate.

Când bebelușii sunt bolnavi, supele sunt printre cele mai bune alimente pentru tuse și răceală, precum și febră.

Când faci supă pentru bebe, asigură-te că utilizezi ingrediente proaspete și, dacă este posibil organice, dintr-o sursă de încredere. Spală-le bine cu un amestec de apă și oțet.

Când servești o supă cu mai multe ingrediente, asigură-te că bebelușul a încercatdeja fiecare dintre acele ingrediente separat, fără probleme. Nu uita să respecți regula de 3 zile atunci când introduci alimente noi bebelușului. Servește întotdeauna supa caldă și proaspătă.

Iată 3 rețete de supă pentru bebelușii de 8 luni

Supă de dovleac și linte roșie (8 luni +)

Dovleacul este bogat în fibre și sărac în grăsimi și calorii. Supa de dovleac și linte roșie servește ca o mâncare caldă și reconfortantă bebelușului sau copilului tău mic. Lintea roșie este o sursă bună de proteine ​​și se gătește rapid în comparație cu alte tipuri de linte. De asemenea, este ușor de digerat, ceea ce face din aceasta supă o rețetă obligatorie pentru micuțul tău!

Ingrediente:

• 1 cană de dovleac, curățat și tăiat cuburi, fără semințe
• 2 linguri linte roșie
• 1 ceapă tocată mărunt
• 2 catei de usturoi, tocați mărunt
• 2 lingurițe de unt topit
• opțional frunze de pătrunjel pentru servire

Preparare:

Clătește lintea roșie în apă curată și pune-o la înmuiat timp de 10-15 minute. Între timp, curăță și taie dovleacul în cuburi, cățelul de usturoi și toacă ceapa mărunt. Într-o tigaie încălzește untul pe flacără medie. Se adaugă usturoiul tocat urmat de ceapă. Se sotează un minut.
Adaugă lintea roșie înmuiată și scursă, apoi amestecă bine.
Se adaugă dovleacul tocat și se mai călește încă 1 minut.
Adaugă 3 căni de apă (sau supă de pui) și fierbe amestecul până când dovleacul și lintea roșie sunt moi. Stinge flacăra.
Amestecă cu un blender sau cu un robot de bucătărie pentru a obține un piure fin, o supă cremă.
Serviți cald supa de linte roșie dovleac. Puteți adăuga puțină pudră de scorțișoară în supă în timp ce serviți, în cazul în care nu adăugați sare și piper negru praf.
Opțional se pot adăuga frunze de pătrunjel proaspăt tocat sau iaurt.

Supă de broccoli (8 luni +)

Supa de broccoli este o alegere bună dacă micuțul tău respinge broccoli sub alte forme. Poți folosi doar broccoli sau poți adăuga niște morcovi supei.

Ingrediente:

• 1/2 ceapa medie tocată
• 1 morcov tocat mărunt
• 1 lingură ulei de măsline
• 1 buchet de broccoli
• apă sau supă de pui
• 1 cățel de usturoi zdrobit
• opțional putină smântână

Preparare:

Sotează ceapa și morcovul în ulei de măsline, adaugă buchețelele de broccoli tocate și apă (supă) suficientă pentru a acoperi aproape tot, aproximativ 2-2,5 căni. Nu vrei prea multă apă/supă, altfel supa va fi prea lichidă. Cantitatea de apă depinde într-adevăr de cât de mare este broccoli.
Acoperă tigaia cu capacul și adu la fierbere, apoi redu focul la mic. Fierbe până când broccoli este fraged, dar încă verde aprins. Fii cu ochii pe el, nu vrei să pierzi toți nutrienții!
Îndepărtează tigaia de pe foc și fmixează supa până se omogenizează. Adaugă usturoiul zdrobit și mai mixează o dată.

Supă de praz și cartofi (8 luni +)

Prazul este similar cu ceapa verde și este disponibil în multe supermarketuri pe tot parcursul anului. Este, de asemenea, o sursă excelentă de antioxidanți folatici și flavonoizi.

Ingrediente:

• 1 lingură ulei de unt
• 2 fire de praz tocat (doar partea albă)
• 250g cartofi, cubulețe
• 2 linguri smântână
• 1 cățel de usturoi zdrobit

Preparare:

Încălzește untul într-o tigaie mare și adaugă prazul tocat. Se călește un minut sau cam așa.
Se adaugă cca 1/2 litru de apă sau supă de pui preferabil.
Se pun cartofii tocați, apoi dr fierbe totul cu capac timp de 20-30 de minute.
Transferă supa într-un blender și pulsează până când ai o supă cremă.
Se amestecă smântâna, usturoiul zdrobit și se mai mixează doar o dată.

Retete pentru bebelusii de 8 luni: a treia luna de diversificare

Incepand din luna a 8-a de viata, bebelusul incepe sa exploreze tot mai mult cu gusturi si texturi diferite in privinta alimentelor solide. De acum puteti incepe sa renuntati usor la piureuri si in schimb sa ii pasati mancarica doar cu furculita sau chiar sa ii oferiti bucatele de fructe si legume.

Iata retete pentru  bebelusii de 8 luni: a treia luna de diversificare

Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet

Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 7 luni. Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi ghidul complet aici.

 

Alergiile la bebelusi

Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?

Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici.

Citeste si: Reactii la alergiile alimentare 

Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului, retete si sfaturi despre diversificare

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)

 Functionalitati ale aplicatiei: sute de retete cu instructiuni video de preparare, ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. Atentie, aplicatia nu este gratuita (cost 4,99 euro - one time).

► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)

autor: redactor  desprecopii.com (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII