Pomparea laptelui matern: trebuie să am o provizie de lapte matern la congelator?

Pomparea laptelui matern: trebuie sa am o provizie de lapte matern la congelator?

Pomparea laptelui matern: trebuie să am o provizie de lapte matern la congelator?

Alăptez și pompez -  trebuie să am o provizie de lapte matern la congelator? ne intreabă mămicile.

Acest lucru depinde de tine - draga mami. Unele mame se simt mai confortabile având lapte depozitat în congelator, deoarece acest lucru le oferă mai multă libertate de a veni și de a pleca după bunul plac sau de a se întoarce la muncă știind că au suficient lapte stocat pentru bebeluș.

Iata ce e bine de stiut.

vei citi:
Trebuie să am o provizie de lapte matern la congelator?
De ce să am o provizie de lapte matern la congelator?
Când nu trebuie să am o rezervă de lapte matern?
Despre pomparea laptelui matern citeste si:

Trebuie să am o provizie de lapte matern la congelator?

Acest lucru depinde de tine! Unele mame se simt mai confortabil având lapte depozitat în congelator, deoarece acest lucru le oferă mai multă libertate de a veni și de a pleca după bunul plac sau de a se întoarce la muncă știind că au suficient lapte stocat pentru bebeluș.

Este posibil ca alte mame să nu aibă o cantitate mare de lapte și aleg să pompeze numai atunci când știu că vor fi departe de copil. Și unele mame sunt undeva între! Indiferent de preferința ta, nu uita că nu există un răspuns corect sau greșit, așa că fă ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine!

Există o multime de moduri în care femeile sfârșesc prin a avea depozite de lapte matern la congelator, dar sunt oare necesare? Să ai lapte matern disponibil la congelator în orice moment nu este o necesitate pentru a avea succes în alăptare - dar multe familii au circumstanțe care fac foarte convenabil să scoți laptele din congelator pentru a hrăni copilul.

De ce să am o provizie de lapte matern la congelator?

Motivele obișnuite pentru care mamele ar putea lua în considerare depozitarea laptelui matern la congelator:

Mama se întoarce la muncă.

Mama are un copil prematur sau bolnav.

Mama pompează mai mult decât are nevoie copilul.

Mama/părinții plănuiesc o mică perioadă departe de copil.

Când nu trebuie să am o rezervă de lapte matern?

Dacă nu crezi că vei lăsa bebelușul mai mult de o oră sau două fără tine, este posibil să nu ai nevoie deloc de o provizie de lapte matern! Multe mame, din întreaga lume și de milenii, și-au alăptat cu succes și exclusiv copiii fără a pompa sau a păstra laptele la congelator. Urmărirea indicațiilor de foame a bebelușului și aducerea bebelușului la sân ori de câte ori dorește este cel mai bun mod de a îndeplini obiectivele de alăptare, dar ne bucurăm că există acum pompe - astfel mamele au mult mai multe opțiuni!

Despre pomparea laptelui matern citeste si:

3 motive ESENȚIALE pentru pomparea laptelui matern

Pomparea laptelui matern: cat de des se pompeaza laptele cand esti departe de bebelus

Pomparea laptelui matern: când trebuie să incep pomparea laptelui matern - ne intreabă mămicile

Stocarea laptelui matern: 6 lucruri importante de stiut

Stocarea unei cantitati de lapte matern este solutia perfecta daca tu mami, intentionezi sa te intorci la serviciu si vrei sa continui alaptarea bebelusului.

Cu toate acestea, trebuie sa ai grija cum depozitezi laptele matern pentru sanatatea si siguranta bebelusului. Iata 6 sfaturi importante despre stocarea laptelui matern.

 

 

Ghid de alaptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea bebelusului - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI  

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII