Ginsengul și sarcina - atenție la efectele sale asupra mamei și fătului
Ginsengul este o plantă ayurvedică extraordinară, dar nu pentru gravide!
Planta are proprietăți anticoagulante, ceea ce o face riscanta in ultimele saptamani ale sarcinii, in vederea nasterii. De asemenea, femeile care consumă ginseng cu bună știință sau fără să știe, au mai multe dureri de cap, diaree, sângerări vaginale și dezechilibre hormonale. De aceea, este mai bine ca femeile însărcinate să evite această plantă sau să consulte un medic înainte de a o consuma.
Și acesta este unul dintre cele mai mari motive pentru care ginsengul și sarcina nu se împacă.
- vei citi:
De ce ginsengul nu este recomandat gravidelor
Ginsengul generează căldură în corp
Dar de ce dăm vina pe această plantă, de altfel bună?
Ginseng interferează cu somnul femeilor însărcinate
Ginsengul nu este sigur pentru gravide
De ce ginsengul nu este recomandat gravidelor
Deși ginsengul este o plantă ayurvedică extraordinară, atunci când vine vorba de femeile însărcinate, are unele efecte secundare majore. Se gaseste in multe ceaiuri si preparare homeopatice.
Ginsengul este un tip de plantă care se găsește în principal în Asia și America.
Ginsengul se consumă în general din următoarele motive:
Pentru scăderea stresului
Combaterea oboselii
Creșterea imunității
Îmbunătățirea concentrației mentale
Tratarea indigestiei
Creșterea sensibilității la insulină
Promovarea pierderii în greutate
Ginsengul generează căldură în corp
Dar când vine vorba de femeile însărcinate, site-ul WebMD avertizeaza: „Ginsengul generează căldură în corp, care nu este bună nici pentru mamă, nici pentru făt”.
Dar de ce dăm vina pe această plantă, de altfel bună?
„Fără îndoială, ginsengul este o plantă grozavă. Cu toate acestea, pe lângă beneficiile atât de mari pentru sănătate, ginseng-ul nu este recomandat în timpul sarcinii, cel puțin nu în primul trimestru”, explică specialistul de pe site-ul citat.
Ginseng are proprietăți anticoagulante, ceea ce îl face potențial nesigur în timpul nașterii.
De asemenea, studiile arata ca femeile care consumă ginseng cu bună știință sau fără să știe, au raportat mai multe dureri de cap, diaree, sângerări vaginale și dezechilibre hormonale. De aceea, este mai bine ca femeile însărcinate să evite această plantă sau să consulte un medic înainte de a o consuma.
„În urma supradozajului de ginseng, s-a observat că bebelușii se nasc cu o lungime mai mică și mai puține celule musculare. O expunere mai mare la ginseng Rb1 înseamnă mai multe defecte congenitale. Știai că există o mulțime de ceaiuri de plante, cum ar fi kahwa, care conțin, de asemenea, ginseng, și nu sunt sigure pentru gravide? Deși nu există date dovedite, există studii în desfășurare.”, spune dr. Gandhali Deorukkhar Pillai, ginecolog la Spitalul Wockhardt, Mumbai.
Ginseng interferează cu somnul femeilor însărcinate
Toată lumea știe că gravidele sunt sfătuite să se odihnească corespunzător pentru o mai bună dezvoltare a fătului. Dar ginsengul nu lasă acest lucru să se întâmple.
„Există gravide care au raportat modificări majore ale dispoziției și tulburări de somn, după ce au consumat ginseng sub orice formă. Din această cauză, ele simt tot timpul o oboseală majoră ”, spune dr. Pillai.
Nu doar atât, dar femeile au raportat și niveluri mai mici de zahăr din sânge, din cauza cărora se simțeau amețite și cu senzațtie de greață tot timpul. „Știai că acest lucru poate crește și riscul de diabet?” avertizează ea.
Dr. Pillai menționează, de asemenea, că unele femei au gura uscată. Acest lucru se datorează faptului că ginsengul eliberează anumite enzime din corp care afectează funcționarea glandelor salivare.
Concluzia: ginsengul nu este sigur pentru gravide
Deci, este mai bine dacă eviți această plantă în perioada sarcinii și alăptării.
► Citeste in continuare Sarcina si homeopatia - despre remediile naturiste in timpul sarcinii ce trebuie stiut
Plante INTERZISE și nerecomandate in timpul sarcinii
Plantele si ceaiurile din plante trebuie tratate cu multa prudenta in timpul sarcinii. La fel si alegerea uleiurile esentiale sau tratamentele pe baza de plante. Pentru ca, unele plante pot avea efecte foarte negative asupra sarcinii si pot duce chiar la pierderea sarcinii - asa ca atentie mare.
→ Citeste pe larg despre plantele interzise si nerecomandate in timpul sarcinii.
Citeste pe larg despre ALIMENTATIA IN TIMPUL SARCINII
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2021)
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului
Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la DesprecopiI
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2021
documentare: www.voedingscentrum.nl
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII