Povestea unei mame depresive nu doar a unei nasteri la CF2 - un subiect tabu: ce am invatat EU

Povestea unei mame depresive nu doar a unei nasteri la CF2 - un subiect tabu: ce am invatat EU

Povestea unei mame depresive nu doar a unei nasteri la CF2 - un subiect tabu: ce am invatat EU

Numele meu este Bianca și nu vreau sa va spun doar povestea nașterii mele ci vreau sa va expun povestea unei mame depresive, un subiect tabu...

În urma cu mai bine de 3 ani am fost diagnosticata cu episod depresiv cu anxietate. Am primit tratament psihiatric pe care l-am urmat și l-am tot întrerupt pana am înțeles ca trebuie sa ma controlez cumva și le-am luat... medicamente destul de grele care ma țineau la pat. Apoi l-am cunoscut pe viitorul meu soț și atunci totul s-a schimbat. Am știut ca el este omul cu care vreau sa fac un copil și sa îmi întemeiez o familie. M-a acceptat asa cum eram, câteodată trista, panicata, plina de frici.

Și atunci a început călătoria noastră, am cautat un doctor profesor ginecolog și un alt psihiatru, căruia ii mulțumim din suflet (Bogdan Patrichi - spital Obregia) și ambii și au dat acordul pt a păstra sarcina. Ulterior am făcut și testul panorama pentru a fii siguri ca bebelina noastră este bine. Sarcina a decurs bine, cu episoade scurte depresive peste care am trecut. ...În ceea ce privește nașterea eu îmi doream foarte mult sa nasc natural și timp de 9 luni am mers la ginecoloaga mea care ma cunoștea de când eram mica crezând ca este ok întrucât mai multe femei din familie născusera cu ea. Ea nu era de acord sa nasc natural, aducând argumente ca e mai ușor prin cezariana și ca riscul de depresie post partum este redus... ceea ce nu este adevărat. La spitalul CF2 din București, nu te invata nimeni mai nimic...

vei citi:
Am fost diagnosticata cu episod depresiv cu anxietate
Mi-am cunoscut jumatatea
Cu ajutorul medicilor sarcina a descurs bine
Vointa medicului de a naste prin cezariana
La spitalul CF2 din București, nu te invata nimeni mai nimic
Depresia nu e un impediment da a face un copil

nasterea prin cezariana

Am fost diagnosticata cu episod depresiv cu anxietate

În urma cu mai bine de 3 ani am fost diagnosticata cu episod depresiv cu anxietate. Am primit tratament psihiatric pe care l-am urmat și l-am tot întrerupt pana am înțeles ca trebuie sa ma controlez cumva și le-am luat... medicamente destul de grele care ma țineau la pat.

Mi-am cunoscut jumatatea

În urma cu un an l-am cunoscut pe viitorul meu soț și atunci totul s-a schimbat. Am știut ca el este omul cu care vreau sa fac un copil și sa îmi întemeiez o familie. M-a acceptat asa cum eram, câteodată trista, panicata, plina de frici.

Cu ajutorul medicilor sarcina a descurs bine

Decizia am luat-o fără sa ne gândim prea mult iar eu aveam un tratament destul de ușor însă psihiatra mi-a zis ca voi face un copil handicapat, ca nu am cum sa țin sarcina. Și atunci a început călătoria noastră, am cautat un doctor profesor ginecolog și un alt psihiatru, căruia ii mulțumim din suflet (Bogdan Patrichi - spital Obregia) și ambii și au dat acordul pt a păstra sarcina. Ulterior am făcut și testul panorama pentru a fii siguri ca bebelina noastră este bine. Sarcina a decurs bine, cu episoade scurte depresive peste care am trecut.

Vointa medicului de a naste prin cezariana - irationala

În ceea ce privește nașterea eu îmi doream foarte mult sa nasc natural și timp de 9 luni am mers la ginecoloaga mea care ma cunoștea de când eram mica crezând ca este ok întrucât mai multe femei din familie născusera cu ea. Ea nu era de acord sa nasc natural, aducând argumente ca e mai ușor prin cezariana și ca riscul de depresie post partum este redus... ceea ce nu este adevărat. Doctora se numește Olteiu Florina și are cabinet privat și operează la spitalul CF2 din București.

Și iată ca a venit și ziua nașterii când mi s-a rupt apa și pana am ajuns la spital dansa mi-a spus ca nu mai am lichid și ca am și colul lung închis și ca ea ma operează. Eram atât de trista... și totuși am întrebat încă odată de ce nu pot naste natural și mi-a zis ca ea poate sa ma lase sa ma chinui ca oricum nu o interesează. Văzând asa m-am resemnat și am întrat în operație... după ce au scos fetita doar un pupic am putut sa ii dau după am fost cusuta pe repede înainte și aia a fost.

La spitalul CF2 din București, nu te invata nimeni mai nimic

Fetita a stat în izolare pana am primit rezultatul testului covid. Eu am fost dusa intr o rezerva unde am stat câteva ore pana s a dus efectul anesteziei și ulterior am fost dusa în salon unde era o alta doamna operata și chiar m am bucurat ca am avut o colega de camera. Bebelina am primit-o pe la 12 noaptea când a fost atașată la san, un sentiment minunat. Ulterior a doua zi m-au ridicat infirmierele iar durerea era horror dar știam ca nu voi primi bebelusa dacă nu ma ridic. După ce m-am dezmeticit un pic ,cu tot cu durere mi-au adus și puiul.

Cat despre spital este curat, mâncarea e oribila și sărăcăcioasa, personalul este ok cu plusuri și minusuri, doar ca nu te învață mai nimic nici măcar sa alăptezi sau cum sa atașezi copilul.

Depresia nu e un impediment da a face un copil

Ce vreau sa spun în final căci ar fi prea multe de spus, este ca as alege sa nasc natural de 100 de ori pentru ca recuperarea după cezariana este horror și mai ales efectele adverse. În ceea ce privește povestea mea chiar vreau și îmi doresc sa afle mult mai multe mame ca depresia nu e un impediment da a face un copil și nici medicamentatia, bineînțeles cu acordul medicului și ca ar trebui sa existe mai multa susținere pentru aceste mame și subiectul sa nu mai fie unul tabu, iar mamele sa își facă curaj sa vorbească și sa asculte și poveștile altora pentru ca speranța nu moare niciodată.

Va mulțumesc!

Multe imbratisari din partea unei proaspete mămici!

Autor - Bianca, o mamica de la Desprecopii

Util de citit:

Nasterea prin cezariana: motive medicale care o recomanda
Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o nastere prin cezariana

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Alte povestiri despre nastere

Nasterea in timp de pandemie - jurnal de nastere

Am nascut la Suceava si sunt norocoasa ca am scapat cu bine - jurnal de sarcina

Nasterea naturala. Ar fi cazul sa impingi - jurnal de nastere

Nu recomand cezariana - spune Anca Serea, la a sasea nastere

Cand nasterea naturala se transforma brusc in cezariana - povesti de nastere

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

autor: Bianca, mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII