Pomparea laptelui matern: când trebuie să încep pomparea laptelui matern - ne intreabă mămicile

Pomparea laptelui matern: cand trebuie sa incep pomparea laptelui matern - ne intreaba mamicile

Pomparea laptelui matern: când trebuie să încep pomparea laptelui matern - ne intreabă mămicile

Draga mami, dacă alăptezi exclusiv, oferă-ți prima lună pentru a te simți încrezătoare în acest proces uimitor numit alăptare.

Apoi, poți începe  să pompezi și să-i oferi bebelușului lapte matern cu biberonul atunci când are aproximativ vârsta de 4-6 săptămâni. Iata ce trebuie sa stii...

vei citi:
Când trebuie să încep pomparea laptelui matern?
NU este recomandată pomparea în timpul sarcinii
Dacă nu poți alăpta, începe pomparea laptelui imediat
Ghid de alaptare

Când trebuie să încep pomparea laptelui matern?

Dacă aștepți prea mult pentru a introduce sticla cu biberon, bebelușul alăptat poate refuza sticla! (Am învățat asta pe propria piele cu fiul meu!). De asemenea, poți începe să utilizezi o pompă de silicon în prima lună și după, pentru a începe să faci provizii de lapte.

Dacă bebelușul este sănătos, crește bine în greutate și nu este nevoie anticipată de separare, se recomandă să aștepți folosirea unei pompe până la vârsta de aproximativ 6 săptămâni”, spune Jaimie Zaki, IBCLC, MCD, MCPD. Așteptând, poți stabili o rutină de alăptare înainte de a utiliza o pompă.

NU este recomandată pomparea în timpul sarcinii

Ceea ce NU este recomandat, spune Emily Silver, MS, NP-C, IBCLC, cofondator al Boston NAPS, este pomparea în timpul sarcinii. „Nu recomandăm femeilor să pompeze în timpul sarcinii, deoarece se știe că stimulează corpul să producă hormoni care pot induce travaliul”.

Ar trebui să începi pomparea atunci când este logic pentru tine să începi, iar acel moment potrivit va depinde foarte mult de situația ta particulară.

Citeste si Am inceput alaptarea - oare chiar am nevoie de o pompa pentru san?

Dacă nu poți alăpta, începe pomparea laptelui imediat

Unele mame încep imediat după nașterea bebelușului - în spital sau acasă - pentru a ajuta la inițierea alăptării sau pentru a încuraja aprovizionarea cu lapte. Este deosebit de important să începi devreme pomparea dacă nu poți alăpta copilul încă de la naștere - dacă bebelușul este prematur, de exemplu, sau are nevoi speciale. Vezi si aici detalii Angorjarea sânilor este una din problemele alăptarii: cauze și ce e de făcut

► Citeste in continuare Greșeli în alăptare: când judeci oferta de lapte pe baza rezultatului pompării

Pomparea laptelui matern si stocarea lui: ghid

Multe mamici de la Desprecopii au povestit ce mult le-a ajutat pomparea laptelui matern pentru a trece (cu bine) peste momentele de angorjare.

A avea lapte matern pregatit intr-un biberon e o solutie perfecta daca lasi copilul cu tata sau bunica pentru cateva ore sau il scoti in parc si nu te simti confortabil sa alaptezi in public. Mai departe>>

Ghid de alaptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea bebelusului - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI  

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII