4 mituri despre suplimentarea cu lapte formula - explicate de medicul pediatru

4 mituri despre suplimentarea cu lapte formula - explicate de medicul pediatru

4 mituri despre suplimentarea cu lapte formula - explicate de medicul pediatru

Despre suplimentarea cu lapte formula a bebelușului, exista o serie de mituri care circula liber in special in cadrul grupurilor de Facebook nemoderate - unde fiecare este specialist in toate...iar informațiile false se distribuie prea ușor.

► Iată 4 mituri despre suplimentarea cu lapte formula - explicate de medicul pediatru.

veti citi
Despre laptele formula - multe mămici au o părere subiectivă
4 mituri despre suplimentarea cu lapte formula pentru bebeluși

Despre laptele formula - multe mămici au o părere subiectivă

Despre laptele formula - multe mamici au o parere subiectiva. Daca nu reusesc sa isi alapteze bebelusul - fie din motive reale, fie pentru ca nu incercat sa depaseaca o serie de probleme la inceputul alaptarii, fie din comoditate - unele mamici au o parere foarte buna.

Dacă isi alapteaza bebelusul cu succes, atunci sunt de parere ca laptele formula este foarte ne-sanatos.

Ambele variante sunt incorecte. In plus, exista si o serie de mituri care circula liber in special in cadrul grupurilor de Facebook nemoderate - unde fiecare este specialist in toate...iar informatiile false trec se distribuie prea usor. Dragi mamici, informati-va din surse corecte!

4 mituri despre suplimentarea cu lapte formula pentru bebeluși

In randurile urmatoare - vom trece in revista 4 mituri despre suplimentarea cu lapte formula pentru bebelusi -  cu sfaturile dnei medic pediatru Dr. Stefana Zamfir.

1. Laptele matern nu este suficient pentru bebe si are nevoie de suplimentare

Adevarul este ca

Alaptatul exclusiv al bebelusului timp de 6 luni ii asigura absolut toti nutrientii de care are nevoie.

Dupa varsta de 6 luni, o combinatie de lapte matern si alimente solide (oferite in cadrul gradual al diversificarii) - continua sa il ii ofere celui mic toti nutrientii de care are nevoie - astfel incat bebe nu are nevoie de suplimente de lapte praf. ✅

Citeste Alăptarea exclusivă a bebelușului: 9 sfaturi pentru a reuși

2. Suplimentarea cu lapte praf (sau adăugarea de cereale in biberon) il va ajuta pe bebe sa adoarma mai repede si sa aiba un somm mai linisit.

Adevarul este ca

Bebelusii vor dormi o noapte intreaga atunci cand sunt pregatiti sa o faca - din punctul de vedere al dezvoltarii lor. Daca ii dai prematur bebelusului lapte praf sau cereale in biberon, NU inseamna ca va adormi mai repede sau va dormi o noapte intrega mai repede.  ✅

3. Daca ii dau lapte praf bebeluuslui, nu imi va scadea productia de lapte matern

Adevarul este ca

Daca tu, mami - decizi sa recurgi la combinatia intre lapte formula si alaptare - nu este nici o problema. Daca insa speri sa alaptezi exclusiv dupa o vreme  - este important sa stii ca de fiecare data cand ii oferi lui bebe altceva decat lapte de san, cantatitatea pe care o produci de lapte va scadea. Este un calcul simplu - cu cat bebelusul primeste mai putin lapte matern, cu cat atat mai putin lapte vor produce sanii tai. Este legea cererii si ofertei in alaptare. ✅

4. Alaptatul nu functioneaza decat daca este folosit exclusiv

Adevarul este ca

Daca vrei sa il alaptezi pe bebe si nu esti sigura daca esti capabila sa faci asta in mod exclusiv - poti combina laptele matern cu lapte formula. Acest lucru este foarte posibil - si este cu siguranta o varianta mai BUNA decat sa renunti total la lapte matern in favoarea laptelui formula.

Asa ca foloseste linistita aceasta combinatie insa asigura-te ca alaptezi suficient de des incat sa nu scada prea mult cantitatea de lapte matern. Pentru ca orice cantitate de lapte matern pe care i-o dai lui bebe este un BONUS de sanatate.

► Citeste in continuare Suplimentarea cu lapte praf formula atunci când bebe nu crește conform graficului: cum și cât

Despre suplimentarea cu lapte formula, citește si:

Suplimentarea cu lapte formula il va ajuta pe bebe să doarmă mai bine?

De ce bebelușul nu trebuie să bea prea mult lapte formula: riscul supraalimentării

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Desprecopii.com - Articol realizat cu sfaturile dnei medic pediatru Dr. Stefana Zamfir - in exclusivitate pentru Desprecopii
Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022
referinte: Academia Americana de Pediatrie Academia Americana de Pediatrie  https://www.aap.org
Baby411.com  

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII