Legătura mamă-copil - instinctul matern - nu apare intotdeauna in timpul sarcinii. Iată ce e bine de știut.

Legatura mama-copil - instinctul matern - nu apare intotdeauna in timpul sarcinii. Iata ce e bine de stiut.

Legătura mamă-copil - instinctul matern - nu apare intotdeauna in timpul sarcinii. Iată ce e bine de știut.

De-a lungul sarcinii cu primul meu copil, am citit toate site-urile despre copii si bebeluși, am evitat alimentele și băuturile nocive, am luat vitamine prenatale și m-am pregătit material pentru venirea bebelușului, dar cumva nu m-am simțit „conectată” de bebelusul care creștea în mine...

Probabil ca din cauza ca sarcina a aparut un pic mai devreme decat ne-am fi asteptat, poate pentru ca nu eram inca pregatita emotional sau poate pentru ca profesional eram absorbita de anumite proiecte...

- vei citi:
Ideea mea despre sarcină (și maternitate)
Sarcina a apărut puțin mai devreme decât ne-am propus
Nu eram pregătită din punct de vedere emoțional
Nu eram profesional pregătită
Cea mai puternică legătură

Ideea mea despre sarcină (și maternitate)

Ideea mea despre sarcină (și maternitate) până în acel moment fusese culeasă în mare parte din filmele romantice de la Hollywood, unde mamele își mângâie cu dragoste burtica, viitorii tați își ciulesc urechile să audă puiul din pântec, iar cuplurile își împărtășesc speranțele și visele...

Cu toate acestea, în acele nouă luni lungi de sarcină, am fost focusata pe mine și mai puțin pe dragostea pentru bebe. Au avut loc atâtea schimbări, atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere emoțional, și a fost greu să privesc dincolo de ceea ce se întâmpla cu bietul meu corp nefericit la acea vreme (dureri mari la nivelul spatelui / glezne umflate / insomnie/frici).

Privind în urmă, cred că pot atribui odiseea sarcinii mele in trei factori cheie...

Sarcina a apărut puțin mai devreme decât ne-am propus

În timp ce sarcina era incredibil de dorită, a apărut puțin mai devreme decât ne-am propus.

Mi-am făcut o programare la medic pentru un consult ginecologic, în timpul căruia m-a întrebat dacă eu și soțul meu ne gândim să ne întemeiem o familie. Am răspuns vag „cândva în viitor”, dar a părut brusc intenționată să urmărească rapid procesul, pe fondul îngrijorărilor cu privire la cât de ușor am putea concepe eu și soțul meu, având în vedere vârsta noastră (amândoi 35 de ani). Cred că a folosit cuvintele „fertilitate” și „pe o stâncă” în aceeași propoziție.

Înarmați cu aceste cunoștințe, ne-am apucat de treabă, fără să ne gândim un minut că voi rămâne însărcinată chiar în acea lună. Ceea ce, desigur, este exact ce s-a întâmplat. A rămâne însărcinată atât de repede (lucru pentru care suntem extrem de recunoscători) a necesitat o ajustare mentală uriașă. Am crezut că vom avea cel puțin 6 până la 12 luni pentru a ne pregăti, dar soarta avea alte planuri.

Nu eram pregătită din punct de vedere emoțional

Bineînțeles, am avut întotdeauna noțiunea vagă că soțul meu și cu mine vom întemeia în cele din urmă o familie, dar chiar și la mijlocul anilor 30, încă nu am simțit că sunt gata să mă angajez în maternitate.

Dat fiind că 40 pare să fi devenit noul 30 și, odată cu cea mai recentă nebunie a femeilor tinere să-și înghețe ovulele și a progreselor în tratamentele de fertilitate, ca să nu mai vorbim de femei precum Gwen Stefani, Halle Berry și Sonia Kruger, care au născut copii la 40 de ani, există iluzia că femeile și-au "cumpărat timp".

Timp pentru a avansa în carieră, timp pentru a călători în lume și timp pentru a-și găsi sufletul pereche... În timp ce bifam o mulțime din acele căsuțe, mă temeam totuși că eram încă un pic, bine ... egoistă...

A deveni mamă ar însemna sfârșitul nopților lungi petrecute pe îndelete cu prietenii și duminicilor petrecute în pat. Am înțeles că mamele sunt aceste femei responsabile, dezinteresate și mature din punct de vedere emoțional și nu eram prea sigură că eu sunt în acel stadiu.

Nu eram pregătită din alte puncte de vedere

Am fost concentrată în mare parte pe cariera mea și mai erau încă o mulțime de lucruri - atât distractive (călătorii), cât și practice (achitarea ratelor) - de făcut înainte de a aduce o nouă viață pe lume.

Am aflat că, pentru mulți părinți, totuși, acel sentiment de a fii 100% pregătit nu apare niciodată. Întotdeauna vor exista lucruri pe care vrei să le faci sau să le realizezi înainte de a deveni părinte. A avea un copil, de asemenea, nu înseamnă că atingerea acestor obiective devine imposibilă. De fapt, multe mame ce nu au mult timp la dispozitie vor recunoaște că sunt mai productive atunci când copiii sunt în preajmă, deoarece pur și simplu nu au timp pentru amânare.

Chiar și așa, am fost mai mult decât puțin panicată că aș „rămâne fără timp”
pentru a realiza toate lucrurile de care aveam nevoie înainte să fiu gata să mă așez și să devin mamă.

Cea mai puternică legătură

În săptămânile dinaintea nașterii baietelului meu, m-am îngrijorat mult ...  voi avea acea legătură cu copilul meu după naștere?

Dar instinctul matern și dragostea copleșitoare pe care am simțit-o pentru nou-născutul meu au apărut imediat. Inca din prima zi.  Am făcut o echipă grozavă privind alăptare și am adoptat multe dintre principiile parentingului atasat.

Bebelusul meu este incredibil de atasat de mine, iar legătura pe care am dezvoltat-o ​​este cea mai puternică pe care am avut-o vreodată...

► Citeste in continuare si Instinctul matern - acel sentiment unic de dragoste si protectie

50 de intrebari si raspunsuri despre sarcină - de la medici

Sarcina este o perioada magica pentru ca in timpul celor 40 de saptamani de sarcina, o noua fiinta creste in burtica mamicii. In fiecare si, mica fiinta isi dezvolta organele si simturile. De aceste 9 luni, depinde toata sanatatea sa viitoare. Viitoarea mamica, dar si viitorul tatic - au  multe intrebari si neclaritati. Iar pentru ca fiecare intrebare este extrem de importanta - avem raspunsurile medicilor specialisti de la Medicover Romania. Intra in aceasta sectiune si vei gasi raspunsurile lor.

► Toate raspunsurile le vei gasi si pe canalul nostru de You Tube

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

► Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de decembrie 2022)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

Alte frici de sarcina

Frica de a face sex: din galeria fricilor de sarcina
Cea mai mare frica in timpul sarcinii: avortul spontan
Varsaturile si greturile pot afecta bebelusul? Acestea sunt alte frici de sarcina
Modificari ale corpului in timpul sarcinii - din galeria fricilor de sarcina
Greutatea in timpul sarcinii - una din marile frici ale gravidutelor

autor: redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate - © 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII