Somnul unei proaspete mamici: 7 sfaturi pentru a castiga un pic de odihna

Somnul unei proaspete mamici -  7 sfaturi pentru a castiga un pic de odihna

Somnul unei proaspete mamici: 7 sfaturi pentru a castiga un pic de odihna

Odata de devii mami de bebe, inveti ca somnul devine un concept si inveti sa te descurci cu cantitati rarefiate de somn. Bebe are nevoie de treziri frecvente pentru a mânca - acest lucru il ajută să crească și să se dezvolte.

Bineinteles asta inseamna ca mami sa se invete si sa se adapteze la o lipsa grava de somn. E si perioada in care inveti cum calitatea și cantitatea somnului afecteaza modul in care percepi realitatea...  Să te odihnești adecvat este esențial pentru sănătatea și bunăstarea ta; și se adaugă capacității tale de a fi o mamica responsabila.

- vei citi:
Evită cafeina după prânz
Fă exerciții fizice moderate și regulate
Crează un mediu de somn liniștit
Îngrijorează-te mai puțin de somnul tău
Stabilește-ți propria rutină de culcare
Limitează timpul pe ecran
Nu ezitați să discuți cu medicul

Iată 7 sfaturi ce iti poti fi de folos pentru îmbunătățirea somnului tau.

Evită cafeina după prânz

Indiferent cât de utilă ți se pare, este important să nu uiți că aceasta rămâne în fluxul sanguin între 6 și 14 ore! Acea ceașcă de cafea după cină este încă agățată de sistemul tău după miezul nopții, ceea ce poate îngreuna somnul profund. Oamenii sunt afectați diferit de cofeină sub diferite forme - cafea, ceai, suc, ciocolată etc. - deci, acordă atenție modului în care ești afectata.

Fă exerciții fizice moderate și regulate

Exercițiile fizice moderate și regulate pot reduce insomnia și pot îmbunătăți calitatea somnului. Secretul utilizării exercițiului pentru a îmbunătăți somnul este menținerea unui model regulat: 30 până la 45 de minute de exerciții aerobice moderate de 3 până la 5 ori pe săptămână.

Nu ai timp să faci mișcare? Implică-ți bebelușul în rutina ta. Ia bebelușul la plimbări sau la alergări ușoare (după ce ai primit permisiunea medicului pentru a face acest lucru). Aerul proaspăt vă va face bine amândurora!

Crează un mediu de somn liniștit

Uită-te bine la dormitorul tău și asigură-te că este propice unui somn sănătos. Patul, perna și lenjeria de pat ar trebui să fie confortabile. Temperatura nu trebuie să fie prea caldă sau prea rece. Unii oameni dorm mai bine într-o cameră rece, în timp ce alții preferă un fel de zgomot alb de fundal.

Trage bine draperiile dacă ai nevoie de întuneric complet sau nu ezita să folosești o lumină de noapte dacă o licărire te ajută să dormi mai bine. Țineți copilul suficient de aproape încât să nu fie nevoie să te ridici din pat noaptea.

Îngrijorează-te mai puțin de somnul tău

Știu că acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut, dar este contraproductiv să faci presiune asupra ta pentru a te odihni bine. Pentru a evita acea senzație oribilă de a te pune în pat îngrijorându-te că nu poți adormi, îndepărtează-ți ceasul de pat și mută ușor gândurile către subiecte mai calme. Roagă-te sau practică meditația, yoga și/sau respirația profundă. Dă-ți voie să te odihnești și să dormi.

Stabilește-ți propria rutină de culcare

Probabil că ai implementat o rutină de culcare pentru copii și poți utiliza aceleași concepte pentru propria rutină de culcare. Poate includ

Limitează timpul pe ecran

Lumina albastră a ecranelor poate afecta calitatea somnului. Oprește dispozitivele media cu suficient timp înainte de culcare și înlocuiește-le cu cărți sau alte activități care te ajută să te relaxezi.

Nu ezitați să discuți cu medicul

Nu ezitați să discuți cu medicul dacă simți că ai probleme medicale care inhibă capacitatea de a te odihni bine. Nu uita: un părinte bine odihnit este un lucru pozitiv pentru întreaga familie.

► Citeste si De ce se cearta parintii unui bebelus si de ce dusul gunoiului poate deveni motiv de divort

Suprizele unei mamici incepatoare

Si iata... acel moment a venit. Ti-ai tinut bebelusul iubit in brate pentru prima oara si ai atins al noulea cer de fericire. Ei si acum? Toata lumea ti-a spus deja ca totul se va schimba si nimic nu mai este la fel. Insa te-ai pregatit din timp de tot, ati citit tot ce se putea citi pe Desprecopii.com si ai discutat la Odiseea Sarcinii cu alte mamici.

Dar chiar totul este pregatit si stim la ce sa ne asteptam oare? Iata cateva surprize pe care le vei avea in calitatea noua de mamica incepatoare si sfatul intelept de la Desprecopii.com. 

Cum sa castigi timp zilnic in meseria de mamica

Copii, serviciu, viata de cuplu, prietene, activitati cotidiene diverse, cumparaturi, haine de calcat, lucruri de planificat, toate astea fac dintr-o zi obisnuita a unei mamici o adevarata provocare, daca nu o lupta pe viata si pe moarte cu timpul care devine inamicul numarul unu. Citeste cum poti face rost de ceva timp extra aici.

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII