Jurnal de calatorie - New York - ep.6

Jurnal de calatorie - New York - ep.6

Jurnal de calatorie - New York - ep.6

  • Cred ca vizita la Muzeul de Istorie Naturala era mai asteptata de noi,a dultii decat de copii.. copiii stiau ca o sa vada dinozauri si pentru ei era indeajuns ca sa-i faca interesati de vizita din dimineata zilei a 5-a.

Cred ca vizita la Muzeul de Istorie Naturala era mai asteptata de noi,a dultii decat de copii.. copiii stiau ca o sa vada dinozauri si pentru ei era indeajuns ca sa-i faca interesati de vizita din dimineata zilei a 5-a.

Marturisesc ca eu am aflat prima oara de acest muzeu din faimosul film cu Ben Stiller in rolul principal O noapte la muzeu  si nu am crezut ca voi avea si ocazia, dupa cativa ani, sa-l vizitez, dar uite ca nu stii niciodata ce iti rezerva viata.

Muzeul, amplasat pe o latura a Central Park  avea fatada in renovare  am putut admira doar statuia ecvestra a presedintelui Theodore Roosevelt in acelasi timp unul din fondatorii muzeului.

Muzeul este format dintr-un ansamblu de 25 de cladiri care contin salile de expozitie permanente, temporare, laboratoare, depozite sic ate si mai cate. Noi ne-am petrecut mai mult de 5 ore in muzeu si pot sa spun ca nu am vazut totul. Cind am fost noi erau vreo 4 sau 5 expozitii suplimentare (la care accesul se platea separate, nu intra in biletul de acces in muzeu)  o expozitie despre dinozauri, una despre broaste, un film despre spatiu la IMAX, o expozitie despre creierul uman. Noi pana la urma (si bine am facut!) nu am luat bilete la niciuna, oricum nu aveam timp sa le vizitam si pe acestea.

Am inceput cu salile de animale  si abia aici mi-am dat seama de unde s-au inspirat cei care au facut o parte din expozitiile de la muzeul Grigore Antipa (chiar ma astept ca acum, cand o sa se deschida dupa asa o masiva renovare, sa fie mult mai aproape de ce am vazut in SUA!). Exponatele (de fapt se numesc diorame) sunt foarte bine realizate  foarte realist, exista multe locuri interactive sau locuri in care copiii pot atinge exponate (sau replici) si pot afla multe informatii sau statistici despre animale. Prima sala de la intrare este cea a Mamiferelor Africane  expozitia a fost deschisa in 1936 si este numita Akeley Hall dupa numele exploratorului care a conceput-o si realizat-o. Akeley a fost in acelasi timp si un specialist in impaierea animalelor  el este inventatorul unei noi modalitati de executie a acestei impaieri care asigura un realism extraordinar al exponatului.

Urmatoarea expozitie care ne-a atras noua atentia este cea care prezinta Misterele Oceanelor  aici se gaseste o replica in marime naturala a unei balene albastre  suspendata de tavan. Pe linga dioramele reprezentand viata oceanelor, aici exista si un exran imens pe care se proiecteaza incontinuu imagini cu viata marina  copiii mei au fost foaret interesati de aceste imagini si au stat cuminti pe bancuta urmarind o mare parte din filmul ce se desfasura pe ecran.

De aici am ajuns in grupul de Sali care ne-a captat cel mai tare atentia  si noua si copiilor  salile cu fosilele de dinozauri! Din cate am inteles insa, exponatele de aici reprezinta doar o mica parte din bogatia de fosile de dinozauri sau de mamifere antice aflata in colectia muzeului  cea mai mare parte este etichetata, catalogata si depozitata intr-o cladire de 10 etaje din cadrul muzeului. Expozitia de fosile ocupa intreg etajul 4 al muzeului  si evident se termina cu un magazin dedicat  nu am scapat fara sa cumparam o colectie de miniaturi de dinozauri sau pixuri cu dinozauri.

Printre exponatele memorabile pot sa enumar un Tyranosaurus Rex - aproape in intregime este format din oase fosilizate adevarate (care de fapt provin de la doi dinozauri diferiti)  prin urmare poate fi admirat in marime naturala, in toata splendoarea lui, un Triceratops sau un Stegosaur, dar si un Mamut!

O alta expozitie care ne-a placut mai mult nou, adultilor, a fost cea a meteoritilor si a exponatelor geologice (aici este expus cel mai mare safir in forma de stea din lume Star of India). Copiii insa au fost mult mai atrasi de expozitiile antropologice  oameni, obiceiuri, unelte, arta din Asia, Pacific, Africa sau expozitiile dedicate Amerindienilor, Mexicului sau Americii Centrale.

Noi am trecut repede pe linga expozitia dedicate cuceririlor spatiului  mai ales ca aveam in plan sa vizitam mai tarziu Muzeul Aerului si Spatiului din Washington (cel care apare in filmul O noapte la muzeu 2).

Dupa vizita de la Muzeu, plimbarea pe langa Central Park (nu am intrat pentru ca eram frantzi de oboseala  ramane un obiectiv de punctat la urmatoarea vizita in New York) parca ne-a mai inviorat. Tudor a alergat dupa porumbei, noi am admirat cladirile luxoase de pe langa parc& am incheiat penultima zi in New York cu o vizita la magazinul Toys R Us din Times Square.

Pe langa cele 3 (sper sa nu ma insel, am pierdut numarul etajelor prin multitudinea de jucarii ) etaje pline-ochi cu tot felul de jocuri, jucarii, masinutze, personaje (de exemplu un Superman care impinge un camion  ambele atarnate de tavan  o reconstructie a unei scene din filmul Superman) copiii au fost atrasi de roata amplasata in mijlocul magazinului  evident ca nu am scapat si m-am cu amandoi copiii in carusel. 

Cititi intreg Jurnalul:

Jurnal de calatorie - New York - ep.1
Jurnal de calatorie - New York - ep.2
Jurnal de calatorie - New York - ep.3
Jurnal de calatorie - New York - ep.4
Jurnal de calatorie - New York - ep.5
Jurnal de calatorie - New York - ep.6
Jurnal de calatorie - New York - ep.7 (si ultimul)

Mai multe detalii despre New York veti gasi aici:

https://www.iloveny.com/
https://www.nycgo.com/

America de Nord
Santa Fe, New Mexico, USA
Top 10 obiective turistice in New York
Regiunile de coasta si alte atractii turistice in Oregon
7 atractii turistice de vis in California

America Latina
Top 10 atractii turistice in Brazilia
Machu Picchu sau natura imblanzita de om
Luna de miere in Republica Dominicana
Havana  comoara vie a Cubei

 Forum unde comentam cu placere

 Super Calatorii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII