Bebelușul are picioare arcuite (cracanate) și alte ingrijorări legate de picioarele bebelușului: situații și recomandări

Bebelusul are picioare arcuite (cracanate) si alte ingrijorari legate de picioarele bebelusului: situatii si recomandari

Bebelușul are picioare arcuite (cracanate) și alte ingrijorări legate de picioarele bebelușului: situații și recomandări

Aș vrea să îmi dați un sfat - picioarele bebelușului meu par să fie arcuite spre interior. E ceva îngrijorător sau se vor îndrepta de la sine? - despre îngrijorările mămicilor de bebeluși din comunitatea Desprecopii.

• Iata ce trebuie sa stii daca picioarele bebelusului tau par sa fie arcuite spre interior.

- vei citi:
Toți bebelușii au picioare arcuite (crăcănate)
Ce sunt picioarele arcuite sau Genu Varum?
Care sunt cauzele picioarelor arcuite?
Cine poate avea picioare arcuite?
Care sunt semnele și simptomele picioarelor arcuite?
Ce teste se utilizează pentru a diagnostica picioarele arcuite?
Ce altceva ar putea fi?
Cum sunt tratate picioarele arcuite?

Toți bebelușii au picioare arcuite (crăcănate)

Toți bebelușii au picioare arcuite (crăcănate) și în plus așa numite degete de porumbel. Motivul este că în spațiul înghesuit al uterului mămicii nu au avut prea mult loc de mișcare iar acel spațiu l-a forțat pe bebe să stea într-o anumită poziție ciudată - rezultatul fiind o anumită curbă între piciorușe.

Chiar și când se naște - picioarele bebelușului sunt în continuare îndoite sau par să se îndrepte spre interior.

În lunile care urmează, pe măsură ce piciorușele se vor bucura de libertatea vieții din exterior și pe măsură ce învață să se ridice, să se târască și apoi să meargă - piciorușele se vor îndrepta treptat.

De obicei la naștere, medicul controlează piciorușele unui bebe pentru a se asigura că totul este în regulă, dar pentru liniștea ta - când mergi la următorul consult poți să îl întrebi iar pe doctor.

Este normal ca medicul care îl consultă pe bebe să acorde atenție evoluției piciorușelor bebelușului - pentru a se asigura că se îndreaptă odată cu creșterea - ceea ce în mod normal se întâmplă fără nici un tratament.

Ce sunt picioarele arcuite sau Genu Varum?

Picioarele arcuite (cunoscute și sub numele de genu varum sau bowlegs) sunt o afecțiune comună care apare la sugari și copii mici. În multe cazuri, această afecțiune se corectează pe măsură ce copilul crește.

Un copil cu picioarele arcuite are un spațiu distinct între picioarele inferioare și genunchi. Acest lucru poate fi rezultatul curbării exterioare a uneia sau ambelor picioare. Mersul exagerează adesea acest aspect.

Care sunt cauzele picioarelor arcuite?

În majoritatea cazurilor, picioarele arcuite se datorează mușchilor "liberi" ai fătului (laxității) și poziției în uter, pe care, în cele din urmă, le depășesc.

Cine poate avea picioare arcuite?

Mulți bebeluși se nasc astfel, deoarece picioarele lor au fost îndoite strâns pe burtă în uter (în timpul sarcinii, în interiorul mamei). Picioarele arcuite se îndreaptă de obicei odată ce bebelușii cu această afecțiune încep să meargă și picioarele lor suportă greutate. Până la vârsta de 3 ani, majoritatea copiilor nu vor mai avea picioare arcuite.

Genu Varum este o afecțiune foarte frecventă la copii mici.
Adolescenții au ocazional picioare arcuite și trebuie evaluați pentru alte cauze, cum ar fi discrepanța lungimii membrelor (o diferență de lungime între picioare), boala Blount, în care creșterea anormală în partea superioară a osului tibiei (tibia) determină picioarele arcuite, sau rahitism, o deficiență a vitaminei D.

Care sunt semnele și simptomele picioarelor arcuite?

Un copil are Genu Varum (picioare arcuite) atunci când genunchii lui sunt depărtați sau nu se reunesc atunci când stau cu picioarele și gleznele apropiate. Un copil cu picioarele arcuite va avea un spațiu distinct între picioarele inferioare și genunchi. Acest lucru poate fi rezultatul curbării exterioare a unuia / ambelor picioare ale copilului.

Ce teste se utilizează pentru a diagnostica picioarele arcuite?

Picioarele arcuite pot fi uneori diagnosticate printr-un examen fizic. Cu toate acestea, un medic va solicita uneori o radiografie sau analize de sânge pentru a exclude afecțiuni mai grave sau cauze ale picioarelor arcuite.

Ce altceva ar putea fi?

Picioarele arcuite pot fi, de asemenea, o prezentare a bolii Blount, în care creșterea anormală în partea superioară a osului tibiei (tibia) face ca picioarele să se arcuiască. Spre deosebire de Genu Varum, arcuirea picioarelor la boala Blount va fi progresivă și se va agrava în timp. Boala Blount trebuie tratată cu dispozitive ortopedice, osteotomie sau chiar intervenție chirurgicală, după 3-4 ani.

Picioarele arcuite la un copil mic ar putea fi cauzate și de rahitism, o deficiență a vitaminei D. Acest lucru apare rar în țările dezvoltate. Mai frecvent, rahitismul este secundar unei probleme cu absorbția sau metabolizarea vitaminei D și va necesita implicarea unui endocrinolog. Această afecțiune poate necesita o intervenție chirurgicală atunci când copilul crește pentru a corecta arcuirea.

Cum sunt tratate picioarele arcuite?

În general, picioarele arcuite nu necesită pantofi sau dispozitive ortopedice, deoarece ar trebui să se îmbunătățească pe măsură ce copilul crește, de obicei de la 15 la 18 luni până la vârsta de aproximativ 3 ani.

Dacă există o preocupare de aliniere care continuă după 7 sau 8 ani, părinții trebuie să consulte un medic specialist pentru a determina dacă este nevoie de tratament.

Picioarele arcuite peste vârsta de 3 ani pot indica o discrepanță a lungimii piciorului. Poate fi, de asemenea, un semn al unei afecțiuni mai grave, cum ar fi rahitismul sau boala Blount.

Dezvoltarea motorica a bebelusului: de la nastere pana la momentul suprem cand merge singur

Mai intai isi ridica barbia, apoi pieptul, apoi va sta in fudulet, mai apoi va incerca sa se ridica singurel, apoi va merge sau nu ca un catel prin casa si la um moment dat va merge singur ... O frumoase poveste de dezvoltare motorica a bebelusului.

Citeste pe larg si vezi diagrama de dezvoltarea motorica a bebelusului: de la nastere pana la momentul suprem cand merge singur

Cum creste bebelusul in primele 12 luni de viata

Grafice de crestere pentru fetite (0-3 ani)
Grafice de crestere pentru baieti (0-3 ani)
Cresterea si dezvoltarea normala a bebelusului intre 0-12 luni
Etapele de dezvoltare ale bebelusului

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII