PLACENTA PREVIA: in cele mai multe cazuri se rezolvă de la sine. Simptome și factori de risc - sfatul medicilor

Placenta previa -  in cele mai multe cazuri se rezolva de la sine. Simptome si factori de risc - sfatul medicilor

PLACENTA PREVIA: in cele mai multe cazuri se rezolvă de la sine. Simptome și factori de risc - sfatul medicilor

Pentru majoritatea femeillor insarcinate, pozitionarea placentei devine o problemă pe măsură ce sarcina progresează. Multe femei insarcinate primesc diagnosticul de placenta previa si desigur stirea este ingrijoratoare. Insa vestea buna este ca lucrurile pot re-deveni la normal dupa saptamana 20 de sarcina. Diagnosticul de placenta previa necesită insa o serie de recomandări speciale.   

Placenta previa: in cele mai multe cazuri se rezolva de la sine.  Simptome si factori de risc - sfatul medicilor

veti citi
Ce este placenta previa? Si de ce se intamplă?
Primele simptome ale placentei previa
În cele mai multe cazuri, placenta previa dispare - adica se rezolvă de la sine
Diagnosticul de placenta previa necesită o serie de recomandări speciale
Alte probleme legate de placenta
 

Ce este placenta previa? Si de ce se intamplă?

Să începem chiar de la început. În momentul conceptiei, sperma întâlnește ovulul. Apoi, pe măsură ce embrionul se dezvoltă, placenta, o membrană care ajută la furnizarea de oxigen și nutrienți fătului în creștere, crește și se implantează undeva în uter.

Din păcate, însă, nu toate placentele se atașează în locul potrivit. Dacă o placentă se atașează prea jos în uter sau chiar peste colul uterin, poate crea o situație potențial periculoasă numită placenta previa.

Primele simptome ale placentei previa

Placenta previa se anunță de obicei cu sângerare vaginală nedureroasă după a 12-a săptămână, când placenta este complet dezvoltată și este cauzată de plasarea greșită a placentei peste colul uterin.

Înainte de 20 de săptămâni, placenta previa poate fi observată în 1 din 3 sarcini. În aproximativ 1 din 200 de sarcini, placenta previa continuă în al treilea trimestru, făcând travaliul periculos. Placenta previa este foarte periculoasă dacă este completă - adică acoperirea completă a colului uterin sau dacă vasele de sânge mari se încrucișează. Sângerarea de la oricare dintre acestea poate duce la pierderi mari de sânge la mamă foarte rapid.

În cele mai multe cazuri, placenta previa dispare - adica se rezolvă de la sine

Pentru majoritatea femeillor insarcinate, pozitionarea placentei devine o problemă pe măsură ce sarcina progresează. Multe femei insarcinate primesc diagnosticul de placenta previa si desigur stirea este ingrijoratoare. Insa vestea buna este ca lucrurile pot re-deveni la normal dupa saptamana 20 de sarcină.

Majoritatea cazurilor de placenta previa se vor rezolva de la sine”, spune dna Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog. 

Pe măsură ce uterul crește, trage placenta în sus, iar poziționarea devine normală în 20 de săptămâni. Insă după 20 de săptămâni, dacă o placentă previa este încă prezentă, se recomandă o monitorizare atentă - se fac ecografii la fiecare 2 săptămâni pentru a monitoriza starea placetei pentru ca unele se pot rezolva mai târziu.” - spune dna doctor.

Ad-Extra3:

Diagnosticul de placenta previa necesită o serie de recomandări speciale

Dacă placenta nu se mișcă într-un loc mai sigur în uter, placenta previa va afecta modul în care copilul vine pe lume.

„Pentru acele femei (procentul este mic) la care placenta previa nu se rezolva la timp, se recomanda repaus pelvin, ceea ce înseamnă că nu se face sex și că nimic nu intră în vagin – nici măcar ecografiile intravaginale. Asta pentru a preveni deteriorarea placentei care ar putea duce la hemoragie și ar putea pune în pericol atât gravida cât și copilul.

De asemeni, placenta previa face, de asemenea, nașterea vaginală mai riscanta. Este riscant ca o gravidă cu placenta previa să intre în travaliu, pentru că dacă uterul începe să se contracte, ar putea exista o sângerare foarte rapidă care să pună în pericol atât mama, cât și copilul, spune dna doctor. De aceea, in aceste situatii - se recuge la naștere mai devreme prin cezariană.

Despre Placenta Previa - ne explica si dl. doctor Radu-Ioan Dragomir, medic specialist obstetrica-ginecologie la MEDICOVER.

  oral sau intravenos, antibiotice pentru a preveni infectiile uterine.


Diverse tipuri de Placenta Previa
 

Alte probleme legate de placenta:

Nasterea prin operatia de cezariana si riscurile legate de placenta la a doua sarcina

Nasterea prin operatia de cezariana si riscurile legate de placenta la a doua sarcina

Nasterea prin cezariana aduce cu ea o serie de riscuri pentru o sarcina urmatoare - de care e bine sa stiti. Medicii au dovezi statistice care demonstreaza ca femeile care au nascut primul copil prin…

24 de probleme si situatii de care trebuie sa stii in timpul sarcinii: GHID la primul bebe

24 de probleme si situatii de care trebuie sa stii in timpul sarcinii: GHID la primul bebe

Multe din femeile insărcinate pentru prima oară sunt surprinse de termenii noi, de riscurile despre care aud, de simptomele sau neplacerile sarcinii dar și de situatiile noi cu care se…

Dezlipirea de placentă: ce trebuie să știi

Dezlipirea de placentă: ce trebuie să știi

Dezlipirea de placentă în timpul sarcinii se întâmplă rar. Aproximativ 1% dintre toate femeile însărcinate fac dezlipire de placentă.…



Probleme medicale serioase care pot afecta sarcina

Infectii virale, boli cu transmitere sexuala,  rubeola, herpesul, hepatita, infectii non-virale, toxoplasmoza ... iata cateva din pericolele care ameninta sarcina. Iata pe larg, despre probleme medicale serioase care pot afecta sarcina. Afla tot ce trebuie sa stii despre aceste probleme medicale care pot afecta sarcina pentru a si mai puternica. Iti dorim o sarcina cat mai sanatoasa si citeste pe larg despre problemele medicale serioase care pot afecta sarcina >

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

► Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

► Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. Pe forumul Desprecopii - la sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2021)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Milena Sadova - redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2022
articol realizat cu sprijinul
- dnei dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda,    
si dl. doctor Radu-Ioan Dragomir, medic specialist obstetrica-ginecologie la MEDICOVER

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII