Greșeli în alăptare: Programarea sesiunilor de alăptare la ceas
Bebelușii nu se alăptează dupa un program determinat de ceas ci numai de foame. Mămicile care cred că trebuie să-și hrănească bebelușii după un program bine stabilit fac o greșeală.
Mai ales în primele câteva săptămâni după naștere, când corpul mamei fabrică cantitatea necesară de lapte, alăptează copilul ori de câte ori este nevoie, fără să privești ceasul.
- vei citi:
Alăptarea la program - un mare NU
Ține-ți bebelușul și hrănește-l la cerere!
Alăptarea la cerere: tot ce trebuie să știi pentru un bebe fericit
Atasarea corecta la san a bebelusului (video)
Alăptarea la program - un mare NU
Mămicile care cred că trebuie să alăpteze după un program - la ceas - fac o greșeală. Potrivit La Leche League International, încercarea de a hrani bebelușul într-un program poate reduce efectiv cantitatea de lapte și poate reduce conținutul de grăsime din lapte. Cel mai bine este să hrănești bebelușul atunci când îi este foame - deci la alaptarea la cerere.
E foarte simplu, alaptarea la cerere inseamna ca bebelusului i se serveste sanul atunci cand i se face foame. Bebelusul nu se poate exprima prin plans iar foamea este cea mai frecventa (si chinuitoare) problema pe care o are - asa ca el cere lapticul de la sanul mamei printr-un semnal sonor: plange.
Ține-ți bebelușul și hrănește-l la cerere!
"O greșeală pe care o văd este credința că bebelușii pot fi răsfățați. Bebelușii sunt concepuți pentru a fi ținuți des în brațe, să aibă contact piele pe piele, să fie alăptați frecvent și să doarmă perioade scurte. Acestea sunt caracteristici, nu defecte. Copilul care dorește să fie ținut în brațe și să fie alăptat tot timpul este un copil sănătos și normal. Ține-ți bebelușul și hrănește-l la cerere!” - Danielle Downs Spradlin, IBCLC la Oasis Lactation Services.
SI NU UITA: Bebelușii Nu Pot Fi Răsfățați
Una dintre cele mai frecvente temeri ale părinților, în special pentru cei aflați la început de drum în îngrijirea unui nou-născut, este aceea că îi vor răsfăța prea mult. Există o preocupare că oferirea prea multei atenții sau a contactului fizic îi va face pe bebeluși să devină capricioși sau pretențioși. Cu toate acestea, este important să înțelegem că bebelușii nu pot fi răsfățați în adevăratul sens al cuvântului. În schimb, răspundem nevoilor lor fundamentale de siguranță, afectiune și hrănire.
Bebelușii, mai ales cei nou-născuți, nu au abilitatea de a se exprima în cuvinte. Ei comunică prin intermediul plânsului, al mișcărilor și al nevoilor lor fizice. Atunci când un bebeluș plânge, acesta își exprimă o necesitate specifică - poate fi foame, disconfort, nevoie de schimbarea scutecului sau dorința simplă de a fi ținut în brațe. Răspunzând prompt și iubitor la aceste semnale, părinții îndeplinesc nevoile esențiale ale bebelușului lor.
Alte greseli care le poate face mami in alaptarea bebelusului
Greșeli în alăptare: când mami nu da importanță durerii
Greșeli in alăptare: când mama nu alăptează pe motiv că e bolnavă
Greșeli în alăptare: crezi că atașarea este mai importantă decât poziția bebelușului
Greșeli în alăptare: dacă sânii nu curg sau sunt moi NU înseamnă că nu ai lapte
Greșeli în alăptare: extragi prea mult lapte matern la pompare
Greșeli în alăptare: purtarea unui SUTIEN INADECVAT care poate provoca înfundarea ductelor
Ghid de alaptare
Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii.
Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare
Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la A la Z - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.
Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI
♦ Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.
Alăptarea la cerere: tot ce trebuie să știi pentru un bebe fericit
Ce inseamna alaptarea la cerere? - intreaba unele gravidute pe forumul Desprecopii?
Ei bine, iata informatii utile despre alaptarea la cerere a bebelusului - o metoda moderna de alimentatie a bebelusului - care, se spune, il poate face be bebe satisfacut si fericit :) Alaptarea la cerere inseamna sa oferi bebelusului sa pape atunci cand cere. Stomacelul unui bebelus este foarte mic, laptele matern se digera foarte repede asa ca bebelusul are nevoie sa pape des ca sa creasca mare si frumos.
Iată ce trebuie să știi despre alăptarea la cerere și de ce este mai bună decât alăptarea la program. Fii cu ochii pe bebelușul tău și nu pe ceas :)
Atasarea corecta la san a bebelusului (video)
Atasarea corecta la san este esentiala pentru o alaptare de succes.
Bebelusii se nasc cu reflexul de supt, activitate pe care o intreprind cu mare placere inca din perioada intrauterina. Primul alaptat dupa nastere este un moment unic si minunat – incepe speciala interactiune sincrona dintre dumneavoastra, prospata mamica, si minunea pe care ati asteptat-o noua luni. Mai departe >>
Despre alăptare si provocarile sale mai poti citi:
Cele mai mari provocari ale alaptarii
5 probleme in alaptare si solutii pentru rezolvarea lor
Angorjarea sanilor este una din problemele alaptarii: cauze si ce e de facut
De ce mamicile din Romania nu sunt corect informate cu privire la alaptare
autor:Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2024
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII