5 moduri creative de a-ți ocupa mintea în timp ce alăptezi

5 moduri creative de a-ti ocupa mintea in timp ce alaptezi

5 moduri creative de a-ți ocupa mintea în timp ce alăptezi

Alăptezi? Indiferent dacă dai scroll la nesfârșit pe Instagram sau Facebook, încearcă aceste 5 moduri creative de a-ți ocupa mintea în timp ce alăptezi.

Bebe papă liniștit de la sân și vrei să iți umpli timpul și mintea cu ceva? In loc de parcugerea nesfârșitelor postări de pe diverse platforme sociale - exista alternative mai relaxante si mai pline de energie pozitivă. Iată ce poți încerca:

- vei citi:
1. Încearcă să citești
2. Tricotat, croșetat, brodat
3. Învață ceva nou
4. Ține un jurnal
5. Fii productivă - sau nu

1. Încearcă să citești

Cărțile electronice sunt ideale! Cărțile de hârtie sunt greu de manevrat cu o singură mâna, însă cele electronice au nevoie doar de una :) Investește într-un Kindle și totul va fi mult mai ușor!

2. Tricotat, croșetat, brodat

Dacă ai putea alăpta fără mâini - folosindu-te de un sistem de purtare ergonomic - poți încerca să tricotezi, croșetezi, brodezi, etc. Oricum, este un hobby-uri liniștitor.

3. Învață ceva nou

Alte sugestii includ ascultarea unui conținut nou. Încearcă cărți audio sau podcast-uri, sau jocuri care stimulează creierul, cum ar fi cuvinte încrucișate, Sudoku și puzzle-uri.

4. Ține un jurnal

Deși timpul poate părea că trece foarte încet, nu este chiar așa... folosește momentul pentru a pune pe hârtie amintiri încântătoare. Poți astfel să notezi lucrurile pe care le-a făcut bebe în acea zi în timp ce îl alăptezi.

5. Fii productivă - sau nu

Activitățile creative, sociale și productive, cum ar fi colorarea cu o singură mână, efectuarea apelurilor video cu familia sau chiar un somn mic pot fi activități perfecte de alăptare.

Alăptarea este, de asemenea, o șansă de a savura o ceașcă de ceai sau cafea, deoarece chiar dacă există lucruri de făcut, oricum nu le poți face atunci.

Fără îndoială, alăptarea ar putea fi o scuză minunată pentru a-ți liniști mintea. Și indiferent care dintre aceste sfaturi vei încerca, vei beneficia cu siguranță de o scurtă pauză.

15 curiozități despre alăptarea bebelușului care merită citite pentru că este vorba despre sănătatea bebelușului

Legatura dintre laptele matern si imunitatea copilului este directa - laptele matern il protejeaza de o serie de boli grave pe bebelus. Si este fascinant de aflat ca alaptarea o ajuta pe mamica bebelusului sa revina mai repede la greutatea dinaintea sarcinii, ca sanul drept este campion si ca o ajuta sa doarma mai bine. Este absolut remarcabil ca alaptarea unei fetite ii miscoreaza cu 25% riscul ei de a dezvolta cancer mamar in viata.

Iată 15 curiozităti despre alăptarea bebelușului care merită citite pentru că este vorba despre sănătatea bebelusului, dragă mami.

Existã un ghid de alaptare?

Pe forumul desprecopii.com exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.

Forumul de ALAPTARE 

Pe forumul desprecopii.com exista UN FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca. 

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

Grupuri de suport cu tema alaptarii pe forumul Desprecopii:

Pe grupurile de Alaptare - puteti citi despre multe probleme in alaptare si sfaturi foarte utile de la alte mamici care au alaptat.

Alaptatul - Help Line (13)
Alaptatul - Help Line (12)
Alaptatul - Help Line (11)
Alaptatul - Help Line (10)

 Alăptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului

Colostru - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare 
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare

autor: Desprecopii.com (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII