Pomparea laptelui matern: cat de des se pompeaza laptele cand esti departe de bebelus

Pomparea laptelui matern: cat de des se pompeaza laptele cand esti departe de bebelus

Pomparea laptelui matern: cat de des se pompeaza laptele cand esti departe de bebelus

Mămicile care alăptează se intreabă deseori cât de des ar trebui să iși pompeze laptele când sunt departe de bebe - astfel incât să nu fie afectată producția de lapte matern.

vei citi:
Cât de des ar trebui să pompez și pentru cât timp?
Încearcă să petreceți 15-20 de minute conectată la pompă
De ce trebuie să pompez lapte matern? Cum mă ajuta?

Cât de des ar trebui să pompez și pentru cât timp?

Cat de des se pompeaza laptele cand esti departe de bebelus Ca orientare generală, ar trebui să pompezi o dată pentru fiecare hrănire ratată. Dacă ai 3 sesiuni de alăptare în timpul zilei, ar trebui să pompezi de 3 ori, etc.

 - Dacă încerci să crești aprovizionarea de lapte, pompează între sesiunile de alăptare atunci când bebe e cu tine.

- Dacă pompezi la locul de muncă pentru a înlocui hrănirile bebelușului, încearcă să pompezi la același program ca acasă, astfel încât să menții alimentarea cu lapte puternică și aliniată la cererea bebelușului, de obicei la fiecare trei până la patru ore.

Încearcă să petreci 15-20 de minute conectată la pompă

Încearcă să petreci 15-20 de minute conectată la pompă pentru a obține o cantitate bună de lapte matern (unele femei vor avea nevoie de 30 de minute sau mai mult cu pompa, mai ales în primele zile). Pompează până când laptele nu mai curge.

Cum stabilim și menținem producția de lapte matern atunci când bebe nu suge la sân?

Cand bebelusul nu vrea sa sugă sau nu poate sa sugă bine, extragerea laptelui matern - prin pompare -  este foarte importantă pentru a stabili și menține producția de lapte matern.

Prin extragere, vei avea suficient lapte matern disponibil pentru a hrăni bebelușul - fiecare picatură de lapte matern pe bebelușul o primește este importantă! Cum faci asta? Iată sfaturile noastre.

► Citeste si Pomparea laptelui matern si stocarea lui: ghid

Ghid de alaptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea bebelusului - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI  

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII