Bebe a ajuns in coma la spital dupa ce a mușcat dintr-o capsulă de detergent lichid - avertisment pentru parinti

Bebe a ajuns in coma la spital dupa ce a mușcat dintr-o capsulă de detergent lichid - avertisment pentru parinti

Bebe a ajuns in coma la spital dupa ce a mușcat dintr-o capsulă de detergent lichid - avertisment pentru parinti

Un bebeluș a fost în comă la spital după ce a mușcat dintr-o capsulă de detergent lichid în timp ce mama lui spăla rufele.

Bebelusul a ingerat o cantitate mică din capsulă, dar substanțele chimice toxice i-au ars stomacul și au provocat umflarea plămânilor cu mucus. Copilul de 10 luni a fost dus de urgență la spital, unde a fost pus în comă indusă .

Incidentul s-a petrecut într-o vineri, august 2020 - la casa familiei din Scoția. Medicii le-au spus părinților săi că bebelusul lor va supraviețui, dar nu știu cât va dura recuperarea sa si ce consecinte grave ar putea avea aceasta intoxicatie gravă.

vei citi:
Un bebe de 10 luni a fost în comă după ce a mușcat capsula de detergent lichid
Stomacul îi fusese ars de substanțele chimice toxice
Avertisment către alți părinți
Copiii cu vârsta sub 5 ani sunt cel mai expuși riscului

Un bebe de 10 luni a fost în comă după ce a mușcat capsula de detergent lichid

Mama, Melissa Cairney, care și-a împărtășit povestea ca un avertisment către alți părinți, era acasă cu partenerul ei, David Shepherd, în vârstă de 36 de ani, și cu ceilalți patru copii ai lor, când s-a desfășurat oribilul accident. Punea hainele la spălat când s-a întors și și-a văzut băiețelul ținând capsula la gură.

Melissa, în vârstă de 27 de ani, a spus: Eram în bucătărie pregătind cina și punând o mașină de haine. Toți copiii erau în apropiere. Una dintre tablete o fi căzut de pe blatul de lucru pe podea. Înainte să-mi dau seama, Pearce apucase una și a rupt colțul. Totul s-a întâmplat prea repede. Părea bine, dar i-am trimis un mesaj mamei mele și ea a spus să mergă la spital."

Părinților îngrijorați li s-a spus că o ambulanță ar veni în cel puțin o oră, așa că au decis să conducă ei înșiși la Spitalul Regal pentru Copii din Glasgow. Fuseseră în mașină de numai 15 minute, când copilul a început să vomite și a început să fie moleșit.

Stomacul îi fusese ars de substanțele chimice toxice

Pearce a început să verse și să aibă diaree", a spus Melissa. „Se uita la mine, dar în gol. Strigam în permanență la el pentru a mă asigura că este încă treaz. Nu știam ce se întâmplă. Mă simțeam neajutorată".

Când au ajuns la spital, medicii i-au efectuat lui Pearce direct o endoscopie și au descoperit că stomacul îi fusese ars de substanțele chimice toxice. Toxinele i-au provocat inflamarea sistemului respirator și a fost plasat în comă indusă, rămânând în secția de terapie intensivă.

Medicii le-au spus părinților că este probabil să supraviețuiască, dar nu știu cât va dura până să-și revină sau care vor fi efectele pe termen lung.

Medicii și asistenții au fost uimitori și mi-au spus că Pearce va supraviețui”, a spus Melissa. „Dar ei nu știu de cât timp va avea nevoie corpul să-și revină sau ce pagube i-ar putea provoca acest lucru pe termen lung - asta până când se va trezi din comă. Plămânii lui sunt încă plini de mucus și corpul său luptă împotriva infecției, deoarece sistemul său imunitar este atât de slab. Au spus că o iau treptat. E atât de înfricoșător să nu știu ce se întâmplă."

Melissa a fost lăsată să stea în camera de terapie intensivă pe care fiul ei a împărțit-o cu alți trei copii. Personalul i-a permis, de asemenea, să rămână peste noapte la spital în weekend într-o cameră separată. David a trebuit să rămână acasă cu ceilalți copii ai lor.

Avertisment către alți părinți cu privire la produsele de curățat de uz casnic

Mama tulburată a emis acum un avertisment către alți părinți cu privire pericolul produselor de curățat de uz casnic. Ea a continuat: „Nu-mi venea să cred cât de periculoasă poate fi o cantitate atât de mică de detergent lichid. Știu că produsele sunt otrăvitoare, dar nu credeam că mi-ar pune copilul în comă. Există atât de multe substanțe chimice puternice într-o singură capsulă iar Pearce a înghițit doar o cantitate mică și a ajuns la terapie intensivă. Vrem doar să creștem gradul de conștientizare și să ne asigurăm că acest lucru nu se va întâmpla niciunei alte familii”.

M.E.N a raportat anterior că, în medie, mai mult de un copil pe zi în Marea Britanie are nevoie de tratament medical de urgență după ce confundă capsulele de detergent lichid cu dulciurile.

Copiii cu vârsta sub 5 ani sunt cel mai expuși riscului

Capsulele conțin un cocktail de substanțe chimice și sunt de obicei viu colorate și învelite într-un plastic transparent.

Sheila Merrill, consilier de sănătate publică la Societatea Regală pentru Prevenirea Accidentelor (RoSPA), a declarat: „Datorită naturii lor curioase, copiii cu vârsta sub cinci ani sunt cel mai expuși riscului de a pune mâna pe medicamente sau produse chimice de uz casnic, sfârșind cu o vizită la spital, mai ales că au tendința de a pune cele mai multe lucruri în gură. Deși puțini dintre ei mor, copiii vor avea răni pe interiorul gâtului sau chiar la ochi dacă o capsulă lichidă de detergent este confundată cu o jucărie sau un dulce și se întinde pe față."

Sfatul RoSPA este ca părinții să păstreze aceste obiecte departe de copii, dacă este posibil, într-un dulap încuiat. De asemenea, bunicii și vecinii ar trebui, de asemenea, încurajați să aibă grijă suplimentară atunci când copiii vin î vizită.

Gestionarea corpului strain in tractul respirator

Iata de ce nu e bine sa dam copiilor mici samburi si seminte...
Mergeti de urgenta la un medic daca copilul pare a se fi inecat sau folositi masurile de prim-ajutor imediat - daca este nevoie! Cititi mai departe...

 

 Comunitate, grup de suport

Clinica Virtuala DC

Consultanta medicala online. 

Esti panicata? Pune o intrebare pe sectiunea de PANICA

sursa: manchestereveningnews.co.uk (2020)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII