Copilul meu are o alergie sau COVID-19? Cum verific simptomele și fac diferența?

Copilul meu are o alergie sau COVID-19? Cum verific simptomele si fac diferenta?

Copilul meu are o alergie sau COVID-19? Cum verific simptomele și fac diferența?

Copilului tău îi curge nasului și are o sensibilitate în gât? Probabil te întrebi dacă este vorba despre o alergie sezonieră fiindcă tot este primavară... sau coronavirus?

Ei bine, iată care sunt diferențele cele mai clare dintre simptomele COVID-19 și simptomele alergiei.

- vei citi:
Alergie sau Covid-19?
Copilul meu are o alergie?
Copilul meu are COVID-19?
Simptomele alergiei versus simptomele COVID-19
Încă ești confuz? Iată ce trebuie să faci!

Alergie sau Covid-19?

În anii trecuți, părinții nu ezitau să dea vina pe o alergie când copiii acuzau mâncărimi ale ochilor sau o sensibilitate în gât. Chiar își trimiteau copiii la școală cu aceste simptome minore. Dar această pandemie a schimbat totul - și este posibil ca ceva la fel de banal ca un nas congestionat să poată indica boala respiratorie contagioasă care a infectat milioane și milioane de oameni. Deci, de unde știi dacă copilul tău are COVID-19 sau o alergie? Iată ce spun experți...

Copilul meu are o alergie?

Alergiile au loc atunci când organismul percepe anumite substanțe ca amenințări, iar sistemul imunitar răspunde producând anticorpi și histamină. Acest lucru determină un răspuns inflamator care provoacă simptome alergice revelatoare. Factorii declanșatori obișnuiți din exterior includ polenul copacilor și florilor. Alergiile interioare ar putea fi cauzate de parul animalelor de companie, acarienii de praf și mucegaiul, explică Sanjeev Jain, MD, alergolog și imunolog certificat la Columbia Allergy.

Simptomele alergice includ:

Nas care curge, cu secreții clare și subțiri
Mâncărime ale ochilor, ochi roșii, apoși
Gât ușor dureros
Congestie nazală
Strănut
Presiunea sinusală
Mâncărime nazală
Tuse (mai ales dacă copilul are astm)
Cearcăne sub ochi

Copilul meu are COVID-19?

Coronavirusul este o boală respiratorie cauzată de un virus (SARS-CoV-2). Se răspândește de obicei prin contact cu o persoană infectată. "Simptomele apar în decurs de 2 până la 14 zile de la expunerea la virus. Cazurile COVID-19 la copii variază de la ușoare la severe", spune Natasha Burgert, MD, medic pediatru certificat pentru Pediatric Associates, Overland Park, Kansas.

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), simptomele COVID-19 includ:

Febră
Frisoane
Durere de cap
Tuse
Pierderea gustului sau a mirosului
Febră
Probleme gastro-intestinale (greață, vărsături, diaree)
Congestie nazală sau curgerea nasului
Durere în gât
Respirație dificilă
Oboseală
Dureri de corp

Simptomele alergiei versus simptomele COVID-19: diferențe principale

Coronavirusul a provocat un flux constant de îngrijorare persoanelor care suferă de alergii: strănutul este un simptom al COVID-19? Durerea în gât este un simptom al COVID-19? Dar nasul congestionat?

Din fericire, pe măsură ce pandemia a progresat, experții au aflat mai multe despre COVID-19 la copii. Ei au descoperit că „simptomele coronavirusului sunt din ce în ce mai distincte de simptomele tipice ale alergiilor sezoniere”, spune dr. Burgert. Iată câteva diferențe între alergii și COVID-19.

Alergiile nu provoacă febră sau dureri corporale

Febra este un simptom comun al COVID-19, dar alergiile rareori produc o creștere a temperaturii corpului. În această direcție, persoanele alergice nu au de obicei dureri corporale, frisoane sau oboseală extremă.

COVID-19 nu provoacă strănutul

Copilul tău strănută continuu sau foarte des? Probabil suferă de o alergie. Strănutul nu a fost identificat ca un simptom comun al COVID-19.

Simptomele alergice sunt dominate de mâncărime

Alergiile sezoniere sunt dominate de mâncărime”, spune dr. Burgert. Mâncărimea ochilor, a nasului sau gâtului indică de obicei o reacție alergică.

Simptomele alergice se diminuează după administrarea antihistaminicelor - dar nu și cele ale COVID-19

Dacă copilul are simptome alergice, acestea se vor diminua după administrarea antihistaminicelor recomandate de medic. Dar este puțin probabil ca antihistaminicele să fie eficiente împotriva COVID-19, spune dr. Jain.

Simptomele alergice apar în momente previzibile

Potrivit dr. Jain, mulți copii cu alergii au mai prezentat simptome și apar obicei într-un model/tipar. Copiii cu alergie la ambrozie, de exemplu, se simt rău în timpul toamnei, în timp ce alergiile la polen apar primăvara. Alergiile interioare tind să persiste pe tot parcursul anului.

Simptomele alergice sunt declanșate de substanțe specifice

Simptomele alergice apar atunci când o persoană intră în contact cu alergenul. „Aceste simptome se agravează de obicei atunci când o persoană se expune frecvent la alergen iar starea tinde să se îmbunătățească atunci când expunerea la alergen este redusă”, spune dr. Jain. „De exemplu, o persoană cu alergie la acarianii de praf poate prezenta strănuturi și congestie nazală în timp ce se află în interiorul casei, dar aceste simptome se pot diminua considerabil după ce petrecr câteva ore în curtea din spate. Prin urmare, simptomele alergice pot fi intermitente și pot varia pe parcursul zilei și săptămânii. Simptomele COVID-19, pe de altă parte, sunt mai puțin susceptibile de a varia în severitate pe parcursul zilei", spune dr. Jain.

Încă ești confuz? Iată ce trebuie să faci!

Câteva simptome ale coronavirusului se suprapun cu simptomele alergice - în principal nasul care curge, durerea în gât și tusea - dar există și diferențe clare. Dacă presupui că al tău copil ar putea avea COVID-19, ar trebui să fie testat. „În cele din urmă, dacă ai îngrijorări, singura modalitate de a ști dacă are COVID-19 sau nu, este să facă un test precis”, reiterează dr. Burgert.

Între timp, ea recomandă urmărirea progresiei simptomelor. "Dacă un copil a fost expus la virus sau strea lui nu se îmbunătățește în ziua a cincea de la debutul simptomelor, majoritatea medicilor ar recomanda testarea", spune dr. Burgert. „Întrucât aceste recomandări se schimbă în funcție de regiune, discută cu medicul pediatru al copilulu. pentru a obține cele mai bune îndrumări.”

De asemenea, reține că simptomele respiratorii nu indică automat COVID-19. Gripa, răcelile obișnuite, streptococul și alte virusuri încă circulă și ele. Discută cu medicul pediatru al copilului despre orice îngrijorări ai avea.

Despre cum distrugem virusurile din apropierea noastra, mai poti citi

Cum spalam hainele pentru a fi siguri ca distrugem bacteriile si virusurile?

5 lucruri pe catre trebuie sa le dezinfectezi pentru a impiedica răspandirea virusului

Cat timp traieste coronavirusul COVID-19 pe haine? Iata ce trebuie sa stii

Cum se transmite coronavirusul: o tuse, un stranut in apropiere sau un sarut pe obraz 

Coronavirusul poate supravietui zile întregi pe plastic si inox

Telefonul nostru poate fi o ruta de infectare cu coronavirus - iata cum il poti dezinfecta

 Verifica ultimele stiri despre coronavirus in Romania pe topicurile de discutii 

Coronavirusul este și in Ro

Ce facem în situații de criză - COVID 2019

► Citeste si Coronavirusul si sarcina. Sfaturi importante pentru gravidute si intreaga familie de la medicul ginecolog

Despre CORONAVIRUS in Romania

Coronavirusul si gripa - asemanari si diferente

Cum se transmite coronavirusul: o tuse, un stranut in apropiere sau un sarut pe obraz

Coronavirus: 9 reguli esentiale de respectat daca avem in casa persoane din categoria de risc - sfaturi din presa italiana

Coronavirusul si copiii - patru masuri esentiale pentru a-i proteja. Sfaturi de la UNICEF

Ce este coronavirus, virusul al carui focar a inceput in China si cum ne putem feri

Protejeaza-te impotriva coronavirusului cu un simplu pas

→  autor: redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII