Nasterea la Sibiu: am nascut prin cezariana dar am nu mi-a explicat nimeni nimic si am fost tratata cu multa indiferenta - experienta mea

Nasterea la Sibiu: am nascut prin cezariana dar am nu mi-a explicat nimeni nimic si am fost tratata cu multa indiferenta - experienta mea

Nasterea la Sibiu: am nascut prin cezariana dar am nu mi-a explicat nimeni nimic si am fost tratata cu multa indiferenta - experienta mea

Am nascut la Sibiu. Aveam aproape 40 de saptamani de sarcina (fără două zile) cand am mers la un control de rutină. La ecograf s-a observat faptul că bebe mai avea puțin lichid. Am fost internată în ziua respectivă (luni) pentru investigatii. După ce s-a făcut internarea, am fost trimisă pe secție pentru câteva analize apoi în salon. După control mi s-a spus că la ora 10 o să intru în sala de operații. Am mers în salon și până la ora 13 nu mi-a mai spus nimeni nimic. Stăteam flamandă în salon fara să stiu daca o să mai fiu operată în ziua aia sau nu...

Sâmbătă dimineață am fost externate. Bineinteles ca m-am intors acasa cu sânii angorjati, un canal blocat și răni cu sânge. Asta pentru ca în prima zi fetita a fost atașată foarte rar și lactatia s-a pornit. Deși personalul a vorbit în mare parte frumos, nu isi da nimeni interesul pentru tine...

vei citi:
Mi s-a comunicat scurt ca o sa merg la sala de nașteri
D-na dr care mi-a supravegheat sarcina nici macar nu a trecut să vadă ce fac
În sala de operații personalul a fost foarte amabil
Am avut parte de plansete de foame și durere multa de la operatie
Alte experiente de nastere la Sibiu

nasterea prin cezariana

Mi s-a comunicat scurt ca o sa merg la sala de nașteri

Aveam aproape 40 de saptamani de sarcina (fără două zile) cand am mers la un control de rutină. La ecograf s-a observat faptul că bebe mai avea puțin lichid. Am fost internată în ziua respectivă (luni) pentru investigatii. După ce s-a făcut internarea, am fost trimisă pe secție pentru câteva analize apoi în salon.

Am stat în salon toata ziua fără sa-mi spuna cineva ce urmează să se întâmple. Am fost de două ori pentru monitorizarea bătăilor inimii a fetiței și atât. În ziua aia nu am primit nici macar mâncare pentru ca am fost internată după ora 12. Pe seara a venit o asistentă să mă întrebe ce fac (a mers în toate saloanele), dar legat de analize sau ce urma să se întâmple doar d-na dr putea să-mi spună.

D-na dr care mi-a supravegheat sarcina nici macar nu a trecut să vadă ce fac

A doua zi de dimineață am fost chemată într-un cabinet pentru control, după care mi s-a comunicat scurt ca o sa merg la sala de nașteri pentru a se incerca declanșarea travaliului, nimic în plus. Am mers în sala de nașteri unde moasa mi-a spus că dacă nu se reușește inducerea travaliului o să se recurgă la cezariana. Am stat în sala de nașteri 6 ore cu perfuzia fără rezultat. D-na dr care mi-a supravegheat sarcina și la care am mers lună de lună la control la privat nici macar nu a trecut să vadă ce fac desi am văzut-o ca era și ea pe acolo.

În sala de operații personalul a fost foarte amabil

A treia zi am fost chemată la ecograf de către un domn doctor. Am aflat ulterior ca acel doctor face cezarienele pentru d-na dr (practic are omul ei pentru operatii). După control mi s-a spus că la ora 10 o să intru în sala de operații. Am mers în salon și până la ora 13 nu mi-a mai spus nimeni nimic. Stăteam flamandă în salon fara să stiu daca o să mai fiu operată în ziua aia sau nu.

La ora 13 am coborât la ATI unde m-au pregătit de operatie. În sala de operații personalul a fost foarte amabil și au încercat să mă facă să mă simt cât mai bine.

La 13:20 a venit micuța pe lume perfect sănătoasă

Am stat la ATI până a urmatoarea zi dimineata impreuna cu alte 5 mamici. Dimineata am fost dusă în salon, după jumate de ora mi-a fost adusă fetita. Nu a stat nimeni să îmi explice cum ar trebui să îngrijesc fetita sau ori altceva. Pur și simplu mi-au pus-o în brațe și au plecat.

M-am chinuit sa atașeze fetita la san mai mult de 24 h. Mi-au atasat-o de câteva ori asistentele fără sa-mi explice cum ar trebui eu sa fac (aveam mamaloanele plate, iar fetita nu reusea sa prindă numai dacă ii era vârât cu forta mamelonul în gura).

Am avut parte de plansete de foame și durere multa de la operatie

In prima zi a mea cu fetita, am avut parte de plansete de foame și durere multa de la operatie. Asistentele au atasat-o în 24 de ore de maxim 5 ori. Am mers dimineata următoare (dupa cele 24h) și am implorat practic asistentele de la neonatologie să vină să-mi explice cum sa atașez singura fetita la san, iar răspunsul unei asistente a fost: va arata o singură dată si după va descurcati cum știți!

Nu a făcut altceva decât să mă prindă de mamelon și sa-l bage cu forta în gura fetiței fără sa-mi explice cum sa fac EU atasarea. Pana la urma colega de salon a venit cu o idee și anume să mă aplec peste bebe și astfel sanul se mai alungeste și așa am reusit sa alaptez.

Sâmbătă dimineață am fost externate. Bineinteles ca m-am intors acasa cu sânii angorjati, un canal blocat și răni cu sânge. Asta pentru ca în prima zi fetita a fost atașată foarte rar și lactatia s-a pornit.

Nu isi da nimeni interesul pentru tine

Deși personalul a vorbit în mare parte frumos, nu isi da nimeni interesul pentru tine. Mentionez ca pe d-na dr am vazut-o ultima data cand eram la sala de nașteri trecând pe hol.

În rest controalele de după nastere au fost făcut de o rezidență a dansei. Iar operatia a fost făcută foarte bine si cicatrice rămasă e minusculă.

Autor - Ioana, o mamica de la Desprecopii

Alte experiente de nastere la Sibiu

Am născut natural la Spitalul Clinic de Urgență Sibiu

Nașterea la Sibiu: am închis ochii și m-am lăsat ghidată de vocea moașei. O naștere de nota 10 la Spitalul Județean Sibiu

Nașterea la Sibiu cu dr. Chicea - o naștere de neuitat prin cezariană: povestea nașterii primului meu bebe

Util de citit:

Nasterea prin cezariana: motive medicale care o recomanda
Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o nastere prin cezariana

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Alte povestiri despre nastere

Nasterea in timp de pandemie - jurnal de nastere

Am nascut la Suceava si sunt norocoasa ca am scapat cu bine - jurnal de sarcina

Nasterea naturala. Ar fi cazul sa impingi - jurnal de nastere

Nu recomand cezariana - spune Anca Serea, la a sasea nastere

Cand nasterea naturala se transforma brusc in cezariana - povesti de nastere

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

autor: Ioana, mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII