Cele mai frumoase plaje din Croatia

Cele mai frumoase plaje din Croatia

Cele mai frumoase plaje din Croatia

  • Litoralul Croatiei nu abunda in plaje de nisip, dar lipsa acestuia asigura cele mai clare si curate ape din lume. Totusi, pentru toti fanii plajelor, care pur si simplu nu se simt bine fara nisip in pantaloni, va prezentam o lista cu cele mai cunoscute plaje de nisip din Croatia

Litoralul Croatiei nu abunda in plaje de nisip, dar lipsa acestuia asigura cele mai clare si curate ape din lume. Totusi, pentru toti fanii plajelor, care pur si simplu nu se simt bine fara nisip in pantaloni, va prezentam o lista cu cele mai cunoscute plaje de nisip din Croatia

Insula Brac, Supetar
 
Brac este cea mai mare insula din Croatia. Town Bol are de departe cea mai frumoasa plaja din Croatia numita Zlatni Rat, care poate fi destul de aglomerata in timpul lunilor de vara. Pe coasta de nord, micul oras Supetar este situat intr-o zona in care puteti gasi multe plaje atractive, care se intind la vest de portul orasului.

Situat pe un golfulet in forma de potcoava, Supetar fascineaza cu simplitatea sa. Aici totul este la indemana turistilor si facut pe masura: restaurante, magazine, banci, oficii postale, piata, cinema, biblioteca, servicii de ingrijire a sanatatii, diverse facilitati sportive.

Contact: https://www.supetar.hr/ Tel./Fax: +385 (0)21 551 630
E-mail: tzg-supetar@st.t-com.hr

Recomandari hotel:
 - Hotel Villa Adriatica https://www.adriatica.net/hotels/hd_en__4ji3l3h3n3k3ph5ji3p__.htm
 - Hotel Perla  www.perlacroatia.com

Dubrovnik, Plat
 
Plat, situat in apropiere de Dubrovnik, in zona numita Zupa Dubrovacka, este la distanta de 6 km de pitorescul oras Cavtat si Mlini. Ascuns intre statiunile Cavtat si Mlini, Plat este o oaza de pace si liniste. Datorita peisajelor sale frumoase si climei blande, aceasta zona agricola si de pescuit, acoperita de vegetatie mediteraneana, a devenit o destinatie turistica importanta. Cu neclintitii pini si chiparosi care imbratiseaza tarmul, Plat este  ideal pentru cei care isi doresc sa scape de agitatia zilnica, aflandu-se totusi la o distanta de doar 12 km de Dubrovnik. Plaja este indreptata cu fata spre golful Zupa, in sud-vest, asa ca veti avea parte de putina umbra pe parcursul zilei - o umbrela de soare este esentiala. in imediata apropiere exista, de asemenea, o sectiune de plaja naturista.

Plajele de aici si din Mlini se afla printre cele mai bune de-a lungul Rivierei Dubrovnik.

Contact: https://www.tzdubrovnik.hr/ Tel: +385 (0)20 323 887 Fax: +385 (0)20 323 725
E-mail: info@tzdubrovnik.hr

Contact: https://visitdubrovnik.hr/hr-HR/Naslovna Tel: +385 (0)20 324 999 Fax: +385 (0)20 324 224
E-mail: info@visitdubrovnik.hr

Recomandari hotel:
 - Villa Wolff  www.villa-wolff.hr
 - Hotel Argosy https://www.tzdubrovnik.hr/eng/smjestaj_novost.php?id=1275&id_main=&namjena=2

Medulin, Parc Natural "Rt Kamenjak"
 
Kamenjak este cel mai sudic capat al peninsulei Istria, situata in apropiere de statiunea turistica Medulin, Banjole si satele Premantura. Peninsula Kamenjak este lunga, ingusta, are aproximativ 9,5 km lungime si o latime de 1,5 km. Aceasta a fost proclamata ca parc natural si se afla sub protectie speciala. Intrarea este taxata.

Intreaga coasta are o lungime de 30 km, si este punctata cu numeroase golfulete si mici insule. Kamenjak este deosebit de atractiva pentru amatorii de scufundari, datorita lumii subacvatice fascinante. Windsurferii au descoperit si ei acest loc, stabilindu-si baza in Premantura. O multime de turisti vin aici pentru baile de soare, liniste si inotul in apa cristalina si calda.

In partile de sud, inotatorii trebuie sa fie atenti, deoarece curentii marini sunt foarte puternici.

Contact: https://www.medulin.hr/ Tel: +385 (0)52 577 145  Fax: +385 (0)52 577 145
E-mail: info@medulin.hr, tzo-medulin@pu.t-com.hr

Contact: https://www.istra.hr/en/home Tel: +385 (0)52 452 797  Fax: +385 (0)52 452 796
E-mail: info@istra.hr

Recomandari hotel:
 - Hotel Koral  https://www.medulinriviera.info/anu/hotel-koralj/
 - Hotel Belvedere https://www.arenaturist.com/Hotels/Belvedere

Peljesac, Zuljana
 
Zuljana este un mic sat, frumos si atractiv, aflat pe coasta de sud a Peninsulei Peljesac. Este situat intr-un golf mare si romantic, cu o arhitectura rurala si una dintre cele mai frumoase plaje de prundis de la Marea Adriatica. Aceasta este faimoasa plaja Vucine. in imediata apropiere exista numeroase alte mici plaje de nisip si pietris precum Kremena, Do Grdni si altele, toate inconjurate de paduri dese de pini si cu o vedere minunata spre marea cristalina. Multi vor spune ca Zuljana este cel mai frumos loc de pe peninsula, plajele sale fiind printre cele mai frumoase de la Marea Adriatica. In plus, ea  este deosebit de iubita de impatimitii pescuitului, navigatiei si amatorii de scufundari.

In Zuljana nu exista hoteluri, insa se poate sta la unul din cele trei campinguri sau in camere private si / sau apartamente.

Contact: https://www.peljesac.info/ https://www.peljesac.org/pages_eng/index.html

Recomandari apartamente si camere la:
 - https://www.peljesac.info/croatia_holiday_accommodation_peljesac.htm 
 - https://www.peljesac.org/pages_eng/smjestaj/smjestaj.html

Dugi Otok, Telascica Bay

Dugi Otok este cea mai mare insula a arhipelagului Zadar, cu 50 km lungime si aproximativ 5 km latime. Este destul de departe de coasta - o ora si jumatate cu feribotul din Zadar si ramane una dintre putinele locuri unde va puteti bucura cu adevarat de liniste, chiar si in sezonul estival; ideal pentru turistii care vor aprecia pacea si frumusetea naturala.

Plajele insulei Dugi Otok sunt diferite de la o zona la alta; in zona  Sali exista in principal, roci, faleza si pin. Exista, de asemenea, cateva plaje nisipoase la care puteti ajunge doar cu un vas si o frumoasa plaja cu nisip alb (Saharun), in partea de sud a insulei, la care puteti ajunge cu masina. Nudismul este practicat aproape pretutindeni, cu exceptia plajelor de langa sate.

Orasul principal, Sali, este un oras atractiv pentru amatorii de pescuit, evenimente culturale si festivaluri.

Parcul Natural Telaseica Bay este la distanta mica de Sali - puteti ajunge usor cu bicicleta. Acolo veti gasi un spectaculos lac cu apa sarata alaturi de golf - apa este calda si declarata a fi curativa (se poate  inota in lac). De asemenea, va puteti bucura de o salbaticie ce abunda, de la pin la smochini, maslini si muflon (un fel de oaie salbatica). Este cu adevarat un paradis ascuns.

Contact: https://www.telascica.hr/
E-mail: telascica@zd.t-com.hr

Recomandari hotel:
 - Hotel Sali  https://www.hotel-sali.hr/
 - Hotel Lavanda https://www.hoteli-bozava.hr/

Kolocep, Kolocep plaje
 
Insulele Elafiti sunt situate vizavi de Dubrovnik la capatul sudic al tarii, cu plaje frumoase si nisipoase, la cca. 20 de minute distanta cu barca din Dubrovnik. Exista paisprezece insule in grupul Elafiti. Numai trei dintre ele sunt locuite (Kolocep, Sipan si Lopud). Exista de asemenea si un serviciu de vapoare zilnic spre Dubrovnik, aflat la doar 7 km distanta.

Kolocep, insula pe care masinile nu exista, este cea mai mare din arhipelag si are cele mai frumoase si izolate plaje din Europa. Este renumita pentru vegetatia luxurianta subtropicala si micile golfuri de nisip.

Exista doua asezari ciudate si in acelasi timp romantice in golfurile mai mari de pe insula: Gornje Celo si Donje Celo.

Numeroasele plaje de nisip, prundis si stancoase, impreuna cu multe restaurante confortabile si cafenele, va permit sa va relaxati cu adevarat, daca aveti de gand sa va petreceti vacanta impreuna cu partenerul, familia, prietenii si de ce nu singur. Cei care doresc sa scape de agitatia orasului se pot bucura de o plimbare placuta pe alee si plaja, unde nu vor fi deranjati.

Contact: https://www.tzdubrovnik.hr/eng/index.php

Recomandari hotel:
 - Hotel Excelsior https://www.alh.hr/
 - Hotel Ivka https://www.hotel-ivka.com/

Cres, Lubenice
Sveti Ivan plaja
 
Lubenice este o asezare dramatica, situata la 22 km sud-vest de orasul Cres. Un oras neobisnuit, construit din piatra pe o stanca, la o inaltime de 378 m si care servea ca turn de veghe si adapost. in piata principala se afla konoba "Lubenicka loza" (Lubenice Lodge), o taverna mica cu vin local, branzeturi, prosciutto, si o vedere spectaculoasa spre mare.

Jos, la poalele Lubenice, este situat un mic golf cu cea mai frumoasa plaja din Sf. Ioan (Sv. Ivan). Este nevoie de aproximativ 45 de minute de mers pe jos si aproximativ o ora pentru a urca inapoi. Aceasta este o plaja virgina cu apa limpede  si o viata acvatica bogata, insa vizitata adesea de iahturi.

Lubenice este un loc special, izolat si cu o senzatie unica de mister si singuratate.

Contact: https://www.tzg-cres.hr/ si https://www.kvarner.hr/

Recomandari hotel:
 - Hotel Kimen https://www.hotel-kimen.com/hr/
 - Hotel Zlatini Lav https://hotel-zlatni-lav.com/home/

Mai cititi si:

Asia
Seychelles, paradisul pe pamant
Singapore sau Orasul Leilor
Dubai sau opulenta araba
Petra – o lume sapata in piatra
Obiective turistice si experiente de neuitat in China
Resorturi in Maldive

Grecia
Legenda si mit intr-un paradis terestru – Insula Corfu
Itinerar de lux in insula Creta
10 obiective care merita vazute in insula Zakynthos
Insula Thassos, impresii de calatorie
Zile de vacanta in Heraklion (insula Creta)
6 obiective care merita vazute in Grecia
Obiective si hoteluri de lux in Grecia
Itinerar de lux in insula Creta (2)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Plaje

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Georgeta Dragan
    Georgeta Dragantrimis la 9/8/2011

    Nu inteleg ce cauta imaginea plajei Navagio di Zakynthos?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII