7 lucruri pe care le invață bebelușul in burtica mamei - iar stiind aceste lucruri îl vei iubi și mai mult

7 lucruri pe care le invata bebelusul in burtica mamei - iar stiind aceste lucruri il vei iubi si mai mult

7 lucruri pe care le invață bebelușul in burtica mamei - iar stiind aceste lucruri îl vei iubi și mai mult

Ce fac bebelușii în burtica mamei? Cum se mișcă pe măsura ce cresc? Cum se alimentează? Când vor începe să dea cu piciorul tare? 😛 Pot auzi vocea mamei? Acestea sunt doar o parte dintre multele întrebări ale mamelor.

Este destul de normal să fii "obsedată" de ceea ce face micuțul tău, mai ales atunci când îi poți simți toate loviturile. Și ghici ce? Acești pui mici învață destul de multe lucruri când sunt în burtica mamei. La urma urmei, trebuie să fie pregătiți. 😘

• Iată deci, 7 lucruri pe care le învață bebelușul în burtica mamei:

vei citi:
În burtica mamei, bebelușul practică respirația
În burtica mamei, bebelușul aude sunete
În burtica mamei, bebelușul formează o legatură cu mama sa
În burtica mamei, bebelușul răspunde la stres
În burtica mamei, bebelușul învață gusturile
În burtica mamei, bebelușul se mișcă mult
În burtica mamei, bebelușul e gata pentru marea sosire

1. În burtica mamei, bebelușul practică respirația

Bebelușii nu respiră practic atunci când sunt în uter, dar încep să exerseze respirația. În timpul sarcinii, mama este cea care respiră atât pentru ea, cât și pentru copilul ei și îi transmite prin sângele bogat în oxigen. Cordonul ombilical și placenta ajută la aportul de oxigen și expulzarea dioxidului de carbon. Deși plămânii pot fi pe deplin dezvoltați până la sfârșitul celor 36 de săptămâni, fătul încă nu „respiră” până la naștere. În timpul practicii de respirație, bebelușii înghit din lichidul amniotic. Și este normal ca plămânii lor să fie umpluți cu acest lichid.

2. În burtica mamei, bebelușul aude sunete

În general, până în a 20-a săptămână de sarcină, partea exterioară, interioară și mijlocie a urechilor bebelușilor sunt complet dezvoltate. Sunetul din afară călătorește prin corpul mamei și ajunge în pântece. Și, astfel, sunetul exterior îl poate afecta și pe bebe, care este încă în creștere. Poate de aceea majoritatea proaspetelor mame au observat că bebelușii lor răspund la vocea lor destul de devreme.

3. În burtica mamei, bebelușul formează o legatură cu mama sa

După cum s-a menționat mai devreme, bebelușii pot auzi vocea mamei. Și chiar o recunosc. Deci, într-un fel, prima persoană cu care bebelușii formează o legătură este mama. Dar suntem siguri că acest lucru nu te surprinde :)

activitati fat sarcina
activitati ale bebelusului in burtica mamei - imagini https://www.cafepress.com/

4. În burtica mamei, bebelușul răspunde la stres

Cu toții suntem conștienți de faptul că stresul trebuie evitat obligatoriu, asta deoarece stresul nu este bun pentru bebe!

5. În burtica mamei, bebelușul învață gusturile

În a 21-a săptămână de sarcină, bebe începe să recunoască gustul. În acest moment, bebelușii încep să înghită  din lichidul amniotic în fiecare zi, iar acesta conține aroma a tot ceea ce consumă mama. Deci, da, bebelușul începe să guste toată mâncarea pe care o mănâncă și mama.

6. În burtica mamei, bebelușul se mișcă mult

Bebelușii în general recunoasc atingerea în uter. Pe măsură ce încep să exploreze interiorul, fie cu picioarele sau mâinile, va putea simți acele mișcări. Poate că doar încearcă să afle despre mediul ce-i înconjoară. Deci, atunci când simți acele lovituri, bebe execută salturi sau se rostogolește curios.

7. În burtica mamei, bebelușul e gata pentru marea sosire

În burtica mamei, bebelușul încearcă să-și atingă membrele, să "exploreze împrejurimile" și să facă multe alte lucruri minunate. De aceea, când ajunge pe lume, toți sunt pregătiți să întreprindă acest nou efort.

Prețuiți și bucurați-vă de această minunată fază a sarcinii, deoarece este cu adevărat uimitoare. Succes mămici!

► Citeste si Trimestrul al treilea de sarcina - iata cum sa vorbesti cu bebelusul tau inainte de nastere

Vorbeste cu burtica ta pentru ca bebe te aude si invata!

Vorbeste cu burtica ta. Stiai ca exercitiile de vorbire pentru bebelusi, efectuate acasa pot incepe chiar din burtica, ca parte a ingrijirii zilnice a sarcinii?

Un studiu recent a confirmat faptul ca bebelusii sunt foarte preocupati de sunetele si cuvintele din jurul mamicii si chiar le pot intelege cand e vorba de o limba straina ... mai departe

Comunicarea cu bebelusul din burtica: 4 lucruri esentiale

5 moduri distractive de a interactiona cu bebelusul nenascut
In burtica mamei: sensibilitatea la atingere
Ce simte fatul in uter: intrebari si raspunsuri
Haptonomia in sarcina sau comunicarea prin atingere

Sarcina in 40 de saptamani - cu 40 de videori unice

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10

 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40


Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de August 2024)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII