Necesitatea utilizării balsamului de buze în sezonul estival

Necesitatea utilizarii balsamului de buze in sezonul estival

Necesitatea utilizării balsamului de buze în sezonul estival

Atunci când alegeți un balsam de buze, trebuie să țineți cont în primul rând  de anotimp, scopul, forma ambalajului și compoziția acestuia. În sezonul cald, merită să optați pentru un produs hidratant cu funcție protectoare, împotriva radiației solare.

Balsamurile pot avea diverse texturi și tipuri de ambalare:

lichide;
în tuburi cu aplicator;
solide;
în cutiuțe de tablă sau plastic.

În funcție de scop, acestea sunt divizate în: regeneratoare, pe bază de vitamina B12 și C; antiinflamatoare cu ulei de jojoba și azulenă; nutritive cu extract de caise, uleiuri de ricin și vitamina A (pentru iarnă); creme hidratante cu mușețel și aloe vera (pentru sezonul cald); anti-îmbătrânire cu vitamina E.

Balsamurile moderne https://makeup.ro/brand/29159-353815/ conțin uleiuri naturale lichide și solide, ceară de albine, aloe vera, vitaminele A și E și extracte din plante. Cacao natural și untul de shea protejează pielea împotriva influențelor externe. Ceara de albine are proprietăți antiinflamatorii și este, de asemenea, baza pentru consistență densă a balsamului. Aloe vera are un efect de vindecare și hidratare. Uleiurile esențiale de mentă, eucalipt și arbore de ceai au efect bactericid. De asemenea, se recomandă utilizarea ocazională a unui scrub pentru buze pentru a promova reînnoirea pielii. Asigurați-vă că vă hidratați buzele după spălare.

Pielea buzelor este caracterizată de o epidermă foarte subțire, ceea ce înseamnă că este practic lipsită de umiditate naturală și necesită o îngrijire suplimentară.

Este timpul să vă schimbați balsamul de buze obișnuit cu protecție solară

Dacă intenționați să petreceți mult timp la soare, alegeți un produs cu un factor de protecție 30. Dar dacă vacanța dvs. este încă departe și zilele de vară le petreceți în oraș, SPF 15-20 este suficient.

Iată câteva motive pentru a utiliza SPF zilnic:

1. Principalul motiv este pentru  că vă protejează buzele de radiațiile ultraviolete. Cremele de față cu SPF nu fac față mereu acestei sarcini: textura lor este prea ușoară și nu rămâne pe buze mult timp, spre deosebire de textura densă a balsamurilor și a rujurilor, care se bazează pe componente rezistente la umiditate - ceară, parafină și vaselină. De asemenea, formula cremelor nu este destinată aplicării în apropierea mucoasei bucale.

2. Combate apariția arsurilor solare. Razele grupului A provoacă îmbătrânirea prematură a pielii și cauzează deshidratarea celulară. Prin urmare, căutați pe ambalaj informații despre gradul de protecție împotriva razelor UVA. Aplicați balsamul ușor în afara conturului buzei, pentru a evita formarea ridurilor verticale deasupra buzei superioare.

3. Există un alt motiv mai puțin cunoscut pentru a vă proteja buzele de soare. Conturul buzelor bronzate pare neclar - pe el apare diverse pete pigmentare. Balsamul de buze cu un indice UVA / UVB ridicat combate activ apariția pigmentării. Cu toate acestea, pe lângă aceasta, dermatologii recomandă utilizarea unui exfoliant pentru buze pentru a exfolia stratul superior al epidermei și a lăsa un aspect catifelat.

4. Pe lângă protecția împotriva radiațiilor ultraviolete, balsamul cu factorul SPF ar trebui să îndeplinească o funcție principală - de a proteja buzele de uscăciune și deshidratare, să calmeze și să înmoaie pielea la căldură extremă.

Optați pentru balsamurile nutritive pe bază de unt de shea, aloe vera și acid hialuronic. Vezi mai multe si pe https://makeup.ro/brand/29159-353815/

Despre ingriirea tenului mai poti citi

Creme pentru ingrijirea tenului in timpul verii: topul recomandarilor de la mamicile DC

5 secrete despre un ten perfect aflate de la medicul dermatolog

Secrete de Refresh pentru un ten obosit

7 greseli care iti distrug tenul ireversibil

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII