4 actiuni salvatoare pentru a preveni sufocarea bebelusului cu alimente

4 actiuni salvatoare pentru a preveni sufocarea bebelusului cu alimente

4 actiuni salvatoare pentru a preveni sufocarea bebelusului cu alimente

Când vine vorba de prevenirea sufocării, forma alimentelor oferite bebelușului este extrem de importantă.

Nici nu putem și nu ar trebui să-i punem pe copiii într-o bulă pentru a fi protejați - altfel le-am da în continuare piureuri până la adolescență! Accidentele de sufocare se întâmplă și este important să cunoaștem manevrele de prim ajutor dacă copilul se sufocă. Cu toate acestea, există patru acțiuni pe care le putem aplica ușor, pentru a reduce riscul de sufocare la cei mici:

- vei citi:
Forma alimentelor
A sta drept pe scaun
A supraveghea copilul
Atenție la obiectele mici, nu doar la mâncare

1. Forma alimentelor

Tăierea alimentelor în forme de dimensiuni adecvate dezvoltării copilului este esențială pentru a preveni sufocarea. Alimentele rotunde, cum ar fi strugurii, roșiile cherry și afinele mari, sunt forma perfectă pentru a se bloca în căile respiratorii ale unui copil mic și ar trebui tăiate în sferturi, pe lungime, iar alimentele cilindrice, cum ar fi bananele, cârnații și morcovii, tăiați în bețișoare lungi, nu felii rotunde. Evită alimentele precum popcornul, bezelele, dulciurile tari și nucile întregi.

2. A sta drept la masă

Riscul de sufocare crește dacă un copil aleargă cu alimente sau cu un alt obiect în gură. A sta la masă nu numai că reduce riscul de sufocare, dar este și o legătură excelentă cu familia. Încurajează copilul mic să stea cuminte la masă.

3. Supraveghează copilul

Deși este tentant să faci repede și alte lucruri în timp ce copilul tău este ocupat să mănânce, sufocarea poate fi tăcută. Supraveghează copilul mereu când mănâncă, astfel încât să poți interveni rapid dacă apare un accident de sufocare.

4. Atenție la obiectele mici, nu doar la mâncare

Orice obiect care se potrivește într-un tub de hârtie igienică din carton este un risc de sufocare pentru copiii mici. Verifică pe jos în toată casa, unde se pot ascunde obiecte mici de orice fel, cum ar fi monede, radiere, baterii, nasturi, agrafe pentru păr, bile, piese de jucării, mărgele, etc.

Cel mai important, trebuie să ne amintim că încă se pot întâmpla accidente - trebuie să cunoști pașii in acordarea primului ajutor în caz de sufocare, astfel încât să poți ajuta cu încredere copilul în caz de urgență.

Citeste si - Primul ajutor cand bebe se ineaca - iata ce trebuie sa faci

Gestionarea corpului strain in tractul respirator, la copii

Iata de ce nu e bine sa dam copiilor mici samburi si seminte...
Mergeti de urgenta la un medic daca copilul pare a se fi inecat sau folositi masurile de prim-ajutor imediat - daca este nevoie! Cititi mai departe...

Diversificarea Alimentatiei Bebelușului cu ajutorul unei aplicatii mobile

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)

Functionalitati ale aplicatiei: ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. (4,99 euro pentru accesul intregului continut)

► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Diversificarea alimentatiei bebelusului - pas cu pas. Retete pentu bebelusi, sfaturi, alergii, diagrame.

Pe FacebooK: Diversificarea alimentatiei bebelusului - grup de suport ~ DESPRECOPII

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII