7 lucruri pe care un cuplu trebuie să le discute înainte de nașterea bebelușului lor
Viitorii parinti trebuie să ia multe decizii atunci când vor avea un copil: de la alegerea unui spital în care să nască până la acordul cu privire la numele bebelușului. Dar există decizii majore de sănătate care afectează sănătatea bebelușului - și chiar relația părinților - la care multe femei și partenerii lor nu se gândesc sau nu le discută în prealabil.
Examinează această listă împreună cu viitorul tatic - în timpul sarcinii, astfel încât să poți fi pregătită să iei aceste decizii atunci când va veni momentul. Nu există un răspuns corect sau greșit pentru niciuna dintre aceste decizii - vrem doar să te simți confortabil cu alegerea ta.
- vei citi:
Când vom afla sexul bebelușului?
Cui si cand vom dezvalui sexul bebelusului?
Ar trebui să facem teste pentru depistarea defectelor congenitale la începutul sarcinii?
Este sigură o NVDC sau trebuie o cezariană?
Inducerea travaliului sau așteptarea travaliului spontan?
Fiul nostru ar trebui circumcis?
Le permitem celor dragi să ne viziteze după naștere?
1. Când vom afla sexul bebelușului?
Multe cupluri vor să afle sexul bebelușului lor cât mai de repede. Altele așteaptă până la naștere pentru a afla dacă au un băiat sau o fată. Este uimitor câte cupluri vin la medic pentru o ecografie, fără să fi discutat niciodată dacă vor să afle sexul copilului!
► Citeste detalii importante aici Aflarea sexului bebelușului. Când și cum dar și despre emoția acestui moment unic
2. Cui si cand vom dezvalui sexul bebelusului?
De indata ce afla sexul bebelusului, multi viitori parinti spun tuturor vestea si rezultatul. Alte cupluri, doresc sa pastreze doar pentru ei acest secret. E bine de discutat si de cazut de acord asupra strategiei...
3. Ar trebui să facem teste pentru depistarea defectelor congenitale la începutul sarcinii?
Cuplurile au posibilitatea de a face screeningul pentru anomalii congenitale, cum ar fi sindromul Down sau spina bifida, la începutul sarcinii. Uneori nu se gândesc cu adevărat la implicația de a face acest lucru. Unele rezultate pot sugera că sarcina este afectată de alte afecțiuni. În funcție de circumstanțele din jurul testării, probabilitatea preciziei la începutul sarcinii poate fi mică.
Frecvent, cuplurile sunt în contradicție cu privire la faptul dacă urmează teste suplimentare. Unii vor să știe pentru liniște sufletească; alții se tem de deciziile cu care vor trebui să se confrunte dacă testele ulterioare indică anomalii congenitale. Medicii fac tot posibilul pentru a pregăti pacienții din timp pentru aceste situații. Cu toate acestea, în cele din urmă, este o decizie pe care va trebui să o iei.
► Citeste detalii importante aici Testele genetice in timpul sarcinii
4. Este sigură o NVDC sau trebuie o cezariană?
Dacă ai avut anterior o cezariană, va trebui să te gândești la modul în care vei naște următorul copil. Unele femei optează pentru a doua cezariană, în timp ce altele vor să încerce nașterea vaginală după cezariană (NVDC). Există argumente pro și contra legate de sănătate pentru fiecare.
Deși decizia este în cele din urmă a mamei, este mai bine ca un cuplu să ia această decizie în comun și ca partenerul să sprijine mama.
5. Inducerea travaliului sau așteptarea travaliului spontan?
Cercetările publicate în 2018 sugerează că inducerea la 39 de săptămâni ar putea reduce riscurile materne și fetale, dar există și argumente pro / contra acestei decizii. Multe femei preferă să lase natura să-și urmeze cursul.
6. Fiul nostru ar trebui circumcis?
După naștere, mama și bebelușul vor rămâne la spital doar 36 până la 48 de ore. În acest scurt timp, bebelușul va primi mai multe teste și vaccinări. Acesta este și momentul în care bebelușii de sex masculin sunt circumciși dacă părinții aleg să se facă procedura.
Cercetările sugerează că bărbații care sunt circumciși ca nou-născuți, prezintă un risc redus de infecții ale tractului urinar ca sugari și de boli cu transmitere sexuală mai târziu în viață. Medicii susțin că bărbații circumciși au risc mai scăzut cu 60 la sută de cancer penian și infecție cu virusul HIV, pentru că odată cu eliminarea prepuțului, se elimină anumite celule prin care acesta intră în organism. Este util să știți ce preferați să faceți din timp, deci este un lucru mai puțin la care să vă gândiți în timpul recuperării. Puteti cere si parerea medicului.
7. Le permitem celor dragi să ne viziteze după naștere?
Multe cupluri se simt obligate să aibă oaspeți acasa pentru a-si prezenta bebelusul. Cu toate acestea, nu numai că nu trebuie să le permiteți vizitatorilor accesul, dar nici nu vor avea voie în perioada pandemiei. Vor avea destul timp să se întâlnească cu noul bebeluș acasă.
Cu toate aceste discuții, nu există un răspuns corect sau greșit. Aceste situații pot provoca discordii între parteneri și credem că merită analizate atent în prealabil, spre deosebire de a fi forțați brusc să luați o decizie de ultim moment, ceea ce poate duce la dezacorduri emoționale. Si mai ales cine poate veni.
Despre pregatirea pentru viata de parinte, merita citit si:
9 luni de sarcina fara sex? Cum, cat si de ce...
Cu cine va semana bebelusul si ce gene va mosteni?
Noua luni de sarcina - in mintea unui barbat
Semne ale sarcinii si momentul important care iti schimba viata
Alimentatia nesanatoasa in timpul sarcinii: efecte si legatura cu genele copilului
O alimentatie nesanatoasa a viitoarei mamici poate altera permanent celulele fatului si a generatiilor viitoare. Medicii recomanda femeilor insarcinate sa nu manance pentru doi, si sa evite junk food-ul bogat in grasimi.
IAta mai multe detalii despre alimentatia nesanatoasa in timpul sarcinii: efecte si legatura cu genele copilului. Cercetatorii cred o dieta nesanatoasa poate modifica permanent celulele unui copil nenascut - si a generatiilor viitoare. Acest lucru sugereaza ca o alimentatie sanatoasa in timpul sarcinii ar putea reduce nivelurile de cancer de san, cancerul cel mai frecvent al femeilor in Europa. (afecteaza una din zece femei) citeste mai departe aici.
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
► Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
► Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
Calculatoare de sarcina
Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2022)
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului
Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii
autor: Desprecopii.com
Material realizat cu sfaturile dnei Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda,
In exclusivitate pentru Desprecopii.com
Medic invitat la desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2023
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII