Masajul poate calma colicii bebelușului - iată cum trebuie să îl faci

Masajul poate calma colicii bebelusului - iata cum trebuie sa il faci

Masajul poate calma colicii bebelușului - iată cum trebuie să îl faci

Bebe îsi ridica genunchii la piept, isi strange pumnii, se inroseste la mutrita si isi misca mult mainile si picioarele. Isi incrunteaza ochisorii, ii deschide larg si chiar isi tine respiratie pentru perioade scurte.  Mancatul si dormitul sunt intrerupte de plans, bebelusul cauta cu disperate mamelonul mamei dar il respinge dupa ce incepe sa suga...Cum sa il calmam pe bebe?

⇒ Masajul poate ușura colicile bebelușului ? - ne intreaba o mamica disperata in sectiunea de intrebari de PANICA.
Da, este posibil ca masajul să aline colicile bebelușului - iata sfaturile medicului pediatru.

veti citi
Bebelusul care sufera de colici este greu de consolat.
Masajul poate ușura colicile bebelușului ?
Există câteva mișcări speciale in ceea ce priveste masajul bebelusului - pe care le puteți încerca.
5 informatii esentiale despre colici

Bebelusul care sufera de colici este greu de consolat.

Isi ridica genunchii la piept, isi strange pumnii, se inroseste la mutrita si isi misca mult mainile si picioarele. Isi incrunteaza ochisorii, ii deschide larg si chiar isi tine respiratie pentru perioade scurte.  Mancatul si dormitul sunt intrerupte de plans, bebelusul cauta cu disperate mamelonul mamei dar il respinge dupa ce incepe sa suga...

Citeste Simptomele colicilor la bebelusi. Un infografic care te va ajuta sa identifici cel mai corect colicii.

E important sa stii totusi ca aceste colici nu se produc din vina mamei  - citeste aici unele cauze care ar putea sta la baza colicilor bebelusului - desi specialistii nu au decis integral asupra lor.

Masajul poate ușura colicile bebelușului ?

Masajul poate ușura colicile bebelușului ? - ne intreaba o mamica in sectiunea de intrebari de PANICA.

Da, este posibil ca masajul să aline colicile bebelușului. Bebelușii tind să plângă mai puțin și să fie mai puțin supărați atunci când sunt masați la burtica. Masajul poate ajuta, de asemenea, digestia bebelușului, mutând aerul si fecalele blocate in intestinul său. Acest lucru îl poate ajuta să se simtă mai confortabil - spune dna doctor pediatru Stefana Zamfir - pentru Desprecopii.

Masarea bebelușului cu mișcări ritmice ușoare ii poate ajuta, de asemenea, si pe mami sau tati sa se ataseze de bebelus  - într-un moment în care s-ar putea să se simta coplesiți de plânsul lui.

Comparativ cu alte tratamente pentru colici, masajul pentru bebelusul este gratuit și plăcut. Așadar, merită să încerci. Poti eventual cauta un curs de masaj pentru bebeluși.

Există câteva mișcări speciale in ceea ce priveste masajul bebelusului - pe care le puteți încerca.

Puneți puțin ulei de bebelusi pentru a ajuta mainile sa alunece pe pielea bebelușului. Asigurați-vă că orice ulei sau loțiune pe care o utilizați este speciala pentru bebeluși. Frecați-vă mâinile împreună pentru a le încălzi. Apoi, maseaza-l pe bebe cu miscari pe burtica - miscari lente și ușoare, mișcându-ți mâinile în sensul acelor de ceasornic.

Citeste Uleiul de cocos ca lotiune de corp si masaj, pentru bebelusi

Efectuarea miscarile în sensul acelor de ceasornic este importantă, deoarece urmează direcția de miscare din intestinelor bebelușului. Încurajează miscarea gazelor prinse și a fecalelor pentru a se deplasa pe calea cea bună, ceea ce poate aduce o ușurare bebelușului tău, dacă asta este cauza plânsului său.

De asemenea, puteți mișca picioarele bebelușului spre burtă pentru a ușura lucrurile. Ținând genunchii bebelușului împreună, îndoiți ușor picioarele de genunchi și împingeți-le în burtă. Ține-i picioarele în această poziție pentru un număr de șase.

Faceți masajul de burtă de trei ori sau de patru ori pe zi timp de două săptămâni. S-ar putea să treacă cateva zile până să vă dați seama dacă funcționează sau nu pentru copilul dumneavoastră.

Așezarea bebelușului pe burtă și masarea spatelui poate ajuta uneori la creșterea eliminarii gazelor. Dacă descoperiți că bebelușul dvs. adoarme pe burtă, întoarceți-l ușor, astfel încât să doarmă pe spate.

Un masaj delicat poate ajuta la ușurarea plânsului bebelușului pentru o vreme și vă poate ajuta să vă relaxați un pic. Sau poate să-l neliniștească pe bebeluș și să-l facă să plângă și mai mult! Dacă plânge după aceea, este posibil ca masajul să-i fi permis copilului să elibereze un pic de stres.

Încercați să nu fiți prea dezamăgiți dacă masajul nu vă ajută. Cee ce este absolut SIGUR este ca bebelușul tău va ieși din această etapă a colicilor dupa varsta de 4 luni.

► Alte beneficii ale masajului  - citeste si Beneficiile masajului in ingrijirea pielii bebelusului

5 informatii despre colici, care pot fi de folos

Ce putem face daca bebelusul are colici
Alaptarea exclusiva si colicile bebelusului
Super alimente pentru mamici care alapteaza
Colicile bebelusului si alimentatia mamei
Ceaiuri anticolici pentru bebelusi – recomandari de produse romanesti

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Desprecopii.com,
Material realizat cu sfaturile dnei medic pediatru Stefana Zamfir - Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII