7 rețete de smoothie-uri pentru lactație - ușoare și delicioase

7 retete de smoothie-uri pentru lactatie - usoare si delicioase

7 rețete de smoothie-uri pentru lactație - ușoare și delicioase

Producția suficientă de lapte matern poate fi o provocare (nu?), iar multe mămici care alăptează garantează că unele combinații de ingrediente pentru smoothies fac minuni in creșterea producției ...!

Deci, scoate blenderul și prepară un smoothie cremos, perfect pentru micul dejun, prânz sau o gustare. Iata 7 retete de smoothies care promit sa crească rezervă de lăptic a sânilor.

- vei citi:
Smoothie cu unt de arahide
Smoothie cu mango
Smoothie cu banane și ovăz
Smoothie verde
Smoothie cu miere
Smoothie cu gust de clătite
Smoothie cu fructe de pădure

Smoothie cu unt de arahide

Ai nevoie de:

1 cană de lapte cu conținut scăzut de grăsimi,
½ banană congelată,
1 cană de afine congelate,
2 lingurițe de semințe de in măcinate,
2 linguri unt de arahide cremos

Cu afine înghețate și unt de arahide, acest smoothie evocă aromele dulci ale unui sandviș cu unt de arahide și dulceață. Semințele de in, despre care se crede că stimulează producția de lapte, oferă fibre, antioxidanți și acizi grași omega-3. Pentru o versiune fără lactate (dar cu un conținut scăzut de proteine), utilizează lapte de migdale neîndulcit.

Adaugă toate ingredientele în blender (1 cană de lapte cu conținut scăzut de grăsimi, ½ banană congelată, 1 cană de afine congelate, 2 lingurițe de semințe de in măcinate, 2 linguri unt de arahide cremos) - începe cu laptele. Acoperă și mixează la viteză mare până se omogenizează, oprind și răzuind părțile laterale, după cum este necesar, aproximativ 30 de secunde.

Smoothie cu mango

Ai nevoie de:

¾ ceașcă de lapte cu conținut scăzut de grăsimi,
½ ceașcă de iaurt grecesc simplu,
2 căni bucățele de mango - congelat,
1 lingură de semințe de cânepă,
2 lingurițe de miere,
⅛ linguriță de cardamom măcinat,
¼ linguriță de scorțișoară

Combinând mango congelat cu iaurt grecesc, puțină scorțișoară și cardamom, vei obține o sursă delicioasă de proteine. Semințele de cânepă oferă un plus de antioxidanți, acizi grași sănătoși și fibre.

Adaugă toate ingredientele în blender (¾ ceașcă de lapte cu conținut scăzut de grăsimi, ½ ceașcă de iaurt grecesc simplu, 2 căni bucățele de mango - congelat, 1 lingură de semințe de cânepă, 2 lingurițe de miere, ⅛ linguriță de cardamom măcinat, ¼ linguriță de scorțișoară) - începând cu laptele. Acoperă și amestecă la viteză mare până se omogenizează, oprind și răzuind părțile laterale după cum este necesar, aproximativ 30 de secunde. Dacă este prea gros, adăugați încă o strop de lapte. Presară extra scorțișoară înainte de servire - opțional.

Smoothie cu banane și ovăz

Ai nevoie de:

1 banană congelată,
⅓ cană de fulgi de ovăz - fiert,
1 lingură de unt de migdale,
1 lingură de drojdie de bere,
1 ½ lingurițe sirop de arțar,
¼ linguriță scorțișoară măcinată,
½ cană cuburi de gheață

Deși s-ar putea să nu te aștepți la asta, făina de ovăz conferă o textură cremoasă acestui smoothie îndulcit cu banane și sirop de arțar. Se crede că ovăzul, untul de nuci și drojdia de bere crește aprovizionarea cu lapte, făcând din acest smoothie o gustare perfectă pentru mamele care alăptează.

Adaugă toate ingredientele în blender (1 banană congelată, ⅓ cană de fulgi de ovăz - fiert, 1 lingură de unt de migdale, 1 lingură de drojdie de bere, 1 ½ lingurițe sirop de arțar, plus extra după gust, ¼ linguriță scorțișoară măcinată, ½ cană cuburi de gheață) - începând cu laptele. Acoperă și amestecă la viteză mare până la omogenizare, oprind și răzuind lateralele după cum este necesar - aproximativ 30 de secunde. Gustă și adaugă sirop de arțar suplimentar, dacă vrei.

Smoothie verde

Ai nevoie de:

1 ¼ cană de lapte de cocos,
½ cană de kale sau spanac,
½ avocado copt,
¾ cană  cubulețe de castraveți,
1 cană de struguri verzi congelați,
¼ linguriță de ghimbir decojit și ras,
nectar de agave - după gust

Cu spanac, avocado și castraveți, acest smoothie verde este foarte sănătos și are un gust proaspăt și revitalizant.

Adaugă toate ingredientele în blender (1 ¼ cană de lapte de cocos, ½ cană de kale sau spanac, ½ avocado copt, ¾ cană  cubulețe de castraveți, 1 cană de struguri verzi congelați, ¼ linguriță de ghimbir decojit și ras, nectar de agave - după gust), începând cu laptele de cocos. Acoperă și amestecă până la omogenizare, aproximativ 30 de secunde. Pentru dulceață mai adaugă nectar de agave, dacă vrei. Nu este nevoie să curăți castravetele pentru această băutură energizantă.

Smoothie cu miere

Ai nevoie de:

1 cană de lapte cu conținut redus de grăsimi,
⅔ cană de iaurt grecesc simplu,
1 ⅓ cană felii de piersică congelată,
¼ cană de semințe de in măcinate,
1 linguriță suc de lămâie,
2 linguri de miere

Amestecat cu semințe de in măcinate, felii de piersici înghețate și miere, acest smoothie este o băutură ușoară cu un pic de textură. Bonus: datorită laptelui de vacă și a iaurtului grecesc, acest smoothie oferă 15 grame de proteine.

Adaugă toate ingredientele în blender (1 cană de lapte cu conținut redus de grăsimi, ⅔ cană de iaurt grecesc simplu, 1 ⅓ cană felii de piersică congelată, ¼ cană de semințe de in măcinate, 1 linguriță suc de lămâie, 2 linguri de miere) - începând cu lapte. Acoperă și amestecă până la omogenizare, timp de aproximativ 30 de secunde.

Smoothie cu gust de clătite

Ai nevoie de:

1 cană de lapte cu conținut redus de grăsimi,
⅔ cană de iaurt grecesc simplu,
1 ¼ căni de afine congelate,
½ linguriță de extract de vanilie,
⅛ linguriță de scorțișoară măcinată,
2 linguri de sirop de arțar

Sari peste clătite în favoarea acestui delicios smoothie, bogat în calciu și proteine. Poți folosicu succes zmeură în loc de afine. Nouă place dulceața laptelui obișnuit aici, dar se poate folosi lapte de nucă de cocos.

Adaugă toate ingredientele în blender (1 cană de lapte cu conținut redus de grăsimi, ⅔ cană de iaurt grecesc simplu, 1 ¼ căni de afine congelate, ½ linguriță de extract de vanilie, ⅛ linguriță de scorțișoară măcinată, 2 linguri de sirop de arțar) - începând cu laptele. Acoperă și amestecă până la omogenizare, aproximativ 30 de secunde.

Smoothie cu fructe de pădure

Ai nevoie de:

2 lingurițe semințe de chia
1 ½ căni de fructe de pădure proaspete sau congelate,
1 cană de iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi,
½ cană de lapte cu conținut scăzut de grăsimi,
1 lingură de agave (opțional

Când sunt înmuiate, semințele nutritive de chia se umflă creând o textură asemănătoare gelatinei care adaugă cremozitate smoothie-ului. Dar, dacă te grăbești, nu ezita să treci peste acest pas.

Într-un castron mic, amestecă 2 lingurițe semințe de chia în 1/2 cană de apă. Lasă-le să stea două ore.

Adaugă apoi toate ingredientele în blender (1 ½ căni de fructe de pădure proaspete sau congelate, 1 cană de iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi, ½ cană de lapte cu conținut scăzut de grăsimi, plus mai mult după gust, 1 lingură de agave (opțional)). Se amestecă până se omogenizează. Dacă smoothie-ul pare gros adaugă mai mult lapte.

Citeste si 15 alimente din alimentatia mamei care provoaca gaze si colici bebelusilor alaptati

Stimularea lactatiei: fursecurile delicioase care sunt de mare folos

Cand vine vorba despre stimularea lactatiei, multe mamici de la Desprecopii sunt de parere ca exista niste biscuiti speciali care pot face minuni. De aceea vi-i prezentam si noi. Mult succes in alaptare. Mai departe...

 

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

Forumul de ALAPTARE 

Pe forumul desprecopii.co exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca. 

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII